דרכי מהמסלול...

כRובי

New member
דרכי מהמסלול...

קפצתי בבוקר לשפיצרינג כדי "לראת מה קורה"... 2 משאיות ריקות כמעט דרסו אותי בישורת כשיצאו מהמסלול ו-5 דקות אח"כ נכנסו 3 אחרות (אחת מהן עם 2 עגלות עפר). והמסלול ? אימל'ה...
בסוף הישורת יש "עלייה קטנה" (באמת קטנה, אולי חצי מטר) לישורת קצרה בת כמה מטרים בודדים שנגמרת במדרגה (כמה עשרות ס"מ בלבד) - הבעיה היא, שהעלייה הקטנה הזו נמצאת בסופה של ישורת אספלט ארוכה. קרי: הרוכבים "ייגשו" אליה בהילוך אחרון, בערך על 100 קמ"ש... מה שאומר, שהרוכבים יעלו לאוויר ובשאיפה יירדו א-ח-ר-י המדרגה אותה הזכרתי... נחתתם בשלום? הישורת עוד לא נגמרה - יש עוד 40 מטר בערך של ישורת עפר עם פנייה של 180 מעלות ימינה - רחבה מאוד (קשה לי להמין שמישהו ישתמש בקיר). עדיין אין צמיגים שמפרידים בין הניגשים לפנייה הזו לבין היוצאים ממנה - לוני? תוכל לוודא שיהיה קיר צמיגים מאסיבי במקום?) בכל אופן - תיאורטית, יש ישורת אחת ארוכה מה"קיוסק" (ביציאה מהשיקיין) ועד פניית ה-180 מעלות שבעפר... משהו כמו 300 מטר של קו ישר, עם קפיצה אחת "קטנה" באמצע.. איך אומרים בשפת הסופרמוטו הישראלית? יהיו הרוגים
מי בא להתאמן מחר?
נ.ב - לדעתי כדאי להשתמש הפעם בשיקיין בתחילת הישורת שמיועד כיום לקטנועים בלבד. זה לא יצמצם את הפציעות בסוף הישורת אבל פיזור האיברים של המתרסקים יקל על המרשלים לאסוף את חלקי הגופות במהירות....

LONEY

New member
טעות טעות טעות

הקיר בסוף ישורת השטח לא נועד לפניות. זהו קיר בלימה לאלו שעולים על הרמפה בפול גז-לדעתי הם יגיעו בדיוק לקיר. אני במשא ומתן עם חיל האויר לארגן רשת עצירה לסוף מסלול. אימון ראשון היום בשעה 4 אחה"צ. לו'ז למחר 06:30 השכמה עד 06:35 קולולולו 07:00 ארוחת בוקר 08:00 התעמלות בוקר(מי שהיה בקולולולו משוחרר מהתעמלות.) 09:00 אמבטיה עם שמני הרחה. 10:00 התקשרות לבנק לבירור יתרה ותחילת תנועה לשחר לפתיחה. 11:00 מתחילים לשתות אצל שחר 11:30-פתיחת ארנקים 13:00 סיום בזבוז והתארגנות לאימון צהרים בשפיצרינג. שחר מתבקש להביא את חביות הבירה שישארו מהפתיחה לשפיצרינג לסיום האימון

כRובי

New member
לא - וזה גם לא נראה לי קריטי כמו

שתיארת לי בטלפון

45degrees

New member
זה קריטי מאוד:

יש פודרה בדיוק באיזור הבלימה ותחילת הסיבוב הכל-כך חשובים. ומי שייתקל בקרבות עקיפה ויגיע לסיבוב מבחוץ, מוצא את עצמו בלי מספיק מקום גם לבלום וגם להסתובב. השאלה היא האם יש עניין שהרוכב יבלום עד מצב עמידה ואז יסובב לאט לאט - כפי שראיתי את אוחנה ____ עושה, או שרוצים מעבר יפה ברכיבה בהטיה מהשטח לאספלט כפי שהיה במירוץ הקודם. בשביל מעבר חלק וזורם של הרוכבים - גם במצב של צפיפות מירוץ, צריך להזיז את הצמיגים.

LONEY

New member
רכיבה זה כמו קליעה למטרה-כל מטרה

כמו שלא יורים(בדר'כ) ואח'כ מציירים מטרה,ככה אנחנו אמורים לרכב בכל סוג שטח שהוא בר-רכיבה. יש פודרה בירידה מהטייבל-נכון. עקיפה שם קשה -נכון. מסוכן-נכון . בעתיד קטע השטח יהיה קשה יותר וארוך יותר(אימל'ה) סופרמוטו-רכבתי-הבנתי

45degrees

New member
הבנתי - אז לפי התאוריה שלך מותר לי

להוסיף מכשולים כגון קוצי מתכת, חוטי תיל בגובה צוואר, בורות מוסתרים מעין, גריז באפקסים וכדומה. סופרמוטו - לא נופלים - לא מבינים ! לא ככה? למה לדעתך בטיחות צריכה לבוא על חשבון איכות? אני צריך להזכיר לכולם שאפילו ברמה הכי גבוהה, ה FIM דורש שמסלולים יכילו אזורים מיוחדים שכל יעודם הוא בטיחות בלבד? שאפילו ברמה העולמית מותר לעשות את המסלול יותר איטי על ידי הוספת שיקיינים, על אף שהרוכבים שם כולם תותחי-על? בקשר ל"אמאל,ה" שהזכרת - אני האיש הכי נייטרלי בעולם כרגע, מכיוון שגם ככה אני מושבת מכדי להתחרות. הכי פשוט - מגיע עם שימשיה ומצלמת וידאו לצלם התפוצצויות? הכי פחות פשוט - לשכנע חברים שאפשר בשינוי מינורי, 15 דקות עבודה מקסימום, להעללות פלאים את רמת הבטיחות והפאן במסלול בקטע מסוים. אותם חברים, שמחינתם להתפוצץ כי המסלול לא תוכנן בצורה מושלמת נתפס כדבר הכרחי. כל מה שצריך זה רק להסתכל על התמונה הגדולה. חבל. כפי שאמרתי - אין לי שום אינטרס אישי כאן. איך אמר המארגן "מי שיתפוצץ, לא יודע לרכב".

כRובי

New member
נראה לי שאתה מגזים

אם אנחנו באמת מדברים על אותה פנייה, הרי שרוכב שיפספס את נקודת הבלימה, ימשיך פשוט החוצה - החוצה מקטע העפר, אל תוך קטע האספלט שאינו בשימוש במסלול זה (אבל כן משמש את הקטנועים) - מה הבעיה? ואגב, בהמשך לדברים שלוני כתב לך - מה שקשה לך, קשה גם למתחרים שלך. יש פודרה? פנייה קשה לביצוע? בלימה מסובכת? אז מה? זה קשה גם למתחרים שלך - אם הם מסוגלים להתמודד עם חלק מהמכשולים והאתגרים שהמסלול מציב בפניהם, גם אתה צריך...

45degrees

New member
לא יכול להיות שאנחנו מדברים

על אותה פניה. אני לא מדבר על פניה קשה - זה בעיה של רוכב שבאמת לא צריכה לעניין אף אחד. אני מדבר על מצב ש: 1. אין נתיב מילוט במקרה של בעיה. 2. אין מקום לעצור במקרה של בעיה. 3. אין כמעט מקום לסובב את האופנוע במקרה של תקלה שמונעת בלימה מוקדמת לאחר הנחיתה. לפי התיאור שלך, ניתן להמשיך החוצה לקטע אספלט שאינו בשימוש. אין קטע כזה שם, אלא אם אתה מתכוון לכיוון שמאל - לכיוון התנועה הנגדית. בכל אופן - ניתן לפתור את זה ממש בקלות על ידי הזזה של צמיגים שאינם קבועים למקומם לשטח שהיום אינו בשימוש כלל.

כRובי

New member
כל המסלול בשפיצרינג (אספלט לפחות)

אינו כולל ולו נקודת עצירה או מילוט אחת לרפואה - לא זוכר שהערת או הארת אי פעם את הנושא - ובטח ובטח שלא נמנעת מלרכב ולהתחרות שם - מה קרה עכשיו?

45degrees

New member
מה יהיה כרובי? מה שקרה עכשיו הוא

שיש פניה מסוימת לאחר קפיצה מסוימת וכניסה מסובכת לאספלט חזרה. ברכיבה לבד הכל בסדר. לא משהו שימנע ממני להתאמן. בקבוצה/בצפיפות עשוי להיות שם מצב שבו אי אפשר לבלום ואז אין מקום עם העליה לאספלט גם לבלום וגם להסתובב. מה המלחמה הגדולה - כולה צריך להזיז כמה צמיגים לקטע אספלט שכיום לא מנוצל. כך, ניתן להגדיל את רדיוס הפניה עם החזרה לאספלט במידה שתקטין את הסיכון לרוכבים. אם תסתכל טוב במסלול, תראה שבדיוק בכיוון השני של קטע האספלט שם - כאשר נוסעים לכיוון מזרח לפני הפניה שמאלה לישורת הפנימית, הצמיגים הוזזו על מנת להגדיל את רדיוס הסיבוב. למה לא לעשות את זה גם במקום אחר במסלול שהוא מועד לפורענות? עקשנות לשמה?

כRובי

New member
OK - עכשיו אחרי שראיתי בעיניים

אני שמח לומר שצדקתי
גם כש-111SM ואוחנה החליקו בפניה הזו (ואכן מדובר על פנייה "טריקית" שתגבה "קורבנות") - ואני מדבר כאן על שני רוכבים שעושים את כל הטייבל, מהעליה עד הירידה, באוויר - עדיין הם לא הגיעו לצמיגים... למרות המהירות הגבוהה כביכול בה הם ניגשו לפנייה. אין שום צורך להרחיק את הצמיגים עוד יותר. המסלול עמוס בפאקים בטיחותיים, כמעט על כל מטר - דווקא קטע השטח, די "נקי" מבחינה זו (לא שזה הפריע לרוכב ה-WR400 להתעופף לערימת פסולת הבניין שמחוץ למסלול)...

LONEY

New member
וואלה כרובי אתה מבין אותי יותר

מאשתי. סחה על החיתולים היום.

ShaiDanny

New member
רכבתי שם אתמול...

אין ספק שבשביל רוכב הסופרמוטו הממוצע (יענו כל אלו שאין להם עבר מוטוקרוס...) זה קצת מפחיד, אבל בהחלט יפה. את הקפיצונת בסוף הישורת עשיתי ברביעי, חצי גז, יענו 60-70 קמ"ש. יכולתי יותר מהר אבל זה עניין של אימון וניטרול הפחד... לגבי פניית ה-180 בסוף, דווקא כן השתמשתי בקיר (כמו גם שלום אוחיון). אם ישימו את הצמיגים של ה-APEX רחוק מהקיר, אז כמובן אין טעם בקיר... צריך לשים את ה-APEX במקום כזה שתהיה מלחמה אמיתית בין מי שבא מהר על הקיר לבין מי שפונה "על המקום" ב-APEX, כמו בקטע השטח הקודם. כרגע, אגב, הרבה יותר נוח על הקיר כי האדמה מלאה ברגבים די גדולים, בניגוד לקטע השטח הקודם, והקיר הרבה יותר זורם וחלק. לגבי ה-TABLE, פה הפחד האמיתי. זה פשוט משחק של כמה ביצים יש לך. אני קפצתי את הטייבל עד האמצע בערך כי פשוט פחדתי לקפוץ יותר גבוה. זה נראה מתון וחברותי (ואפילו מצחיק) לכל רוכב מוטוקרוס, אבל כשאתה על אופנוע כבד בלי עבר של קפיצות זה נראה אחרת... שלום, אגב, קפץ כמו ענק את כל ה-TABLE בדיוק עד הירידה כמו מוטוקרוסר שמכבד את עצמו. וובוס, רבותיי... וובוס....

כRובי

New member
רביעי - חצי גז

קרי: די האטת בסוף הישורת... השתמשת בבלמים? הנקודה שלי היא - שחלק מהרוכבים יאטו (כביכול בלי סיבה), וחלק (אלו עם ביצי הבת יענה) ימשיכו בגז בישורת שמבחינתם עדיין נמשכת כרגיל - יהיו הרוגים ?

LONEY

New member
גזור ושמור

בעונה הבאה נסתכל לאחור ונצחק-גם אוחנה(זה מהמתחילים)התחיל מקטן. כשנכנסתי לSM הסתכלתי בסרטים הישנים באתר העמותה-זה לא היה דומה למה שראיתי במגרש.אגב ,מישהוא יודע באיזה קטגוריה אוחנה הפעם?

ShaiDanny

New member
בוודאי שהאטתי...

וכן, השתמשתי בבלמים, בניגוד לפעם שהייתי בולם עם הסוליות של המגפיים. לגבי הרוגים - לא צריך להגזים... אני חושב שכל אחד יעשה את זה בקצב שלו. מה שכן, כדאי מאוד לבוא לרכב ביום שישי כדי לקבל תחושה מה הרמה הממוצעת. אם כולם בולמים שם, אולי באמת כדאי להכניס איזה צ'יקיין שיאט אותנן לפני השטח, או באמת לעשות את ה-"קינק" של הקטנועים. יש מצב.

StAv cR

New member
רגע שאני אבין....

אפשר כבר לרכב אצל שפיצר
הכוונה לרכב את המוטוקרוס....אפשרי? אם כן מחר על הבוקר אני מתייצב עם ה-YZ 125...

למעלה