דרכי טיפול כאב?

אדיר158

New member
דרכי טיפול כאב?

שלום,
אובחנתי שאני חולה בפיברומיאלגיה לפני איזה שנה,
כל החיים סבלתי מכאבים ולא מצאתי דרכים לטיפול בכאבים מלבד פרקוסט שקיבלתי רק לפני כמעט שנה מריחואנה רפואית ממש ממש עוזרת והרופא משפחה שלי ממליץ בחום להחליף את הפרקוסט כבר.
מישהו יודע איפה כדאי לי ללכת כדי להוציא את הרשיון?ואת התהליך?
במרפאת כאב שהייתי לא רצו לתת לי לפני שנה והרופאשם ממש נגד קנאביס.
איזה מרפאת כאב כדאי לי לגשת באיזור המרכז ותא?
אשמח להמלצות לדר` שאני יוכל לפנות.

אני גם לגמרי נגד הקנאביס ולכן לא אוכל לעזור

כי אני באמת לא יודעת.
הדבר הנכון יותר מבחינתי הוא לפנות לראומטולוג/ נוירולוג ולקבל מרשם לסימבלתה/ אלטרול/ ליריקה שהן התרופות הנהוגות והמקובלות יותר במצב של פיברו, ורק כשהן לא עוזרות מספיק או יש בעיה איתן נהוג להמליץ על מריחואנה רפואית.
בהצלחה!

mifa100

New member
ליריקה

עוקבת (סמויה
) אחרי הפורום הזה בערך מיום היווסדו, משמע - מאובחנת כבר המון שנים. אובחנתי לראשונה ע"י רופאת המשפחה שלי ואח"כ ע"י פרופ' קפלינסקי ז"ל, שהיתה ראומטולוגית. בעבר הרחוק כתבתי מעט תחת כנוי שאינו זכור לי. לאחרונה נאמר לי במרפאת כאב בתה"ש להחליף את התרופות שאני לוקחת היום לליריקה. אני חברת קופ"ח לאומית. לא אישרו לי את התרופה. אשמח לדעת מאחרות כאן בפורום, ובעיקר מחברות בקופה הנ"ל שכן מקבלות ליריקה, תחת איזו התוויה התרופה אושרה להן. תודה מראש.

kaktus14

New member
אני מקבלת ליריקה ב 50% תחת פיברומיאלגיה

אבל אני מכבי.

מה אומר רופא המשפחה?

אני לא יודעת אם כבר יש התוויה לקנביס רפואי לאבחון של פיברומיאלגיה. היה אישור עקרוני אבל לא ראיתי פרסומים מתי זה נכנס לתוקף.
&nbsp
אם לפני שנה דחו אותך עם השאלה הזו זה בדיוק הזמן לשאול שוב, כי התנאי לקבלה הוא מעקב של לפחות שנה עם תרופות אחרות, רק רופא שעבר איתך את התהליך הזה מותר לו לרשום.
&nbsp
ובאופן כללי השאלה הזו על רופאים שכביכול "נותנים" או לא נותנים מורידה אותם לרמה של סוחרי סמים, זה לא מכבד לא ואתם ולא את החולים. נכון שיש לרופאים גישות שונות לגבי תרופות / טיפולים וכך לגבי הטיפול הזה, אבל אין רופא ש"נותן" רשיונות לקנביס, זה צריך להיות בהקשר של המחלה הספציפית, החולה הספציפי ובעיקר ההיסטוריה הטיפולית שלו/ה.
&nbsp
ביום שיכתבו על רופא שהוא "נותן" רישיונות זה יהיה היום שבו הוא יאבד את הרישיון שלו לעסוק ברפואה.
יש פיקוח רציני על העניין הזה.
&nbsp

למעלה