דרק והדומינוס

yos mar1

New member
דרק והדומינוס

שלום לכולם , גיליתי את הפורום רק לאחרונה ואני נורא נהנה ממנו . שאלתי היא .... נתקלתי השבוע בקופסה החגיגית של LAYLA 4 תקליטורים . האם מישהו מכיר אותה והאם כל התוספות שיש שם הן משמעותיות או סתם כמה קטעים על מנת לנפח את האירוע לכדי קופסא ?? תודה...

melancholy man

New member
אין לי אלא

להביא דברים בשם אומרם (היי, הרגע הבאתי גאולה לעולם...), ודעתי שלי: אריק קלפטון בשיא כוחו בג'אמים (והופעות) הבונוסים בגירסה הזו לא רק מוסיפים ומשמעותיים, הם חיוניים הייתי אומר שהם נותנים לנו הצצה דיי נדירה לאחד (שניים בעצם, יחד דויין אולמן) מגדולי הגיטריסטים בשיאו ובמקום שהוא הכי אוהב. מצד שני, ג'אם יכול להיות משהו מאוד טרחני למי שלא מורגל בזה, ככה שההחלטה שלך.

yos mar1

New member
ראשית,תודה על התשובה

שנית,למי שהאחים האולמן היא "כוס התה שלו" ג'מים זו לא מילה גסה . יש לי את הדיסק המקורי - הקופסא עולה 180 ש"ח . לכן , מה שרציתי לדעת זה האם התוספות "רציניות" LADYG פירטה את רוב דבריה על הדיסק המקורי ופחות על התוספות . כמו כן, חוץ מהדיסקים - יש גם חומר ויזואלי ראוי ??

jazzis

New member
אשמח להוסיף, אך...

ראשית בירור קטן? יש לי קופסא הנ"ל אך היא כוללת 3 תקליטורים (לא 4) והיא בגודל של תקליט של פעם ונקראת The Layla Sessions 20th anniversaru edition - האם אנו מדברים על אותו הדבר? לפי מיטב ידיעתי לא קיימת קופסא של 4 תקליטורים? אדם

yos mar1

New member
אמת,טעות שלי - 3 דיסקים

אשמח אם תוכל לפרט יותר ?? תודה יוסי

jazzis

New member
אם כך, אז...

קודם כל 180 ש"ח מחיר טוב, לך על זה בתנאי שהקופסא חדשה וכוללת חוץ מ-3 תקליטורים גם 2 חוברות - האחת דברי הסבר רגילים והשניה פירוט מדוייק של כל קטע עם כל המשתתפים בכתב יד של טכנאי ההקטטה. דיסק 1. כולל את התוכן של התקליט הכפול המקורי של Leyla בגירסת Remastered ו-Remix באיכות צליל משופרת. אין הרבה מה להוסיף כאן - זו קלסיקה של רוק בכל מובן - גם קטעים טובים וגם נגינה מופלאה, בעיקר של Greg Allman. דיסק 2. כולל 5 קטעי Jam ארוכים - נגינה בלתי מחייבת ואילתורים, מלאי "חילופי אש" חמים במיוחד בין שני הגיטריסטים. קטעים אלה נוגנו ל"חימום הקנה" בדרך כלל לפני ההקלטות של השירים או בסוף היום לצורך פירוק המתח בין הנגנים. הקטעים דומים באופיים לקטעי אילתור המתפתחים באלבומים כמו: Allman Brothers - Live at Filmore - DeLuxe Edition Blind Faith - DeLuxe Edition (ראה אתר שלי) דיסק 3. כולל takes נוספים (חילופיים) של השירים באלבום המקורי וקטעים שלא נכללו באלבום המקורי מחוסר מקום (הנקראים outtakes). חומר מעניין מאוד השופך אור על תהליך ההקלטה ועבודה באולפן ההקלטות. כמובן שיש במידה מסויימת עליות וירידות באיכות החומר ואין צורך לנקשיב לשלושת התקליטורים ברצף, אך זהו מסמך היסטורי רב חשיבות בתולדות הרוק ומזכרת נהדרת. הקופסא יצא במהדורה מוגבלת Limited Edition ואם מצאת עותק - אל תהסס! לא לכל אחד כמובן (; אדם

jazzis

New member
סליחה!

כמובן הכוונה ל-Duane Allman ןלא לאחיו Gregg Allman. אגב Duane נהרג מספר חודשים לאחר ההקלטות. כמו כן חשוב לציין כי גם הגיטריסת השני של Allman Brothers והוא Dickey Betts משתתף בנגינה באחד מקטעי ה-jam. אדם

yos mar1

New member
תודה. שאלה נוספת ....

ראשית , כבר חתום וגמור שתוך מס' ימים הקופסה הנ"ל תעטר את מדפי . שאלה - בחוברות מופיעים הטקסטים ??? ועוד שאלה שלא קשורה - יש למישהו מושג האם יש ב-DVD צילום מתועד של ההרכב החד פעמי המדהים הזה .

LadyG

New member
המארז בנוי כך

3 דיסקים Track Identification Chart - מן דפים מצולמים המתארים את סישן ההקלטות של השירים. חוברת שחורה ויפה עם תמונות ועובדות מהעבודה על האלבום. לא נתקלתי במילים. בכל מקרה זו אחת ההוצאות היפות והשוות ביותר שרכשתי.

jazzis

New member
הליידי צודקת...

הכל מדוייק - ואין מילים, אבל את המילים ניתן למצא באתרי מילים של שירים. עד כמה שידוע לי אין כל תיעוד מצולם להקלטות הנ"ל - בימים ההם לא הייתה מודעות כל כך גדולה לזה וגם מבחינה טכנית זה היה קשה - לא היה Video והיה צריך לצלם בפילם - מורכב ויקר. אדם

למעלה