דרכון רומני

WesternStar

New member
דרכון רומני

אני בשלבי הוצאת דרכון רומני. אני זכאי על בסיס זה שהוריי שמרו את אזרחותם הרומנית. כרגע יש ברשותי תעודת לידה עם קוד נומרי שקיבלנו מהעו"ד. עם מסמך זה אני יודע שעליי ללכת לשגרירות רומניה כדי להוציא הדרכון. לשאלתי - האם כבר כרגע אני בעל אזרחות רומני (בתור בעל תעודת לידה), או שרק לאחר קבלת הדרכון אהיה אזרח? תודה.

thy3

New member
שאלה קטנה

אני מצטער שאני מגיב בדיון ולא עונה לך על שאלתך, אבל אני מאוד אודה לך אם תוכל לכתוב לי כמה בערך שילמת על כל התהליך. גם אני שוקל לפנות למשרד עו"ד ולהוציא אזרחות רומנית. אהיה אסיר תודה אם תענה לי, ושוב סליחה ש"התפרצתי" לדיון

WesternStar

New member
לשאלתך

הנושא לא טופל על ידי - על ידי ההורים. אברר בקרוב ואחזיר לך תשובה בפרטי. אם יש פה מישהו שגם עבר את התהליך - השאלה שלי פשוטה - האם תעודת לידה רומנית (עם קוד נומרי) שברשותי כרגע מעידה שאני כבר רשום כאזרח רומני?

כן, אתה נחשב אזרח

רק אזרח רומני יכול לקבל תעודת לידה עם קוד CNP, שהוא מספר זהות רומני.

WesternStar

New member
תודה

העניין הוא שבאינטרנט קראתי שלפני בקשת דרכון יש לקבל סוג של תעודת אזרחות, ואת זה אין לי ביד כרגע (יש לי רק את תעודת הלידה). האם אצטרך ללכת לשגרירות פעמיים - פעם אחת בשביל תעודת אזרחות ופעם נוספת בשביל הדרכון, או שרק פעם אחת?

talital2000

New member
../images/Emo207.gif התחלת התהליך

לאבי יש אזרחות רומנית וגר שם כעת. אני מעוניין להוציא דרכון רומני לי ולילדיי. הבנתי שכיום כבר לא דורשים את ידיעת השפה. האם חובה להעזר בעו"ד לצורך התהליך או שמדובר בהליך פשוט שניתן לבצע לבד מול השגרירות? אילו מסמכים עלי להכין לצורך התהליך? האם עלי לדאוג לתרגם אותם לרומנית מראש כולל אישור על התרגום? אין לנו את היכולת הכלכלית לבצע את התהליך ברומניה (דבר אשר יצריך נסיעה שלי ושל ילדיי לשם) בתודה מראש אסף

למעלה