דרקוניקון

הליגה

New member
דרקוניקון

אולי זאת רק אני....אבל
לא נהנתי! לפחות לא כמו שרציתי להנות. באתי במיוחד כדי להתנסות במשחקי לוח שזמן המשחק שלהם ארוך במיוחד , כאלה שאני בטוח לא אקנה כי לא יהיה לי עם מי לשחק, ולפי מה שאני ראיתי חוץ מדסנט (שקצת מכירה ולא רציתי לשחק) לא היה מגוון משחקים רציני. טוב, מילא זה, כי הלא אנחנו יודעים שהכנס מתבסס יותר על משחקי תפקידים, אבל גם במשחק התפקידים היה יכול להיות מוצלח יותר.
הגענו, ראיתי שאין לי משחקים לשחק אז הצטרפתי לטורניר של סטלרס. שני משחקים בטורניר, באמצע גיחה לפיצה, והילד שרצה גם להיות בטורניר של מנצקין לא יכל כי זה היה באותו זמן של הטורניר של סטלרס....אז בקיצור 240 ש"ח הלכו על 2 משחקים של סטלרס ושעה וחצי של משחק תפקידים.
הילדים נהנו ובסופו של דבר זה אולי יותר חשוב אבל אולי לא????
 

ycyclop

New member
נסיון שלי בטורנירים במהלך כמה שנים

פנו אלי כבר כמה פעמים שאני אבוא אארגן פעילות של משחקי לוח. הבטיחו הרים וגבעות על פירסום, חדרים, חשיפה ואלוהים יודע מה עוד.
בכל הפעמים שבאתי לא התקיימו ההבטחות ולכן אני כבר קצת סקפטי (ואולי בגלל זה כבר קצת קירח) מקיום מוצלח של אירוע משחקי לוח (שהוא לא תחרות) באירוע של משחקי תפקידים.
אולי יש פה מקרה של ביצה ותרנגולת: אם הייתי ממשיך להגיע אולי זה היה משתנה, והיה קהל. אם היה קהל, מארגני הכנסים היו מתיחסים אלי בצורה קצת יותר הוגנת שהיתה מעודדת אותי לבוא ולהמשיך לנסות...(אין טעם לספר איך בחלק מהמקרים היה באמת יחס מזלזל)
למעשה בגלל הסיפורים הללו אני לא רואה טעם לקחת יום חופש מהעבודה (שזה דבר יקר מבחינתי) ולהגיע ולארגן פעילות בכנסים כאשר אני לא מאמין שיש לזה ערך אמיתי כיום.
 

liquidlogic

New member
גודל קהל היעד בארץ

נכון לעכשיו (וכנראה גם לעתיד הקרוב יחסית) יש מקום בעיקר לארועים פרטיים ופחות לאולימפיאדות מאורגנות המוקדשות לנושא.
אני שמח שיש נסיונות ושנותנים במה (גם אם קטנה) לתחום ככה על הדרך, אבל גם אני סקטפי (אפילו שאין לי קרחת).

אולי שווה לארגן משהו קטן יחסית ללא עלויות מיוחדות ולאחד למרתון קצר (עם תפריט משחקים מוגדר מראש) את הקבוצות הקיימות במקום מסודר ונגיש? (אישית אני לא מוצא את תל אביב או ירושלים עונות על ההגדרה בעיקר מטעמי פקקים וחניות).
 

akira

New member
שלום

קודם כל מצטער לשמוע שלא נהנית, נקח את מה שכתבת כלקחים בכדי לשפר בשנה הבאה. דרך-אגב היה עוד טורניר מנצ'קין בערב, שלא התנגש עם קטאן.

בנוגע להגדרת הכנס, הוא מוגדר ככנס משחקי-תחביב, כזה שמתייחס באופן שווה לכל המשחקים, ולא מעדיף את משחקי התפקידים. אני יודע שבארץ יש את ביגור שהוא משחקי-תפקידים בעיקרו, ואת אייקון שהוא מד"ב בעיקרו. אנחנו כיוונו לנישה חדשה - כל משחקי התחביב, כמו כנסים בחו"ל - ע"ע gencon.
למשל הפעילות שהייתה באולם הראשי של הכנס (עם כל אזור הדוכנים/רישום וכיו"ב, איפה שכל הקהל עובר) הייתה של משחקי-לוח, בזמן שמשחקי-התפקידים, ביחד עם הקלפים והמיניאטורות, היו בחדרים.

וכמו שכבר אמרו, יש כאן ביצה ותרנגולת, בשביל הרבה פעילויות צריך הרבה אנשים ולהפך. השנה אני חושב שראינו גידול של פי 2 בערך בכמות שחקני הלוח שהגיעו לכנס, ואני חושב שכמות הכרטיסים שמכרנו לאירועי משחקי-לוח דומה לזו שמכרנו למשחקי תפקידים שולחניים.
יש עוד הרבה פוטנציאל, זה פשוט תחום חדש שצריך לפתח אותו.
 

akira

New member
ועל הדרך - תמונות מהכנס

קישור
(וכמו שאמרתי, האנשים באולם הם עם משחקי-לוח)
 

akira

New member
ועל הדרך - תמונות מהכנס

קישור
(וכמו שאמרתי, האנשים באולם הם עם משחקי-לוח)
 

sonde

New member
נראה שהיה מהנה

אגב, מי היבואן של Games Workshop בארץ?
 

לינק

New member
מיינדגיימס

מייביאים בעיקר משחקי קלפים (מג'יק, פוקימון), ולפני כמה חודשים התחילו לייבא גם את War hammer

mindgames.co.il
 

Geeks Israel

New member
שלומות, 2 הסנט שלי

שילוט שילוט שילוט. אנשים פשוט לא ידעו לאן ללכת ועם מי לדבר. אני אישית התברברתי בבניין הקומות מצד ימין עד שלבסוף מישהו מספיק מנומס הואיל בטובו להפנות אותי לבניין הנמוך עם הכניסה מאחור ואז ידיד שלי עשה בדיוק את אותו הדבר. מאחורי היו 2 בחורים שנראו יותר אבודים ממני


קצת יותר סדר ואירגון בנוגע לאיזה משחקי לוח הולכים לרוץ מתי, מי משחק, מי מנחה וכו' כדי שכשמגיעים אנשים חדשים יהיה קל לתת להם מידע להחליט. הכל הרגיש נורא מבולבל ולאלה שלא יודעים לבוא ולהגיד "כן, אני רוצה לשחק עכשיו XYZ" או שלא באו עם אג'נדה ברור, אלא כדי להכיר, זה יצר בעיה.

אבל בלי קשר, היה בסופו של דבר מאוד נחמד (וחם) וזה מצויין שהקהילה הולכת וגדלה. תודה לכם על ההשקעה ועל ההרמה של האירוע.
 

הליגה

New member
תודה

אני חושבת שבאמת נכון יהיה לפרסם להבא אלו משחקי לוח יהיו בדיוק ובאלו שעות (למרות שארגון השעות גם היווה התנגשות - הסבר בהמשך). אני אישית באתי עם 3 ילדים מהבוקר עד ארבע כך שלא נשארנו לפעילות ערב. היתה לי אופציה להישאר עד הסוף בלעדיהם אם באמת הייתי רואה עוד משחקי לוח. מהתמונות שצילמתם ראיתי בסה"כ 6 משחקי לוח ששוחקו ונגיד שהיו כפול - זה גם לא מספיק גיוון. בכנס אחר שאורגן ע"י ארגון אחר היו כאלה שהביאו משחקים מהבית ושיחקו אז יש פה איזשהיא בעייתיות. אם עושים כנס שכולל משחקי לוח - צריך שיהיו הרבה משחקי לוח. לגבי התנגשויות בפעילויות - טורניר קטאן התנגש עם ההתחלה של סבב צהרים של משחקי תפקידים אז גם פה, כדי לא לפספס את משחקי התפקידים שיחקנו רק שני משחקים בטורניר של קטאן במקום שלושה. אני לא יודעת אם יש פתרון לזה אבל היה קשה לשלב בין שני סוגי הפעילויות למי שלא נשאר כל היום.
בכל מקרה, תודה על התשובה, וכמו שאמרתי קודם בסופו של דבר הילדים כן נהנו (ואפילו מצולמים בפעילויות).
בהצלחה בהמשך!
 
למעלה