דרמות יפניות

Hinamori

New member
דרמות יפניות

היי, אני חן, סמויה כאן כבר הרבה זמן
אף פעם לא כתבתי פה כי אני לא לומדת יפנית ברצינות, רק אוהבת לקרוא על התרבות והשפה, אבל ראיתי שחרות רוצה לעודד יותר פעילות אז אני ארשה לעצמי לשאול - למישהו יש המלצות לדרמות יפניות? ראיתי תשעה פרקים של Hana Kimi בעבר ולא ממש אהבתי, הדמויות לא היו ממש טובות. גם ניסיתי Nodame Cantabile אבל נראה לי שהסגנון של מנגה לא מיתרגם טוב ללייב אקשן... ומכל ההמלצות שאני קוראת, הכל נשמע כאילו הוא מלא באנגסט, כמו Last Friends או One Litre of Tears, ואני שונאת מלודרמה. הדרמה היפנית היחידה שסיימתי היא Nobuta wo Produce שהייתה ממש חמודה, אבל לא אהבתי את הכיוון שהיא לקחה בסוף. בגלל כל זה פשוט ויתרתי, אבל כרגע אני רואה הרבה דרמות קוריאניות, ולא יכול להיות שקוריאה -כזאת- שונה מיפן באיכות, נכון? :X אז אני אשמח להמלצות! לא חובה לפרט מה העלילה, אבל הייתי רוצה לדעת למה הדרמה מומלצת ולא רק לקבל רשימה. אני אוהבת דברים קלילים אבל לא דברים מטומטמים. אני לא אוהבת דרמות בהן הגיבור יותר מדיי מגעיל לגיבורה (קצת מגעיל בהתחלה זה בסדר, אבל לא ברמות Hana Yori Dango). ואני ממש אשמח לקבל המלצות לדברים היסטוריים/תקופתיים, בעיקר אם יש הרבה פוליטיקה (קרבות חרב זה גם טוב אבל לא חובה). תודה מראש!

herouth

New member
ברוכה היוצאת מהמחבוא.

בקשה מצויינת, גם לי זה בוודאי יועיל. את דנשה אוטוקו ראית?

Hinamori

New member
היי!

לא ראיתי, קראתי את המנגה והיא הייתה בסדר, אבל הבנתי שהדרמה הרבה יותר מפורסמת, נכון? אני חושבת שאני אנסה, תודה!

herouth

New member
כן, בעיני היא היתה משעשעת ביותר

...ויתרון חשוב: אף אחד לא התעלל שם באף אחד (מה ששנאתי גם בהאנה יורי דנגו וגם בנובוטה, ופשוט לא היה לי כוח לראות בשניהם יותר מפרק אחד). עושה רושם שהרבה דרמות מגיעות ממנגות. בשרשור אחר Nu Pagadi הזכירה את הדרמה "liar game" בתור אחת האהובות עליה, אז ויקיפדתי, וגם זה הגיע ממנגה (ונראה מעניין).

Mondsee

New member
שאלה כלבבי

קודם כל אני חייבת לציין שלכל עניין יפן הגעתי דרך אהבתי לדרמות קוראניות דווקא. אז קודם כל אני חייבת לציין שלדעתי דרמות קוראניות אכן הרבה יותר טובות מדרמות יפניות. הדרמות היפניות בעיני קצת מוזרות. אבל פטור בלא כלום אי אפשר. אז קודם כל הדרמה שגרמה לי להכנס לעניין אראשי ודרכה להתעניינות ביפן היא Door to door זה דורמה ספיישל, מה שאומר למעשה סרט לטלוויזיה של שעה וחצי, שמדבר על בחור בן 22 עם שיתוק מוחין שמנסה להיות סוכן מכירות דלת לדלת. סרט מקסים ונוגע ללב, אבל לא סוחט דמעות אלא דווקא אופטימי. סדרות קלילות שמצאו חן בעיני - Stand Up, ו- Kimi wa petto סטנד אפ מדברת על חבורת נערים שמנסים לאבד את הבתולים, והיא בעיקר מצחיקה. Kimi wa petto זה על בחורה ש"מאמצת" בחור בתור כלב המחמד שלה. יש הרבה סיטואציות מצחיקות וגם מתח מיני לא מבוטל בין השניים. תהני.

mishel s

New member
וואו

דרמות יפניות בלי בית ספר כלשהו... אולי חרות גם תנסה :) כשיהיה לי זמן לדרמות, אנסה לזכוראת שני אלו, נשמעים חביבים.

Mondsee

New member
אל תגזים

בסטנד אפ מדובר על חבורת נערים ככה שהם בבי"ס. הם בעצם האחרונים בבי"ס שנשארו בתולים, בגלל זה הם כל כך נואשים. בקימי וא פאטו באמת אין בי"ס ולדעתי היא גם המומלצת יותר מבין שתיהן. אני דווקא מכירה לא מעט דרמות שלא מתרחשות בבי"ס, אלא שהן לא ענו על הקריטריונים של קלילות שהיא ביקשה.

Magma99

New member
מצטרפת להמלצה

מסכימה עם ההמלצה ל-Stand Up, ו- Kimi wa petto מאד מאד אהבתי את שתיהן.

mishel s

New member
השתיים האחרונים שצפיתי בהם

היו MY BOSS MY HERE ו- SAMURAI HIGH SCHOOL הראשונה על יורש עצר למשפחת יאקוזה שאמור להיות הבוס הבא, אלא שהוא טיפש מדי ולכן הפיכתו לבוס הבא הותנתה בזה שהוא יסיים תיכון, אז הוא נכנס לתיכון, אפילו שהוא בן 28 כדי לסיים את השנה האחרונה ולקבל תעודה. הוא כמובן צריך להסתיר את זהותו ואת גילו... משם נובעים כל מני סיטואציות משעשעות. השני הוא על נער בן 17 בתיכון שלפתע פתאום רוח של סמוראי בת 400 נכנסת לגופו ללא התרעה מוקדמת ויוצאת ללא התרעה מוקדמת. כמובן שכשהרוח בתוכו, הוא מתנהג כמו הסמוראי העתיק, וכשהיא לא שם, הוא סתם ילד חננה בתיכון, מה שגורם למצבים משעשעים. שניהם היו נחמדים. חוץ מזה ראיתי לאחרונה גם את ORANGE DAYS אבל היא קצת יותר דרמטית אז בטח לא בשבילך. מדובר שם על מוזיקאית עם עתיק מבטיח שפתאום החלה לאבד את השמיעה עד למצב שהיא לא שומעת כמעט כלום ונאלצת ללמוד שפת סימנים. אז בעצם הסדרה מספרת על מה קורה איתה כשהיא חוזרת יפן ומנסה למצוא מה לעשות עכשיו במה לעבוד וכו.

Hinamori

New member
תודה!

באמת שמעתי פעם דברים טובים על My Boss My Hero. אני אנסה. [:

למעלה