דרמודקס

lilithmm

New member
דרמודקס../images/Emo70.gif

מה זה דרמודקס? ממה זה נובע? האם זה מדבק? מה משך הטיפול?

be_roo

New member
התכוונת לדמודקס?

מדובר בטפיל עור נפוץ למדי אצל כלבים שנמצא כמעט אצל כולם אך בכמויות קטנות ולא מזיקות. אצל גורים שהמערכת החיסונית שלהם חלשה יותר הטפיל מצליח להתרבות לעיתים ולגום לבעיות. בדר"כ הסימפטום הוא קרחות קטנות באזור הראש. הטיפול, שטיפה בתמיסה מיוחדת מידי יום למשך מספר שבועות (תלוי בקצב השיפור).

be_roo

New member
הערה קטנה

ב"שטיפה" לא התכוונתי לרחיצת הכלב, אלא לניקוי איזור הקרחות בעזרת צמר גפן טבול באותה תמיסה.

lilithmm

New member
גם בזה יצא לי פעם לטפל

אבל, מסתבר שהכלבה שהגיע אלי בריאה לחלוטין, כנראה מוטשת מההמלטה.

Oogi

New member
אם כוונתך לדמודקס (demodex)

מתוך האתר doctors: "מדובר בכרדית הפוגעת בזקיקי השיער ולעיתים בבלוטות החלב, מדובר בטפיל שחי באופן נורמלי ברמת העור אך נוטה להתפרץ ולהתפתח כמחלה בעיקר בכלבים צעירים ובמבוגרים בעלי כשל חיסוני.לעיתים מקומי ולעיתים מופשט לרב מופיע תחילה באזור הפנים סביב העינים והפה הרגלים ואף בכל הגוף בד"כ לא מלווה בגרוד אבל לא תמיד.האבחנה נעשת ע"פ מגרד עור והסתכלות במיקרוסקופ. הטיפול מבוסס על שטיפות בתמיסה המכילה אמיטראז ולעיתים במתן תרופה נוספת דרך הפה הנקראת איורמקטין.במהלך הטיפול יש לבצע מגרד נוסף. יש לבדוק שלא מדובר גם בזהום משני (כדוגמת זיהום חידקי או פיטריתי) מצבים מקומיים בלתי מופשטים לעיתים עוברים גם ללא טיפול". תוספת: משערים שהטפיל עובר מהאמא לגור בשעות הראשונות שלאחר הלידה, למרות שברוב המקרים לא תופיע התפרצות של המחלה בגור. חשד לדמודקס מתעורר כאשר מופיעות על גבי הכלב התקרחויות, בד"כ מקומיות בהתחלה, ומאבחנים כאמור ע"י מגרד עור עמוק והסתכלות במקרוסקופ. הדמודקס אינו מדבק בד"כ לכלבים אחרים, למרות שרצוי להימנע ממפגש בין כלב נגוע לכלבים אחרים (אין הדבקה בין כלב לאדם). משך הטיפול תלוי בכלב , ממשיכים עד שהכלב מראה סימני שיפור ושני מגרדי עור עוקבים מגלים שאין יותר סימן לטפיל. במקרים נדירים המחלה גורמת למוות של הכלב. מצורף קישור בנושא

ניל´´י

New member
דמודקס... תוספת קטנה...

גם נקבות אחרי המלטה או אחרי ייחום עלולות ללקות בדמודקס, ההתקרחויות בדך כלל סימטריות בשני צידי הפנים או מעל העין.

miromiro

New member
התקרחויות סימטריות בשני צידי הגוף-

מחייב בדיקה , מאחר ותתכן הפרעה הורמונאלית , לקרחות של הדמודקס אין סיבה להיות סימטריות.

lilithmm

New member
צריך לשלוח בדיקה למעבדה

המסכנה קרחת בצוואר ופצועה שם באזור הקולר, ובכל הגוף חוץ מבראש הפרווה כ"כ דלילה שאפשר לראות את העור. יכול להיות שהגיעה למצב הזה בגלל לחץ נפשי. מסכנה, כ"כ חמודה וטובה! את הגורים שלה לא הצלחנו למצוא. חבל.

מייקלס

New member
בדיקת דמודקס

אין שום צורך לשלוח דגימה למעבדה כדי לקבוע התפרצות של דמודקס. ניתן לאבחן בקלות ע"י בדיקה מיקרוסקופית מהירה. (קשה לפספס). ייתכן והבדיקה נשלחה כדי לשלול דברים אחרים.

lilithmm

New member
הוטרינרית אמרה שזה לא דמודקס

אני מפחדת שמדובר בסקביאס, אבל אם היה חשש היא היתה אומרת לי.

be_roo

New member
חבל סתם להדאיג את עצמך

לכל בעית עור, גם לסקביאס יש טיפול. לא נעים ככל שיהיה, זה לא כל כך נורא ושאלו יהיו כל הביקורים שלה אצל הוטרינרית. תרגישו טוב.

Oogi

New member
ניתן לאבחן בקלות?

אני דווקא הבנתי שהאבחנה שמדובר בדמודקס היא לא כל כך פשוטה מכיוון שהטפיל הגורם לכך חי גם בעור של כלב בריא, בעוד שטפיל כמו סקביאס (שגורם לתופעות דומות בכלב) מאוד קשה לאתר במקרוסקופ. כך שלמעשה ממליצים לטפל קודם כל באפשרות לסקביאס כאשר יש חשד לסקביאס/דמודקס, לא?

Oogi

New member
בסקביאס יותר קל לטפל מבדמודקס!

כלומר, הטיפול יותר אפקטיבי ורואים שיפור מהיר יחסית. למרות זאת, סקביאס מדבק מאוד לבני אדם, אבל גם במקרה של הידבקות (המאופיינת בבליטות קטנות אדומות על העור) הסימפטומים חולפים מעצמם ללא טיפול תוך פרק זמן של שבועיים בערך, שכן הטפיל המאכלס את הכלב אינו מסוגל להתרבות על גוף האדם.

lilithmm

New member
עוגי חמוד

יש לי בבית 3 כלבים גדולים, שניים קטנים וחתולה. וגם את עצמי...

be_roo

New member
מהנסיון המוגבל שלי, דווקא קל

נכון שהטפיל חי גם בבע"ח בריא, אך בכמויות הרבה יותר קטנות, כך שהסיכוי להתקל ביותר מפרט אחד במגרד שנבחן במיקרוסקופ הוא אפסי, בעוד שבכלב שסובל מהטפיל ימצאו מספר רב של טפילים במגרד.

be_roo

New member
בנוסף לכך, לפחות מהסטטיסטיקה האישית

שלי, מקרה של סקביאס יצא לי לראות פעם אחת בלבד (בחתול), בעוד שדמודקס ראיתי לרוב.

Oogi

New member
אכן מאוד סביר, אך לא בטוח.

שוב, את טפיל הדמודקס קל לזהות במיקרוסקופ, ואת טפיל הסקביאס לא. מהידוע לי כדי לאבחן בוודאות דמודקס יש למצוא אותו בכל (או לפחות בחלק) משלבי התפתחותו במגרד העור: ביצה, רימה בעלת 6 רגליים, רימה בעלת 8 רגליים ובוגר בעל 8 רגליים, ואכן בכמות גדולה.

מייקלס

New member
כפי שציינתי, וגם בי רו ציינה

הטפיל קל מאד לזיהוי. נדיר ביותר, עד בלתי אפשרי למצא את הטפיל בכלב בריא.

Oogi

New member
למרות ששתיכן ציינתן זאת,

אני שמעתי גם דעות הפוכות. האמת שאין לי מושג לגבי שכיחות הדמודקס לעומת הסקביאס בארץ, ולכן בהחלט אפשרי שבארץ (בהנחה שהדמודקס נפוץ הרבה יותר) נקבל שבסבירות גבוהה כלב שנמצא טפיל הדמודקס על עורו אכן חולה במחלה זו.

למעלה