דרכון רומני

delongi2

New member
דרכון רומני

שלום, אני בתהליכים להוצאת דרכון רומני עם עו"ד. אני אמור לקבל בזמן הקרוב תעודת לידה רומנית, ונאמר לי שהשלב הבא יהיה להגיש בקשה לדרכון בשגרירות רומניה. האם תעודת לידה רומנית מעידה על אזרחות רומנית? בנוסף, ברגע שיש תעודת לידה בקשה לדרכון לא יכולה להידחות, נכון? אין קריטריונים נוספים?... כמה זמן אמור לעבור מזמן הגשת הבקשה בשגרירות עד לקבלת הדרכון?

אספרסו2

New member
../images/Emo130.gif../images/Emo130.gifתקפיץ../images/Emo130.gif

והרומנים יקפיצו את הבקשה לראש הערימה. הרומנים רשמו פטנט על מושג השוחד.

יעלי9

New member
לא יודעת לגבי דחיה

אבל לדעתי, מדינות האיחוד יתחסו רק למחזיקי דרכון רומני. תעודת הלידה היא מסמך רומני פנימי. כמו שלא תוכל להיכנס למדינה זרה עם תעודת זהות.

Nobilis

New member
בפועל

מבחינת התעסקות מול הרשיות באירופה מקובל להוכיח אזרחות בשני אופנים - דרכון או תעודת זהות. רומניה לא מנפיקה תעודת זהות למי שאינו מתגורר בה (גם אם הוא אזרח), ולכן - רק דרכון רלוונטי כאן.

Nobilis

New member
הסיפור קצת חסר

נולדת ברומניה, או בישראל? אם בישראל - קבלת תעודת לידה רומנית היא שלב שמגיע רק לאחר שכבר התקבלה אזרחות. אולי תרחיב מעט על הרקע?

delongi2

New member
כן...

נוביליס, אכן לא הסברתי מספיק. אני יליד הארץ, הוריי ילידי רומניה. השאלות שלי הן - האם תעודת הלידה מהרשויות ברומניה שאקבל מהווה עדות לאזרחות רומנית? האם אפשרי שידחו את הבקשה שלי לדרכון לאחר הנפקת תעודת הלידה הרומנית? (כמובן שבנסיבות נורמליות - אין לי עבר פלילי וכו')...

Nobilis

New member
הימור

תראה, עדיין לא הצלחתי להבין ממך את הסיפור במלואו. אני מניח שהכוונה היא שההורים הם אזרחים רומניים, ושאתה עומד לקבל תעודת לידה רומנית לאחר שהם רשמו אותך מול הרשויות ברומניה. צעד כזה נעשה במידה ואתה אזרח. ולכן, אם אומנם כך - אין סיבה שלא תוכל לקבל דרכון לאחר שתהיה בידך תעודת הלידה. אבל שוב - זה הימור. לא הבנתי ממך את הסיפור עד הסוף (בנוגע לסטטוס של הוריך והנסיבות בהם ביקשו עבורך תעודת לידה).

למעלה