דרכון רומני

דרכון רומני

שלום לכולם, סבתא וסבא שלי עלו לארץ מרומניה ושניהם אינם בין החיים, פגשתי לא מזמן מישהי שסיפרה לי שקיבלה דרכון רומני רק על סמך המוצא של סבתא שלה בעזרת עורכי דין. אם מישהו מכיר מקרה דומה אז; מהו היקף המחיר שעו"ד מבקש? כמה זמן לוקח התהליך? האם אני צריך ללמוד רומנית? תודה מראש.

NightElf

New member
אני כרגע בתהליך כזה

בעיקרון צריך לאסוף כל מיני תעודות (תעודות לידה, עליה, תמצית רישום, תעודה המעידה על אזרחות ועוד...) על מנת לבדוק זכאות. יש שני דרכים, אחת זה לבדוק בעצמך בעזרת שגרירות רומניה בארץ וברומניה אם יש לך זכאות לקבלת אזרחות רומנית, אם אתה לא יודע רומנית ואין לך הרבה זמן פנוי, אז זה בעייתי. הדרך השניה היא להעביר את המסמכים לעורך\ת דין שמתמחים בנושא, והם יבדקו בשבילך את הזכאות בחינם, הבדיקה עצמה היא מול שגרירות רומניה ולוקחת שלושה חודשים בערך. אני כרגע בשלב הזה ומחכה לראות אם אני זכאי או לקבלת האזרחות ואז הדרכון. אם כן, אז הדבר ידרוש מצידי לשלם לעורכת הדין סכום של כ-1000 דולר במהלך שנה וחצי (ואולי אף יותר) על הטרחה, ואחרי זה אני אמור לקבל את הדרכון. לפי עורכת הדין אני לא צריך לדעת רומנית (יש אתרים שאומרים שצריך לעבור מבחן. אני מציע לך לגגל "דרכון רומני", יש מלא אתרים, פורומים וטוקבקים שעוסקים בנושא.

gesus

New member
שאני אבין נכון

המשרד שמטפל בתיק שלך אמר לך שאתה רק צריך לספק מסמכים והם יבדקו את הזכאות שלך ובמידה וכן הם יתחילו בתהליך ולא תצטרך לעשות מבחן שפה?

למעלה