דרכון רומני

Mojambo

New member
דרכון רומני

שלום, אני חושב להוציא דרכון רומני, כשהמטרה שלי היא ללמוד לתואר גבוה באירופה (אנגליה) בעתיד, ואחכ נראה... יש לי מספר שאלות : 1. אני עתודאי בצה"ל בשירות. ידוע למישהו אם אפשר להגיש בקשה לדרכון רומני תוך כדי שירות צבאי (לפני שחרור)? הם ידרשו לראות תעודת שחרור? 2. הבנתי שרומניה צפויה לקבל מעמד שווה רק עוד 7 שנים, ולכן ב -7 שנים הקרובות לא אוכל לעבוד במקצוע במדינות אירופה (חוץ מרומניה). מה לגבי לימודים? האם במהלך השנים הקרובות אני זכאי לזכויות והטבות בשכר לימוד כמו אזרחים מקומיים (באנגליה למשל), או שרק עוד 7 שנים? תודה מראש.

noa scotland

New member
דבר ראשון, מציעה לך לדפדף קצת

בשאלות ובתשובות בפורום הזה - נדמה לי שאפילו בעמוד הנוכחי. ההטבות וההנחות לסטודנטים באנגליה ניתנים לפי מצב התושבות שלך ולא האזרחות. כלומר, גם אזרח בריטי שחי בישראל בשלוש השנים שלפני לימודיו לא יזכה להנחות.

Mojambo

New member
אני חושב שאת טועה...

נכנסתי לכמה אתרים של משרדי הגירה המטפלים בקבלת דרכון רומני, ובכולם כתוב שהדרכון הרומני מקנה דרכון איחוד אירופי, וזה מקנה זכויות כמו אפשרות מגורים ולימודים מסובסדים בכל מדינות האיחוד... כל משרדי ההגירה שקרנים :) ? ???????????????????

yoram1311

New member
אתה לא הבנת טוב

הזכאות לסבסודיה בשכר הלימוד בבריטניה ניתן לפי מבחן תושבות: מגורים בבריטניה במשך 3 שנים. המבחן הזה תקף לאזרחי האיחוד האירופאי ומגורים באירופה- לגבי שכר לימוד בבריטניה. ובכלל בדוק את הנושא לבד: תחפש באינטרנט ותמצא את המידע באתרים המתאימים. תנאי קבלה של אוניברסיטה מפרטים את ענין שכר הלימו ומקשרים לאתרים המתאימים.

Mojambo

New member
זה מה שראיתי באתר אחד...

ההטבות לבעלי דרכון רומני בעלי אזרחות רומנית יכולים לגור, לעבוד, ללמוד ולרכוש ולהשכיר נכסי נדל“ן ברומניה. עם הצטרפותה של רומניה לאיחוד האירופי הדרכון הרומני יקנה גם את הזכויות הבאות: א. לעבוד בהיתר במדינות האיחוד. יש להדגיש כי בניגוד לדיעה הרווחת שאף מופיעה באתרים ברשת, הדרכון הרומני אינו מעניק את הזכות לעבוד במדינות האיחוד באופן אוטומטי. תחת התנאים בהם צפוייה רומניה להצטרף לאיחוד, תוכלנה המדינות החברות להגביל את ההגירה למטרת עבודה בהתאם לראות עיניהן. המדינה שצפוייה להטיל את ההגבלות המחמירות ביותר הינה בריטניה, שזרם של מעל מליון מהגרים ממדינות מזרח אירופה החברות באיחוד הציף אותה בשנים האחרונות. ב. להתגורר ולרכוש ולהשכיר נדל“ן במדינות האיחוד. ג. לנוע בחופשיות בין מדינות האיחוד. ד. לרכוש השכלה גבוהה, תוך הנחה משמעותית לעומת אלו שאינם מחזיקים בדרכון רומני (או אירופאי). מסעיף ד לא משתמע שיש סובסידיות במדינות האיחוד האירופי????

Nobilis

New member
תשובה

קודם כל, אכן מומלץ לך מאד להשתמש במנוע החיפוש, ולחפש אחר המילה "רומנית". קרא את השרשורים ותחכים. לגבי הלימודים - כמו שאמרו לך כאן, בבריטניה ואירלנד נהוג מבחן של תושבות, לא של אזרחות. המשמעות היא שבשביל לקבל שכר לימוד מוזל (שהוא עדיין יקר מאד, אגב, יכול בקלות להגיע ל-30 אלף ש"ח בשנה) אתה צריך להיות תושב משלם מיסים באיחוד האירופי במשך שלוש שנים לפחות. שכר הלימוד הלא מוזל יכול להגיע גם ל-100 ש"ח בשנה (הכל בהכללות, כמובן, יתכנו חריגים לכאן ולכאן). קצת לעניין השאלות שלך: 1) לא מעניין את הרשויות ברומניה מצב השירות הצבאי שלך. 2) ההגבלה היחידה על זכויות אזרחי רומניה היא ביכולתם לעבוד כשכירים במדינות אחרות באיחוד. כל מדינה רשאית להגביל אותם למשך של עד שבע שנים מרגע ההצטרפות. חלקן עשו כן, חלקן לא. כל שאר הזכויות (לימודים, עבודה כעצמאי, וכו', כבר נתונות). שים לב - בבריטניה יש לך בדיוק את אותן הזכויות כמו כל אזרח איחוד אחר בתחום הלימודים. כפי שהוסבר לך למעלה, המשמעות של זה היא - אין לך זכות לשכר לימוד מוזל, אלא אם אתה תושב באיחוד (שלוש שנים לפחות), בדיוק כמו כל אזרח איחוד אחר (שוויון, כאמור).

Mojambo

New member
תודה נוביליס

ועוד דבר, בעניין של 7 שנים : בעוד 7 שנים מהיום, אזרחים רומנים יוכלו לחפש עבודה בחופשיות בכל ארצות האיחוד (אותי מעניינות במיוחד אנגליה, שבדיה, דנמרק ואיטליה)? איך זה הולך אחרי ה 7 שנים? אנגליה יכולה לחוקק חוקים שלפיהם אזרחי האיחוד שלא תושבי אנגליה לא יכולים להיכנס לשוק העבודה שלה??? או שמדובר בחוקים בינלאומיים, שלאנגליה (או מדינה אחרת לצורך העניין) אין סמכות לשנות בעצמה באופן פרטני???

Nobilis

New member
תשובה

אזרח רומני יכול לעבוד כשכיר בשבדיה כבר כיום (מאחר ששבדיה בחרה לא להטיל מגבלות). לגבי דנמרק ובריטניה - כרגע יש מגבלות. המגבלות ישארו, לכל היותר, למשך שבע השנים הקרובות. לגבי איטליה - נדמה לי שיש מגבלות (שוב, לכל היותר למשך שבע שנים) אבל שווה לברר בשגרירות איטליה. לגבי נושא שבע השנים - לפי אמנת ההצטרפות של רומניה לאיחוד, מותר למדינות באיחוד להגביל את זכותם של אזרחיה לעבוד בהן כשכירים למשך של עד שבע שנים מיום ההצטרפות. כל המדינות אישררו את האמנה, והיא נכנסה לתוקף. מדינה שתרצה לא לממש את האמנה (כלומר, להגביל למשך יותר משבע שנים) תצטרך לפרוש מהאיחוד, או להביא לשינוי באמנה (שיחייב אישור של כל המדינות, לרבות רומניה, מה שלא סביר).

למעלה