דר' אשמן עונה השבוע לשאלותיכם

xavier1

New member
אם נכון מה שאתה אומר

זה מפחיד מאוד ומעורר את השאלה למה לא מזהירים את כל מי שעומד לקחת את התרופה
שאין דרך חזרה? מה אם מסיבות פיזיולוגיות כל שהן (נניח קרדיולוגיות) אדם לא יכול להמשיך
עם הריטלין? הוא בעצם נדון לסוג של נכות עד סוף ימיו...אתה טוען שזה בדוק, אשמח אם
תפרט ע"י מי זה בדוק ?

alon ashman

New member
מינונים

בד"כ מינון יתר מתבטא בערנות עצבנות דפיקות לב נדודי שינה ועוד. תת מינון מתבטא בחוסר תגובה והעדר תופעות לוואי. התגובה מושפעת מהרבה גורמים ולעיתים לא כל לאבחן תת מינון או מינון יתר. לפי הסיפור שלך נראה שיש לך רגישות גבוהה לריטלין ואת במינון יתר. לפעמים אין מינון מתאים בתכשרי ריטלין (תת מינון עובר מיידית למינון יתר עם העליה במינון) במקרים כאל מומלץ לנסות תכשירים אחרים כמו אדרל

alon ashman

New member
תופעות לוואי

לא ידוע לי על תופעות לוואי מריטלין המופיעות רק בחצי גוף.

what the fuck? יש לך הוכחות למה שאתה אומר?

אם כן, אני אשמח לדעת אותן ולהזהר מריטלין

אני יכולתי להפסיק תמיד ולרדת במינון תמיד, היו תקופות ארוכות שהייתי על 90 מ"ג ליום, ותקופות שבהן עשיתי הרבה ספורט, ונזקקתי לכמות קטנה מאד של ריטלין ליום, נניח 30 מ"ג. אני אשמח אם תפנה למחקר רציני (לא של CCHR) בנושא.

אחרי הפסקה ארוכה בריטלין המינונים של פעם היו גדולים עלי והייתי צריכה להסתגל לו שוב במינונים קטנים. אם לא הסתגלתי לריטלין, אני סוג של חריג למדע שצריך ממש לחקור אותו, לא? או שהתיאוריה שלך היא תיאוריה מה***?

alon ashman

New member
חרדות

נטילת תכשירי ריטלין עלולה להגבר חרדה או לעורר נטיה רדומה. ההשפעה יכולה להיות מידית או מצטברת. בשל כך מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר במידה ויש תסמיני מתח או חרדה.

דוביבר

New member
מישהו אמר סיינטולוגים ?

אני מציע לוותר על מסעי הפחדה מיותרים ולא מבוססים.
גם ככה יש למופרעי//ות קשב בתחילת תהליך הקבלה שלהם את עצמם כמופרעות/ע״י קשב,
ובהתלבטויות לגבי דרכי טיפול/התמודדות, בפרט התרופתיות, מספיק מתח ועומס לקחת בחשבון
בלי מידע כוזב, מגמתי ומניפולטיבי.

תודה מראש על ההקשבה וההבנה
וחג שמח
דובי

אבישי ק

New member
שטויות במיץ, לא ידוע על השפעה פיזיולוגית

עליית הדופמין היא תוצר לוואי של התרופה
ואם תפסיק הכל יחזור לקדמותו
ואל תקשיב לשטויות

אבישי ק

New member
דר' אשמן עונה השבוע לשאלותיכם

דר' אשמן יענה בשבת הקרובה לשאלותיכם
אז שרשרו את השאלות לכאן

presario1

New member
מחזק. בעצמי חזרתי אחורה

טיפולים נלווים לטיפול התרופתי..

היי דר' אשמן.
אני מתכננת לדבר על הנושא עם הפסיכיאטרית שלי,אבל לפני זה אני רוצה לשמוע את דעתך.
חוץ מהטיפול התרופתי,ידוע שיש הרבה טיפולים שעוזרים להקר וגם להתקפי חרדה ולחץ,איזה טיפול מומלץ? האם יש טיפולים שניתן לקבל עליהם הנחות דרך קופ"ח?

בנוסף,מה זה ביופידבק והאם זה מומלץ?

תודה!

alon ashman

New member
טיפולים לא תרופתיים

הטיפול בהפרעת קשב הוא בעיקרו תרופתי בשל היותה הפרעה ביולוגית ולא פסיכולוגית. אפשר לשפר את הריכוז בעזרת אימון ותרגול ממושך של טכניקות ריכוז כמו מדיטציה יוגה ואומנויות לחימה. טכניקות אלו עוזרות גם במתח וחרדה.

alon ashman

New member
ביופידבק

ביופידבק היא שיטת טיפול המשתמשת במידע שמגיע ממכשירים הבודקים פעילות גופית או מוחית כדי ללמד את המטופל להרגע או להתמקד . בשיטה זו יש צורך באימון תרגול והתמדה כדי להגיע לתוצאות. כדי לקבל פרטים נוספים יש להתייעץ עם מטפלים בשיטה זו

ר י צ ל

New member
קונצרטה 36

אני כבר 14 יום רצוף עם קונצרטה 36 מרגישה שזה עושה אותי "היפר יותר מהרגיל..
ז"א בדברים מסוימים זה לחיובי - כמו מנקה יותר , שמה יותר לב לפרטים הקטנים, זה נותן לי בטחון בהליכה , בקול - טון דיבור ..

מצד שני אני מרגישה כל היום במרתון - עושה ועושה ועושה לא נחה לרגע..
ואז בערב בבת אחת מבינה כמה אני עיפה !
עיפות טוטאלית!
מה אפשר לעשות בכדי לצמצם את העיפות? י
יצא מצב שבו לקחתי 9 ימים ויום אחד לא לקחתי ואז פשוט היתי עיפה מכל הימים האלו.. האם זה מעלים תחושות עיפות? יודעת שזה ממריץ אבל האם ליזום הפסקות למנוחה במהלך היום?

ודבר שני אני מרגישה שאני מדברת המוןןןןןןןן !
בעבר היתי פחות דברנית.. זה חולף או נשאר? והאם זה תקין?

alon ashman

New member
ממריצים

תכשירי הריטלין שייכים למשפחת הממריצים. למשפחה זו שייכים גם סמים כמו אמפטמינים וקוקאין. חשוב להימנע משימוש למטרות עוררות ומרץ בשל תופעות של התרגלות והתמכרות. יכולות תפקוד גבוהות מהמקובל, עוררות יתר, מצב רוח מרומם, דברנות נדודי שינה ותסמיני ריבאונד קשים לאחר תום השפעה מרמזים על מינון יתר או על שימוש למטרת המרצה. במקרה כזה מומלץ לנסות מינון נמוך יותר ולהתייעץ עם הרופא המטפל.

למעלה