דרכון רומני

deepblue69

New member
דרכון רומני

אהלן

אני מעוניין לקבל המצלות על עורכי דין שעוסקים בטיפול בקבלת דרכון רומני.
אני נמצא בקשר עם עורכת דין שקיבלתי עליה המלצות אבל נראה לי שהיא קצת מגזימה בעניין התשלום. היא דורשת 2000 דולר+ עמלות לרומנים (מקובל עד כאן), והיא דורשת את אותו הסכום עבור כל אדם נוסף שמגיש את הבקשה יחד איתי, על סמך אותם המסמכים של ההורים\סבתא כמו אחים ובני דודים.

בנוסף, הייתי רוצה לדעת האם הדרכון הרומני "שווה זכויות" באיחוד. האם בעלי דרכון רומני רשאים לגור ולעבוד בכל מדינות האיחוד? שמעתי בעניין תשובות סותרות אך לפי מידע רשמי שמצאתי באינטרנט התשובה היא כן.
האם דרכון פולני מעניק לבעליו זכויות נוספות לעומת הדרכון הרומני? (אני יכול להוציא גם פולני אך זה יהיה יותר מסובך עבורי).
מה לגבי ויזות לארהב, ניו זילנד, מדינות נוספות שישראלים צריכים ויזה על מנת לבקר בהן?

תודה!

יעלי9

New member
פולין הצטרפה לEU ב2004 ורומניה ב2007

לפי הכללים, תוך 7 שנים מההצטרפות, המדינה צריכה לקבל סטטוס שווה לשאר החברות הותיקות. פולין קיבלה סטטוס שווה ב2011 ורומניה תקבל ב2014. (קח בחשבון שתהליך הוצאת הדרכון יקח שנה במקרה הטוב.)
כרגע, יש מדינות באירופה שמעדיפות להטיל מגבלות על מהגרים מרומניה כל עוד הן יכולות. המגבלה העיקרית היא - שאם רוצים לעבוד כשכירים צריך אישור עבודה, דומה לויזה. אבל אין מגבלה על שהיה אם אתה יכול לממן את עצמך או רוצה לעבוד כעצמאי.

BW37

New member
בקשר לויזות

ישראלים לא צריכים ויזה לניו זילנד
וכל שלושת המדינות צריכות ויזה לארצות הברית

YSEN

New member
אוסיף ששלוש המדינות הוכרזו כמועמדות

לביטול הצורך בויזה לארה"ב.

כמו שזה נראה, פולין תהיה הראשונה מהן שתתקבל. לארה"ב יש בעיה עם חוקי האימוץ של רומניה, וישראל צריכה קודם כל להפיק דרכונים ביומטריים.

BW37

New member
כבר לא

היתה הצעת חוק, כחלק מהחוקים של לפני הבחירות
לצרף את פולין, בניגוד לחוק הכללי
ואובמה וקלינטון הודיעו שאף מדינה לא תקבל פטור מלעמוד בחוקים
ולכן בשנים הקרובות אין סיכוי שמדינה כל שהיא מהשלוש תצטרף לVWP
והבעיה של המדינות אלו לא הסעיפים שכתבת
אלא פשוט יותר מדי עבריני הגירה ויותר מדי בקשות לויזה שלא מאושרות

YSEN

New member
ובכל זאת, פולין יותר קרובה

אחוז הסירוב שלה נמוך בהרבה מזה של רומניה (אבל אכן, עדיין רחוק מסף ה-3%).

האחוז של ישראל עוד יותר קרוב, אבל לפני שתנפיק דרכונים ביומטריים, אין בכלל על מה לדבר.

אתה צודק שחוקי האימוץ של רומניה הם לא מכשול באופן רשמי, אבל ויקיליקס טוענים אחרת... כשהם ב-22% כנראה שלא נגלה אם יש בזה אמת

deepblue69

New member
תודה

על התשובות.
התכוונתי לויזה לאוסטרליה במקום ניו זילנד..
זאת אומרת שעד 2014 מחזיקי דרכון רומני יהיו שווי זכויות באיחוד? יוכלו לגור ולעבוד בכל מדינה?
אף דרכון לא יהיה עדיף על פני דרכונים אירופאים אחרים?

חוץ מדרכונים גרמנים וצרפתים (אולי גם בריטים?) אילו עוד אזרחים רשאים לבקר בארה ללא ויזה?

מה לגבי המלצות לעורכי דין רלוונטיים?
מה דעתכם על עניין התמחור שקיבלתי לגבי בני משפחה נוספים?

שבוע טוב

deepblue69

New member
תודה

על התשובות.
במקום ויזה לניו זילנד התכוונתי לויזה לאוסטרליה.

זאת אומרת שב 2014 אף דרכון באיחוד לא יהיה עדיף על דרכון רומני? אזרחי רומניה יוכלו לעבוד ולגור בכל מקום באיחוד?
חוץ מבעלי דרכונים צרפתים וגרמנים (ואולי גם בריטים?) מי עוד באיחוד לא צריך ויזה כדי לבקר בארהב?

מה עם המלצות לגבי עו"ד רלוונטים?
מה דעתכם על ה"תעריף" שקיבלתי עבור בני משפחה נוספים שמבצעים איתי את התהליך?

שבוע טוב

BW37

New member
זכאים - שאר מדינות האיחוד פרט לפולין ורומניה

YSEN

New member
תשובה חלקית

אוסטרליה - כל מדינות האיחוד פטורות. צריך רק ויזה אלקטרונית שהיא בחינם.

ארה"ב - כל מדינות האיחוד פטורות, מלבד פולין, רומניה, בולגריה וקפריסין (וקרואטיה).

ב-2014, בתוך האיחוד עצמו, דרכון רומני יהיה שווה לכל דרכון אירופאי אחר. בשוויץ, נכון לעכשיו, ההגבלה לרומנים תוסר ב-2016, ולפולנים ב-2014.

למעלה