דר' אשמן עונה בשבת הקרובה

RebelRex

New member
נראה לי שאת מתבלבלת

ketamine היא "תרופה" ישנה
משתמשים בה כמודל של סכיזופרניה במחקרים בבעלי חיים, משום שהיא מדמה בצורה טובה את התסמינים החיוביים (דלוזיות, הלוצינציות וכו) וגם את הסימנים השלילים (בעיות קוגניטיביות ,דכאון, בעיות באפקט, מוטביציה וכו)
אופן הפעולה שלה שמשוער שגורם לכך הוא חסימת קולטני NMDA של גלוטמט. חסימת הקולטנים משוער שגורמת לירידה בכמות הדופמין באזורים פרפונטלים (מה שכנראה גורם לתסמינים השלילים) ולעלייה בדופמין באזורים מזולימבים (אשר קשורים לתסמינים החיוביים)

למיטב ידיעתי, היא ניתנת לבני אדם כמשכך כאבים , ןלכן גם גורמת לכל התסמינים של סכיזופרניה שדיברתי עליהם
התרופה הזו פועלת באופן דומה לPhencyclidine או PCP - "אבק מלאכים", והיא גם משמשת ל Recreational use

אני מסכימה איתך לחלוטין

יתכן ובדור הקודם זה טיפל בסכיזופרניה, אבל גרסה משודרגת של זה מטפלת כבר בדיכאון. זה כמו ריטלין שפעם היה רק לדמנציה ונרקולפסיה וכעת זה להפרעת קשב. בכלל הרבה תרופות חוצות גבולות של התוויות. האם ידעת שטרגטול זה לכאב עצבי אבל גם למאניה דפרסיה?

RebelRex

New member
טוב , הסתכלתי על זה קצת

לפי מה שהבנתי ketamine , ניתן במסגרת מחקרים קלינים בודדים ומצומצמים- והראה אצל חלק מהמטופלים עם treatment resistant depression שיפור . לדעתי היה מדובר באוגמנטציה ולא מונותרפיה- כלומר תוספת על התרופות שהם כבר לקחו, ו/או בנוסף לטיפול ECT
מאחר ולketamine תופעות לוואי רציניות של פסיכוזה , חוקרים מוקרים חומר דומה שלו אמורים להיות הרבה פחות סיכויים לפסיכוזה.כרגע שם החומר הנחקר הוא AZD6765 , ולפי מה שראיתי נעשים עליו מחקרים במסגרת phase 2 - מה שאומר שיש עוד זמן עד שיקבל אישור של הFDA, וזאת אם בכלל - מאחר וההשפעה שלו הרבה הרבה פחות רצינית מזו של ketamine
לגבי תרופות וטיפולים חדשים בדכאון שעומדים לצאת - צריך לבדוק את רשימת התרופות שהן בphase 3 - ומה תוצאות המחקרים שהיו עד כה ולפי זה רק לשער

כמובן- הדרך הטובה ביותר היא לדבר עם הפסיכאטר שלך על הנושא או לקבל חוות דעת נוספת- מאחר וכבר היום יש מגוון רחב של טיפולים בדכאון מעבר לתרופות הרגילות - בין היתר-הורמון T3 , אנטיפסיכוטיות מסויימות , Lamotrigine שבמקור נגד אפילפסיה , ליתיום במינון נמוך - ובטח עוד הרבה שאני לא יודע עליהן

alon ashman

New member
ניסויים

לא ידוע לי על טיפול בקטמין או על תרופות אחרות חדשות לטיפול בדיכאון או הפרעת קשב

אתה תותח (ואל תעלב בשל קונוטצית ביבי)

RebelRex

New member
זה לא טיפל בסכיזופרניה

זה גרם לסכיזופרניה! (לפחות לסיפטומים כל עוד הנבדק תחת השפעה של החומר)
נותנים ketamine או PCP לעכברים - וככה גורמים להם להתנהג כעכברים עם סכיזופרניה . כשהעכברים חווים סימפטומים של סכיזופרניה תחת ההשפעה של אחת משתי התרופות האלה, בודקים עליהם תרופות וחומרים אחרים שאמורים להפוך את ההשפעה של התרופות האלה

הי זה ממש כמו אליביפי (כן אני ישגיאת איות)

זו תרופה שהיא כמו מד דלק. היא קוראת כמה דופמין וחומרים אחרים יש באונה הקדמית, וממלאת לפי הצורך. היא ממש משלימה חסרים.

היא פועלת בשני מוקדים - על האונה הקדמית היא שופכת דופמין, כי שם צריך דופמין, אבל באונה הבזלית היא לא שופכת דופמין, כי באונה הבזלית דופמין עושה פסיכוזה. באונה הקדמית הוא לא עושה פסיכוזה אלא קשב וריכוז. לאונה האחורית הבזלית האבליפי שופכת חומר אחר, משהו נגד פסיכוזות. לא זוכרת מה.

כעקרון פעם היה פחד שדופמין עושה פסיכוזה, כי שפכו אותו על כל המוח, והוא נשפך גם על האונה הקדמית שם זה רצוי, ושפכו אותו גם על האונה הבזלית ששם זה עושה פסיכוזה. או שאם דכאו דכאו בשתי המוקדים. היום יש תרופות דור 4 ששופכות חומרים בסקלציה, כמו צבעי שצובע חדר אחד אדום וחדר אחד כתום. תרופות שמוסיפות דופמין באונה הקדמית ובמשהו אנטי פסיכוטי באונה הבזלית. הפרד ומשול. שתי מדינות לשני עמים.

טוב אין לי ספק שהמידע הזה ששמעתי באתר של פסיכיאטר בשם יהונתן דודאור, עוות על ידי, וסיפרתי את זה קצת עקום. פשוט לכו לאתר של דודאור ותשמעו בעצמכם, יש לו תוכנית רדיו שבועית או משהו כזה

אבישי ק

New member
דר' אשמן עונה בשבת הקרובה

דר' אשמן יענה לכל השאלות שלכם בשבת הקרובה
שרשרו את השאלות לכאן

RebelRex

New member
תודה

תאמת, במקרה אני בקיא בנושא הזה , למרות שאני מתחיל לשכוח הרבה דברים מאז הלימודים

hallo kitti

New member
אולי כדאי להשאיר את התשובות לדר'?

אפילו הוא לא ימצא את עצמו כאן...

את מקלקלת את כל הקטע של הפרעת הקשב

אימפולסיביות. תלויות פה שאלות באשכול ותשובות תהנה רק ביום שבת.
אז בנתיים אנחנו עונים תשובות מהמותן כי אין לנו סבלנות לראות שאלות נותרות ללא מענה.

נראה לי של"ר אשמן אין הפרעת קשב כך שהוא ימצא את הידיים והרגליים בתוך השרשור הזה

hallo kitti

New member
חחח...

האמת, אני אוהבת לקרוא הודעות שמופנות בשירשורים האלה כי בדרך כלל אלה דברים חשובים שאולי מפריעים גם לי ולא חשבתי עליהם אבל כשרואים שירשור כזה הולכים לאיבוד...

מה תודה? שרשורפלצת! רוצים פינה

זוכר "שלום אדון ינשוף ספר לנו סיפור רוצים סיפור סיפור אתם רוצים סיפור?" (הסגרתי את גילי
)

שלום אדון רבלקס, תן לנו הרצאה בכימיה, נוירוטרנסמיטורים ותרופות, בהחלט, לפני שתשכח! תפתח שרשורפלצת ותשפוך את כל מה שאתה יודע לפני שאתה הולך לאיבוד, כמו ספר תורה, שאיזה איש זקן בימי התורה כתב את זה לפני שישכח.

RebelRex

New member
זה סוג של תרפיה בשבילי האמת

כל העיסוק המדעי בתרופות , במוח ופסיכאטריה
באמת אני צריך לעשות את זה , לפני שהכל ילך לאיבוד בתהומות הנשייה של הגיל=]

אגב, ממתי - הסדרה הזאת אדון ינשוף ? לא זוכר אותה

היי ד"ר אשמן

האם יש סיכוי בנטילת רטלין באופן לא סדיר במינונים שונים?
אני סטודנטית שמשתמשת בזה לפני מבחן ובלמידה סזיפית.
בהתחלה אפילו רק כדור אחד עזר לי (רטלין 10 מ"ג) אבל עם הזמן ראיתי שהאפקטיביות שלו יורדת מהר מאוד, ולקחתי מינונים גבוהים יותר (2,3,4 כדורים בבת אחת) מה שעזר לי מאוד. אני בת 22 במשקל של 70-72 ק"ג...

alon ashman

New member
מינונים

אין מניעה לקחת מינונים משתנים של ריטלין רק כדאי להימנע מעליה הדרגתית במינון דבר המעיד על הסתגלות. במידה וזה קורב כדאי לעבור לתכשיר ממשפחה אחרת כמו וולבוטרין או סטרטרה

ריטלין LA 40 מ"ג

שלום. נוטלת ריטלין LA 40 מ"ג שעוזר מאוד בריכוז אך השפעתו פגה לאחר ארבע שעות ועם התפוגגותו חווה גלי קור. האם תמונה זו אופיינית לתת מינון?

למעלה