דרכון רומני ואפשרות עבודה באירופה

ZEO1

New member
דרכון רומני ואפשרות עבודה באירופה

שלום, אני בעל דרכון רומני בתוקף שהוצא לקראת ההצטרפות לאיחוד. לאור העובדה שרומניה נכנסת ב1.1.07 לאיחוד מה המשמעות מבחינת האפשרות שלי לעבוד במדינות האיחוד? ממה ששמעתי אין זכויות אוטומטיות לאזרחי רומניה לעבודה במדינות אלה למרות ההצטרפות. האם זה כך ומה בדיוק המגבלות. האם מגבלה מוחלטת (כלומר אזרח רומני דינו כאזרח מדינה שאינה באיחוד מבחינת עבודה) או שבכל זאת יותר פשוט. האם על כל המקצועות. בקיצור אודה לכל מידע בנושא. תודה מראש

Nobilis

New member
שאלת המשך

התשובה לשאלה שלך משתנה ממדינה למדינה. באיחוד, כידוע לך, יש 25 מדינות (בקרוב 27). יש מדינה מסויימת שחשבת עליה?

golannave

New member
על פי מיטב ידעתי

יל פי כל מה שנאמר פה בחדשות רומניה ובולגריה (המצטרפות החדשות) בכלל כל מדינות האיחוד הארופאיץ מעכשיו מי שרוצה לעבוד באנגליה יצטרך אישור עבודה. וכעט הם נותנים כאלו אישורים רק לתעשיית המזון והניקיון.

Nobilis

New member
בתמצית...

בבריטניה יכולים (ויוכלו גם בעתיד, כל זמן שלא יהיה שינוי יסודי ביותר באמנות האיחוד) לעבוד אזרחי כל 25 המדינות החברות כרגע באיחוד. לגבי רומניה ובולגריה - לא ידוע כרגע אילו מגבלות יוטלו על עבודה של אזרחיהן בבריטניה עם הצטרפותן ב-2007. הדבר היחיד שידוע הוא שהמגבלות הללו (אם תהיינה) תוסרנה עד שנת 2014 לכל המאוחר.

ZEO1

New member
תודה רבה ושאלת המשך

לגבי אנגליה הצלחתי להבין מדברים שקראתי שאכן הם משנים את המדיניות לגבי רומניה ובולגריה. צריך שיהיה לך אישור עבודה. האם על פי נסיונך והבנתך הוצאת אישור עבודה שכזה תהיה לי קלה יחסית במצבי שהוא :דרכון אירופאי, בן זוג של בעלת דרכון אירופאי בתוקף (מאלו שכן יכולים לעבוד באופן חופשי באנגליה), בעל השכלה גבוהה (תואר שני), מקצוע ונסיון רב יחסית בתחומים מקצועיים "גבוהים" ואנגלית מצויינת? האם יש תחומים מקצועיים מועדפים? האם יש רשימת מקצועות ודירוג שלהם על פי דרישה? תודה

Nobilis

New member
תשובה

מהאפשרויות שציינת, התשובה ברורה. בתור בן זוג (נשוי, או במערכת יחסים רצינית) של בעלת אזרחות אירופית תקבל אישור שהיה ועבודה מיידי וודאי (בהנחה ואתם עוברים לבריטניה ביחד). התהליך נדון כאן בעבר, ותוכל לחפש שירשורים קודמים בנושא. לגבי תחומים מועדפים (במובן האוסטרלי או הקנדי) - אין דבר כזה בבריטניה. אם יש מעביד שרוצה אותך, ויכול להוכיח שהוא לא יכול למצוא מישהו מתאים שהוא אזרח האיחוד, הוא יוכל לבקש אישור עבודה עבורך. לחילופין, תוכל לפנות לתוכנית ה-HSMP. גם בה אין רשימת מקצועות מועדפים.

gesus

New member
אפשר לקבל פרטים לגבי התהליך?

אחי הקטן מעוניין להוציא דרכון רומני דרך אימי ותוהה אם כדאי לו להעזר בעו"ד או שההליך מספיק פשוט שלא תהיה לו בעיה עם סבך הבירוקרטיה.

gesus

New member
ועוד שאלה

אימי עלתה בגיל 3 בשנת 1953. היא איננה יודעת אם הוריה שנפטרו חתמו או לא על ויתור אזרחותם ואזרחותה. ראיתי באתר אחד שויתור על אזרחות מאפשר לחדש אזרחות, אבל הצאצאים כבר לא זכאים. באתר אחר קראתי שהחוק כבר לא תקף ולכן גם הצאצאים זכאים. בנוסף, רציתי לדעת כיצד היא תוכל לברר אם היא ויתרה על אזרחותה. האם ניתן לעשות זאת דרך השגרירות או רק דרך משרד הפנים הרומני ע"י הגעה לשם או שליחת נציג.

ZEO1

New member
דרכון רומני

אני הוצאתי את הדרכון כבר לפני מספר שנים כאשר מספר הישראלים שביקשו להוציא דרכון היה בטח קטן יותר ולכן גם העומס שנוצר במוסדות הרלוונטיים (בעיקר השגרירות) היה קטן בהתאם. מעבר לזה, בזמן ההוא עדיין היו הרומנים לא בטוחים לגבי מועד הכניסה לאיחוד ולכן היו "קלים" יותר נראה לי. והעובדה השלישית שהקלה עליי בוודאי היא שאני יליד רומניה ורשום בדרכון של אימי שהיה עימה עדיין כאן. על כן אני לא בטוח שנסיוני רלוונטי עבורך. מה שאני כן יודע שהיום הרומנים מערימים קשיים רבים יותר על דור שני ושלישי שאינם ילידים או שהוריהם אינם בעלי אזרחות בתוקף. זה לא אומר שזה לא אפשרי רק שזה דורש מאמץ רב יותר. אני במקומך הייתי עושה את זה במקביל. תחילה הולך לשגרירות ובודק מה האפשרות הישירה (אולי תופתע וזה פשוט יחסית פרט לזמן ההמתנה שם שאמור להיות סיוטי) ובמקביל פונה לעו"ד שמתמחה בעניין- עדיף אולי להוציא סכום כסף מסויים בכדי לחסוך את כאבי הראש ואולי לעשות דברים שלבד יותר קשה לעשות. בהצלחה

osho32

New member
לדעתי כדאי לעשות זאת עם עו"ד

כך עשיתי אישית. כמובן שניתן גם לבד- צריך לאסוף את כל המסמכים שיש וללכת לשגרירות הרומנית לפגישת הנחייה בנוגע לזה. יהיה צורך למלא טפסים, להמציא להם מסמכים מאושרים נוטריונית ועוד ביורוקרטיה כהנה וכהנה. עו"ד יחסוך לך את הביורוקרטיה כמובן תמורת סכום סימלי.

gesus

New member
יש לכם המלצה על עו"ד?

אני חושש שאימי ויתרה על האזרחות הרומנית שלה כשעלתה לארץ ב-1958. לפי מה שקראתי, הויתור כבר לא תקף אם הוא נעשה ללא הסכמתה (הייתה בת 3) ולכן גם אני בתור בנה זכאי לאזרחות רומנית. האם זה נכון? לאלו שנעזרו בעו"ד, מה נדרש מהם לעשות? לספק מסמכים (אילו)? לעבור מבחן ברומנית?

osho32

New member
אכן- בית המשפט הרומני

קבע שהויתור ניתן בכפיה ולכן אינו תקף. כלומר - אמך יכולה לבקש את אזרחותה חזרה ולכן גם אתה תוכל לקבל (לאחר שהיא תקבל.) יש לספק מסמכים כמו תעודת נישואין של ההורים, תעודות לידה שלך ושל האם, תעודה המעידה על אזרחות ישראלית של שניכם, צילום דרכון ישראלי ועוד כאלו ששכחתי. לא נאלצתי לעבור מבחן בידיעת השפה הרומנית. אני עשיתי דרך עו"ד שהייתי מרוצה ממנה. אם אתה קוצה המלצה לגבי עו"ד - אתה יכול לפנות אלי בפרטי.

לגבי המבחן בידיעת השפה הרומנית ...

החבר'ה שנדרשים לעשותו הם אך ורק אלה שויתרו על אזרחותם ודרשו אותה בחזרה . אם ישנה אזרחות לסבתא/סבא/אמא/אבא , הצאצאים אינם צריכים לעבור את מבחן זה .

gesus

New member
שאלה נוספת

האם אפשר לחדש את האזרחות של אימי ומבקביל להגיש בקשה לאזרחות בשבילי או שהבקשה בשבילי תעשה רק לאחר החידוש? כמה זמן אמור לקחת החידוש הזה? אשמח אם תשלח לי במסרים את פרטי העו"ד ששכרת.

osho32

New member
שלחתי לך המלצה בפרטי

אין לי מושג לגבי אפשרות זו של חידוש אזרחותה במקביל להנפקה לך. לפי מה שאני חושב - אי אפשר- אבל כדי להיות בטוח כדאי לך להתייעץ עם השגרירות או עו"ד. הנפקת תעודת האזרח ארכה כ-4 חודשים במקרה שלי. את הדרכון לקח להנפיק 7 חודשים נוספים.

Nobilis

New member
יש דעות סותרות בנושא...

למשך תקופות לא קצרות זה היה תלוי במצב רוחם של הפקידים בשגרירות. אני מכיר גם כאלו שעשו זאת במקביל.

cookie9

New member
7 חודשים להנפקת דרכון???

וזאת לאחר קבלת תעודת האזרחות??? זה המון זמן...
האם מישהוא יודע מה הדין לגבי הנפקת דרכון פולני (לאחר קבלת תעודת אזרח)? בתודה

Nobilis

New member
דרכון

לרומניה יש קטע שלא ראיתי בארצות אחרות (עדיין). הדרכון לרומני תושב חוץ שונה מהדרכון לרומני תושב רומניה. מדובר בתהליך בקשה אחר (טפסים אחרים, וכו'), ומכאן גם שוני בזמני הטיפול.

cookie9

New member
אם כך, מהו זמן ההמתנה

במקרה של הגשת בקשה לדרכון פולני ע"י תושב ישראל (לאחר שכבר קיבל לידיו את תעודת האזרחות)? תודה

למעלה