דרכון פורטוגזי

hananmorat

New member
דרכון פורטוגזי

שלום לכולם.
עוד מעט יחלפו להם חמישה חודשים מרגע הגשת המסמכים בשגרירות פורטוגל בישראל,לגבי אזרחות פורטוגזית למגורשי ספרד.
שתי הורי דוברי לדינו,יוצאי טורקיה והצלחתי להוכיח (ביתר קלות,יש לציין) את היותם מגורשי חצי האיברי על סמך כתובות,אילני יוחסין וכיוצא בנ"ל.
אשמח לשמוע,האם למישהו מהנוכחים ישנו איזה מידע חדש לגבי העניין.אני יודע שמדובר בפרוצדורה ארוכה,אך כאחד שחושב שעתידו תלוי בכך,כל בדל מידע הוא בבחינת אוצר גלום.
תודה רבה,
חנן.

pichinan

New member
שלום

ראשית בהצלחה בהליכים. משני מקרי מבחן שהיינו עדים להם (ממשלת פורטוגל אישרה מקרי מבחן לבחינת האפקטיביות של החוק מיד לאחר אישורו), הדרישה ל"קשר פורטוגלי" עלתה, בניגוד למה שפורסם בכלי התקשורת שכל מגורש ספרד יכול להגיש מועמדות לכל אחת משתי האזרחויות (עם המלצה על הפורטוגלית בגלל החוק ה"מקל"). ההכללה התאורטית שעושה החוק הפורטוגלי מקורה בשלוש נקודות: העובדה שרבים ממגורשי ספרד הגיעו ראשית לפורטוגל עד שהגרוש הוחל גם בה, העירוב שהיה בקהילות המגורשים במדינות אליהן הגיעו, והעובדה שהלוסיטנית ("לדינו פורטוגזי") נטמעה בלאדינו עד להעלמותה במאה ה 19. מצד שני, מסתבר שההכללה הזאת אינה תופסת למי שלא יכול להוכיח כל זיקה שהיא לפורטוגל. בין כל מקרי המבחן שהוגשו ישנם גם חיוביים, אבל אלו שהיינו עדים להם נתקלו בקושי הזה. אחד מהם היה ברור - נרשם שההוכחות מראות שמדובר במשפחה ממוצא קטלוני מובהק, ושעליו לנמק מדוע הוא מבקש אזרחות פורטוגלית דווקא מעבר לקלות היחסית להליך הספרדי. במקרה השני פשוט התבקש לשלוח מסמכים נוספים שמעידים על זיקה לפורטוגל, למרות שבמקרה זה היתה לו תעודה מוועד רבני פורטוגל. חשוב לציין שההוכחות הן לאו דווקא הוכחות. אם מקור המשפחה בערים כגון סלוניקי או יהודי רומניה, המבורג וכו' ממוצא ספרדי, או מצד שני הוכחות לקשר עם בתי כנסת מסוימים שנוהלו ע"י נציגים מספרד וגם מפורטוגל, כגון בית הכנסת הספרדי בלונדון, וכו'. או כמובן מסמכים מפורטוגל עצמה. מצד שני, רבים מבקשים שבמקרה שאין הוכחה וודאית שמדובר מיהודים שגורשו מספרד עצמה, לא להקשות במתן האזרחות. לצערי אין לי מידע לגבי אורך ההליך הרגיל (לא מקרה מבחן) או לגבי האם הדרישה להכללה נכנסה לפועל. כולי תקווה שיעלה בידך.

yoramzara

New member
אזרחות פורטוגלית

משיחה בשגרירות השבוע הם טוענים שאף מועמד בכל העולם טרם קבל תשובה בבקשות דומות. אהיה בפורטוגל שבוע הבא בפגישות ואבדוק את העניין לעומק..
דרך אגב, האם בצעת את הליך האישור מול פורטו או מול ליסבון?
&nbsp

pichinan

New member
חשוב להדגיש

מלבד שני אלו שמצויינים בכתבות שפורסמו היו גם מספר עשרות מקרי מבחן. בכל המקרים, מי שאושר הוא מי שקיימת זיקה לפורטוגל או לקהילות ספרדיות של יוצאי פורטוגל. כדאי להזהר עם ההכללה של כל צאצאי המגורשים שהיא בפירוש אינה נכונה. הרוב יכולים להיות זכאים לדווקא לאזרחות הספרדית, בתנאים שספרד מעמידה לשם כך.

giams0

New member
אזרחות פורטוגלית

האם יש הבדל בין אישור מהקהילה היהודית של ליסבון/פורטו ?
נאמר לי על ידי הקהילה היהודית מפורטו שבמידה ואוכיח שסבי וסבתי נולדו באיסטנבול ודוברי לדינו אוכל לקבל מהם את התעודה מהקהילה.
אני לא כל כך מצליח להבין אז, האם התעודה מהקהילה לא מהווה את המכשול הסופי מול ממשלת פורטוגל ?
האם הממשלה לא סומכת על הקהילות ומבקשת הוכחות נוספות ?
חשוב לי לדעת את זה, כי אני רוצה לעשות את התהליך בעצמי.

למעלה