דרמה פוליטית

דרמה פוליטית

http://www.ynet.co.il/Iphone/Html/0,13406,L-Article-V9-4602055.html
שימו לב מה קורה למפלגות החרדיות בסקרים, ביחד הם 14 מנדטים בלבד. שפל של כל הזמנים..
מועתק מהכתבה בynet:
מהסקר שפורסם אמש בערוץ 10 עולה שהליכוד בראשות סער או נתניהו מקבל 20 מנדטים אך העבודה בשילוב לבני ושאול מופז גורפת 22 מנדטים. הבית היהודי היא המפלגה השלישית עם 15 מנדטים. בהמשך מפלגתו של משה כחלון עם 13, ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן 11, יש עתיד 10, ש"ס 7, יהדות התורה 7 ומרצ 6. חד"ש מקבלת 5 מנדטים ורע"מ-תע"ל 4.

הסיבה העיקרית

לדעתי להשפעה הגדולה שיש למפלגות החרדיות ברוב הקואלציות בעשורים האחרונים
היא לא כל כך הגודל היחסי שלהן, וגם לא היחס הבין גושי שאפיין בעבר את הציבור בישראל ונשבר בשנים האחרונות באופן די ברור לטובת גוש המרכז וימינה.

ההשפעה היא בעיקר משום שמדובר במפלגות נאמנות מאוד בהתאם לערונות המתאר שנחתמות בהסכמים הקואליציוניים
א. משום שבסופו של דבר מדובר בלא הרבה כסף (כמה מאות מליונים בודדים)
ב. שהם לא צריכים לפעול פוליטית לפי הלכי רוח משתנים של ציבור בוחריהם, שהוא ציבור נשמע לכמה מנהיגים ורק אותם צריך לרצות.

ולכן כל עוד לא תהיה מפלגה גדולה משמעותית שתטיל ווטו על החרדים, כמו שקרה עם הלפידים (האב והבן מול רוח הקודש..)
שום דבר לא ימנע מהחרדים את הצטרפותם לשלטון ולהון.

לא כל כך איכפת לי

מעצם זה שיקבלו תקציבים, יש מספיק דברים מיותרים כאן שהמדינה מממנת.
ובעקיפין אני גם נהנה מהתקיבים הללו.

הבעיה היא שבכך פוחתים הסיכויים הלא גדולים בלאו היכי שיתקפלו וילמדו את בניהם אומנות
(כפי שגם ההלכה היהודית מחייבת - רבי יהודה אומר כל שאינו מלמד את בנו אומנות מלמדו ליסטות (קידושין כט))

שייק14

New member
מוקדם לשמוח

רוב הסיכויים שש"ס תתחזק
וגם אם ישי יפרוש - ישנם דיבורים שהוא ירוץ עם אריאל שהוא סוג של חרדי בחלק מהשקפותיו
(1. כי הוא נמנה עם החלק הקיצוני יותר בציבור הדת"ל, 2. סביר להניח שהוא יוותר בנושאים החרדים לישי שמצידו יוותר לאריאל בנושאים הקשורים לדת"ל)

והנה קבלת שוב קרוב ל20 מנדטים חרדים בממשלה שלא משנה מי ירכיב אותה.

מפלגה חדשה זה טוב

מפלגה חרדית שלישית נותנת אפשרות ׳בחירה׳ , מה שלא היה מעולם בציבור החרדי.

שייק14

New member
זה יוסיף גם

עוד כמה טונות של קללות מחכמי הדור

בהצלחה לשני הצדדים

(סתם, מה איכפת לי.)

שייק14

New member
אם לשפוט לפי הסקרים

המתפרסמים היום
שמעניקים לכל אחד מהפלגים של שס רק 4 מנדטים
ובהתחשב בכך שאחוז החסימה הוא כארבעה מנדטים