דרכון רומני

דרכון רומני

שלום אני בת 30, לאימי אזרחות רומנית, והבנתי שאף אני זכאית לכך והפרוצדורה היא שעלי להוציא תעודת לידה בשגרירות רומניה בישראל. הבעיה היא ששיניתי את שמי, ללא קשר לנישואין. ותעודת הלידה תהיה על השם המקורי, ועלי להשיג תעודת לידה על השם החדש ששונה. ז"א שעלי להמציא גם תעודה על שינוי שם. האם שינוי שם ניתן לבצע רק ברומניה, ואם כן, האם ניתן לעשות זאת על ידי ייפוי כח, או שעלי לבוא אישית לשם?

Nobilis

New member
תשובה

משרד הפנים הישראלי יכול להוציא לך תעודת שינוי שם. את התעודה יהיה צורך לתרגם לרומנית, כמובן, ולהגיש לשגרירות בצירוף שאר המסמכים הנדרשים בדרך כלל. למיטב ידיעתי כל פעולה שיש צורך לבצע ברומניה ניתן לבצע באמצעות השגרירות, או באמצעות יפוי כוח (כלומר, דרך אחד ממשרדי העו"ד העוסקים בנושא). לוידוא הפרטים, מומלץ לפנות לשגרירות עצמה.

שאלה נוספת לגבי רומניה

שלום, ברשותי דרכון רומני ורציתי לדעת, אם מישהו יודע בוודאות- האם זה נחשב כאזרחות ארופאית לכל דבר מאז ההצטרפות לאיחוד? (כלומר האם השתנו התנאים מבחינת שהייה, עבודה ומעבר בין מדינות). תודה מראש.

forglemmigej

New member
אפשר לעבוד בשבדיה ופינלנד

את דוברת את השפות האלו? המדינות האלו קרות ולא חברותיות למשתמש אבל זה מה יש בינתיים.

Nobilis

New member
תשובה

השאלה הזאת כבר נשאלה כאן בעבר, וניתנה תשובה. הייתי ממליץ על שימוש במנגנון החיפוש, עם המילה "רומנית". אם לא תמצא, שאל שוב ונעזור

למעלה