דרקונים

Ferenheit

New member
דרקונים

קודם כל כל הכבוד על ציד הדרקון. אני לא מדבר עכשיו על אותו דרקון ספציפי שאתה הרגת. אני גם לא מסכים במאה אחוז עם ה- CR שכתוב במגדיר המפלצות. צריך לזכור שמי שכתב את המשחק תכנן ששחקנים יוכלו להילחם בדרקונים כבר בדרגה ראשונה (טעות קטלנית, גם של הכותב וגם של הדמויות). באופן כללי אם אנחנו מדברים על חבורות בדרגה 6 ודרקון אדום שהוא Young Adult (לא ברור מאיזה סוג היה שלך, אני מתאר לעמצי שאחר ועדיין ההבדל הוא קטן מאוד): 1. הסיכוי של HOLD MONSTER לעצור את הדרקון: אשף בדרגה 6 עם תבונה של 24 (+7), Spell Pentration ו- Spell Focus (הדבר האחרון שמישהו שם על מסורת ההקסמה. סה"כ +2 לחדירת עמידות לקסם וד"ק 24 ללחש עצירת מפלצת. לדרקון הצלת רצון של +13 וע"ק 21. ישנם 25% שאתה תחדור את העמידות לקסם שלו, ואז יש סיכוי של 30% שהוא יכשל בהצלה. הסיכוי שתצליח לשתק אותו הוא 7.5%. לא משהו שהייתי בונה עליו. בנוסף, אתה צריך להיות בדרגה 9 כדי להטיל לחשים מעוצמה 5. 2. דרג"ש 24 אומר שכל דרקון שהוא מעל Young מחטיא אותך רק ב-1 טבעי. קל מאוד לפגוע בך. מה גם שהנשיפה שלו תעשה לך נזק ממוצע של 33 נק"פ אם אתה ניצל בהצלחה תמיד (+2 תגובה, +3 לחש, +5 זריזות, +4 חפצי קסם - יתנו לך ביחד 50% להינצל ואני מאמין ששלך גרועים יותר). צריך להיות לך בונוס כושר של +2 לפחות ומקסימום נק"פ בכל דרגה כדי לשרוד אם אתה מצליח בהצלה. לא נראה לי. 3. סלח לי על ההתחשבנות, אבל ישנן כמה אפשרויות: יכול להיות שהשה"ם שלך אוהב שדרקונים הם קורבן של דמויות בדרגה 6. יכול להיות שהוא ויתר לכם, או פשוט החליט שמדובר בדרקון לא מתוחכם במיוחד. בכל מקרה מדובר ביריד לא מנוצל.

ננסק

New member
לא מסכים.

הדרך הקלה ביותר להרוג דרקון היא, כמובן, למחוק אותו מההרפתקאה. התקיפו את השה"מ, לא את המפלצת. זאת הגישה שלי.

הייתי שמח לראות

אותך מנסה להתקיף את השהמ שהיה לי... כבר עדיף לקחת את הסיכון עם הדרקון... ;\ אבל אהבתי את כיוון המחשבה שלך.

EverMan

New member
השה"ם שלי להפך , הוא אחד

האנשים שיודעים לשחק מפלצות בצורה הכי אפקטיבית בעולם וממש לא מוותר לנו. הוא יודע בדיוק מה הרמה שלנו ויודע בדיוק כמה קשה יהיה לנו , ונלחם בכל כוחו בנו ! היה מדובר באמת בדרקון לא אינטלגנטי במיוחד (לבן למעשה - שהוא הכי לא אינטלגנטי) וגם עשינו לו דיי הרבה מלכודות ... ואני יודע שהלחש הוא מדרגה 5 ... זה הסיבה שיש מגילות ... רק הבאתי דוגמא ללחש ... הspell resistence של הדרקון ההוא היה 25%... וגם אם הצלחתי לא מעל פעמים לשחרר עליו כדור אש יפה כזה שעשה לו נזק כפול פעם אחת אפילו ... קסמים זה לא הדבר הכי אפקטיבי נגד דרקון .. אבל פאלדין בעוצמה 7 שהיה נוכח , עם סמייט איוול אחד , הוריד לו 50 חיים ... זה לא כל כך קשה ... (2d6+7+strange+magic bounses) אז ... ובכן ... לא כל כך קשה להרוג דרקון ... וגם אם יש 10% ... זה 10% שמספיק פעם אחת בשביל אחרי זה לטבוח את הדרקון ... דרקון בHOLD שעושים עליו coup de grace שלושה דמויות .. לא היה מחזיק מעמד ...

Ferenheit

New member
תנו לדרקון לחיות

דרקונים לבנים הם לא נבונים אבל ערמומיים למדי. ואם נחזור לסיפור המקורי - ל- Raider King יהיה קשה מאוד לעשות מלכודות אם הוא מתקדם והדרקון משתמש בטקטיקות גרילה. הוא לא יכול להכין שום דבר רציני. אבל תשים לב לדיבורים המקוריים שבהם נאמר ש Great Wyrm לא יהיה אתגר בשביל האלף ההוא. אין רחוק מזה. גם הלבן הקטן שלך יכול להזיק מאוד, הוא לא צריך להיות גאון (דרקון אדום יכול להבעיר את היער מסביבם, לכרות בריתות עם יצורים אחרים) רק לצלול, לנשוף, ולעוף משם. עודה הערות: אני לא מבין איך הפאלאדין מוריד 50 חיים (4ק6 בפגיעה קריטית זה 24 + 6 כח + סמייט 7 + חרב קסומה 3+ =40 אבל יכול להיות שהתכוונת לסה"כ נזק בקרב. אז לא משנה. אם הצלחת את ה- HOLD אז החיסול הוא קל מאוד גם עם דמות אחת. הבעיה היא להגיע ל- HOLD.

EverMan

New member
זה היה פאלאדין bugbear

אז ... יש לו בונוסים של כוח ... חבל"ז ... וחרב קסומה לאו דווקא עושה +3 אלא אולי גם נזק אש או דבר דומה ... וזה היה רק במכה אחת ... בכל מקרה , דרקון לבן לא היה משתמש בטכניקות גרילה - הוא אנושי למדי , הוא יכול להיות גאוותן ולא לפחד מ"בני אדם מסכנים וקטנים" ופשוט לתקוף אותם ישירות ... דרקון שנושף ועף משם - לא עושה נזק כל כך רציני ... כי שהוא עולה למעלה - הוא חוטף מטר של התקפות שעושות לו נזק דומה ...

Ferenheit

New member
די נו הוא לא טיפש

גאוותן זה לא מילה נרדפת ל"חסר זהירות", "מתאבד", "פנאטי". מה זאת אומרת הוא אנושי למדי ? דרקון שנושף על צבא צועד יכול להוריד לפעמים עשרות (לדרקון בגודל בינוני (לא ממוצע, בינוני) יש נשיפת קו באורך 80 רגל) חיילים רגילים. הוא לא צריך אפילו לנחות. סיבוב אחד (מהר יותר מהטלת לחש תעופה על הפאלאדין) מספיק לו כדי להוציא את החשק לכל החיילים בכוח. אם כל האנשים אצלכם מסתובבים עם רובי קשת טעונים בקליעים קסומים של חיסול-דרקונים אז בסדר, אבל לדרקון יש אורך נשימה, שמאפשר לו לסגת, להתרפא ולחזור כשהוא שוב בשיאו בזמן שצבא צועד מאבד את חייליו ללא שוב. לסיום: דרקונים מחריבים ערים. לפעמים הם ממוטטים אימפריות. הם מכחידים גזעים. הם שולטים בעולמות שלמים. המילה דרקון באה מיוונית דרקסט´איי - Bright to look at. דרקון הוא יצור שמשנה את מהלך העניינים, יהיו אשר יהיו. ההבדל בין דרקונים לבני אדם הוא ההבדל שבין הדרקונים לאלים. עכשיו, מי יודע איך מחסלים אל ?

EverMan

New member
בקלות ? ../images/Emo13.gif

הוא לא טיפש. אבל דרקון שרואה חבורת פישפשים קטנים על הרצפה , לא יחשוב שהם יכולים להרע לו , ובעיקר אחד גאוותן ויהיר (לפי העלילה) שנוחת מולם ומתחיל לצחוק עליהם ...

Ferenheit

New member
לא הוא כן טיפש

לפחות לפי איך שאתה מתאר אותו. כאילו מה טיפשי בלהיות זהיר. יש תקדימים לבני אדם מסוכנים וקליע קסם הוא מסוכן באותה מידה גם אם הוא מוטל על ידי יצור בגודל פעוט. יצורים שחיים בעולם פנטזיה יודעים לצפות להפתעות והם זהירים בהתאם. בני אדם מפחדים מעכבישים, שהם חסרי תבונה, זערוריים, לא מסוגלים להשתמש בכלים או אפילו לחדור בשיניהם את העור. הדרקונים שאנחנו מדברים עליהם הם בגודל גדול. בשום אופן, לעולם, לא ירשה לעצמו הדרקון להיתפס לא מוכן. אם זה היה המצב אף אחד מהם לא היה מגיע לגיל Great Wyrm (בכלל עם הכמויות של Great Wyrms שנראה שיש אצלכם אני צורה התמוטטות אקולוגית קרובה ביותר. דרקונים טפשים ומפגרים כאלה לא זכאים שיהיה להם אוצר גדול (אם הם מחוסלים על ימין ועל שמאל ושודדים בהצלחה רק איכרים פשוטים). תחשוב על עצמך - כשאתה רואה קן נמלים בדרך אתה עוצר וצוחק עליהם ? אולי על כוורת דבורים ? זה בגלל שאתה לא גאוותן ? אי אפשר לעשות את שתי הדברים: גם לשלול את המעמד העליון (אך הלא בלתי מעורער) של הדרקון בראש שרשרת המזון (וכל שרשרת אחרת) ובכך להפוך אותו ליצור שמתמודד עם סכנת מוות על בסיס קבוע, וגם לשלול ממנו את הזהירות, שהיא סימן היכר ותכונה חיונית של כל יצור שאינו טורף על. עקביות מעל לכל.

EverMan

New member
אין GREAT WYRMS

ממש לא... אבל יש דרקונים טיפשים ... זה דרקון שגדל ושרד בשממת קרח , שגדל שם רק בגלל שלא היו לו אוייבים טיבעיים. והוא בהחלט היה דרקון "עלוב" כביכול... רוב הדרקון לא מגיעים לגודל של great Wyrm ורובם מתים בדרך ... ברירה טבעית... לא כל הדרקונים ענקיים. מעטים מגיעים לגודל כזה. רוב הדרקונים בינוניים - והזהירים והחזקים ביניהם מגיעים לגודל כזה.

Ferenheit

New member
תפסיק כבר !!!!

הדרקון שלך הוא יוצא דופן בצורה היסטרית. הוא ה"מוגלי" של הדרקונים. וגם אז הוא לא משכנע. הוא עף. הוא רואה דברים. הוא מטיל לחשים. הוא יודע להבדיל בין יצור הולך על שתיים משתמש בכלים נבון ומדבר מכבשה ! דידידידידידי

../images/Emo9.gif אההם...

תרשה לי להפנות אותך לתאור המוצלח של אן מק´קפרי ב"מעוף הדרקונים"

Shadowmage

New member
אני אמשיך כאן...

מה זה משנה אם הדרקון גאוותן או לא? הוא יודע שאנשים מסוגלים לעשות לו נזק. הוא בטוח נתקל כבר בבני אדםאו דמוי אנוש אחרים, חקר עליהם וזיהה את נקודות החוזק והחולשה שלהם. יצור גאון יכול להיות גאוותן אבל זה לא הופך אותו למתאבד. זה אומר שהוא יקח מעט יותר סיכונים אבל לא הרבה יותר. "דמות בדרגה 5 היא על אנושית"??? אם זה נכון, אז דרקון הוא עוד יותר. בן כמה דרקון בוגר? כמה הוא הספיק ללמוד בחייו הארוכים? באיזה דרגה מקבילה זה שם אותו מבחינת הידע? ובנוגע לנשק, הדמות שלך היתה צריכה ללמוד להשתמש בשלה. הדרקון נולד עם הידע הזה ומאותו רגע הוא רק משתפר. על מנת שלא יהיו אי הבנות, אין לי התנגדות לאיך שה DM שלך משחק את הדרקונים שלו. אני לא מתערב לכם במשחק. אני פשוט כותב מה דעתי בנושא.

EverMan

New member
במקרה הספציפי הזה ...

הדרקון הזה לא נתקל בבני אדם... הוא לא פגש אותם ולא יודע מה הם ... אז שהוא יפחד מה"שמוקים" הקטנים האלה ? שעד עכשיו הוא חי על כבשים ועל יצורי קרח ? זה דרקון שגדל בדד וחי באזור מבודד , זה לא דרקון עירוני מאגניב כזה שלובש זארה ...

הלדין

New member
בני אדם מגדלים את הכבשים הללו...

כאשר חושבים על זה, כבשים זה לא קטן מדי בשביל יצור גדול כמו דרקון.

למעלה