דרכון פולני - נחוץ?

חבצלת א

New member
דרכון פולני - נחוץ?

בשעה טובה קיבלנו את האזרחות הפולנית.

אנחנו אמורים לעבור לאירופה כמשפחה (עוד לא ידוע אם להולנד או לאנגליה - אף אחת מהאפשרויות עוד לא סגורה מטבע הדברים) בקיץ 2014 (לימודים - עבודה).

האם יש צורך גם בדרכון פולני? האם מסמך האזרחות (כולו בפולנית, כמובן) יספיק?

הבנו שהדרכונים הפולניים הם ביומטריים בלבד (לפחות אלה שמוציאים בארץ בקונסוליה) ויש כאן רתיעה ממאגרים ביומטריים

תודה

Nobilis

New member
תשובה

אתם צריכים הוכחה לכך שאתם אזרחים פולנים. שני המסמכים שמקובלים כהוכחה הם דרכון פולני או תעודת זהות פולנית. מסמך האזרחות לא מעניין אף אחד.

Nobilis

New member
ואם לא היה ברור

אתם *חייבים* לפחות דרכון *או* תעודת זהות. אחד מהשניים.

חבצלת א

New member
תודה על התשובה המהירה

האם גם תעודת הזהות ביומטרית?
האם יש אופציה כמו בדרכון הישראלי לבחור בין דרכון רגיל לביומטרי?

נראה לי שכמשפחה עם ילדים יהיה לנו יותר קל ופשוט עם כל הבירוקרטיות והשירותים (למשל ביטוח בריאות) כאזרחי האיחוד ולא על כל מיני ויזות שהיה (סטודנט, עבודה - מה שיתנו לנו)

אולי כדאי לחכות שנה לראות מה מתגבש ואז לראות אם זה באמת משנה משהו אם אנחנו נוסעים כישראלים או כפולנים.

בקר12

New member
איך בדיוק תעברו אם לא כפולנים?

יש לכם אפשרות אמיתית?

חבצלת א

New member
כן, יש אפשרות

בן זוגי מתכוון לנסוע מטעם העבודה שלו בארץ (הוא בירר ויש לו אפשרות לנסוע ל-9-18 חודשים) ואני מתכוונת לחפש לי במקביל פוסט דוקטורט כי ממשכורת אחת ישראלית לא נראה לי שנוכל לחיות.

כל הנ"ל כמובן הסדר זמני לשנה-שנתיים אבל מהווה התחלה כדי לראות אם טוב לנו שם ואם אנחנו רוצים להאריך את שהותנו בניכר (ואז כבר נצטרך את האזרחות הפולנית).

בקר12

New member
נשמע לי קצת מוזר העניין

איזה חברה מוציאה מישהוא עם משפחה לרילוקיישן (עם אשרת עבודה מקומית) ל 9 עד 18 חודשים . . .

Nobilis

New member
אם כבר...

מה שנשמע לי מוזר זה "ממשכורת אחת ישראלית".
למה ישראלית? אם אתם עוברים להולנד או בריטניה אמורים לשלם לכם משכורת של הולנד או בריטניה.

עם אזרחות פולנית מקום העבודה לא צריך לסדר אשרת עבודה. כלומר - חסכתם כסף (לא צריך לשלם לעו"ד, לא צריך לשלם אגרה לאשרת עבודה, וכו'), ואולי יהיו מוכנים לתת לכם חלק ממנו בתור מענק התאקלמות (לדוגמא).

כמו כן, לפחות בבריטניה בלי האזרחות הפולנית תצרכו להיכנס למאגר ביומטרי (בריטי) כחלק מתהליך אשרת העבודה, כך שלא ברור לי מה חסכתם כאן מבחינת חשש ביומטרי.

בקר12

New member
אכן יש לי תחושה שה "9 עד 18 חודש" כנראה לא

מערבת הוצאת אשרת עבודה מקומית והמשכורת משולמת בארץ.

Nobilis

New member
ובמקרה כזה...

אין בכלל שאלה בנוגע לנחיצות הדרכון הפולני (כן, נחוץ - אזרחים ישראלים ללא אשרה יכולים להישאר לשלושה חודשים בלבד כתיירים).

Nobilis

New member
(תיקון קטן)

שלושה חודשים בהולנד, שישה חודשים בבריטניה.

בקר12

New member
אכן אך נדמה לי (ואולי אני טועה) שהיו לפחות

בבריטניה ויזות מיוחדות שבעצם איפשרו לחברות להעסיק במדינה לתקופה מוגבלת תוך תשלום משכורת בארץ מוצא העובד וולא תשלום מסים מקומיים.

republik

New member
אצלנו יש איזה משהו מוזר כזה

אבל זה מאד חריג- כבר היו שני אנשים בצוות שלי שעזבו לאירופה (אחד לתקופה מוגבלת ואחד לא) והמשרד הסכים שהם ימשיכו לעבוד עבור המשרד בארץ גם משם (אלה אנשים שלא עובדים מול לקוחות אלא פשוט יושבים מול המחשב כל היום, ולכן אין הבדל אם הם יושבים מול המחשב במשרד, בבית או באמסטרדם). הם המשיכו לקבל משכורת מהמשרד בארץ. אבל שוב זה מאד חריג לפחות אצלנו.

חבצלת א

New member
זה לא "רילוקיישן"

כמו בהייטק עם מימון למשפחה.
מדובר באפשרות שהיא מעיין אופציה להשתלמות או התמחות לעובד של כמה חודשים בחו"ל.
עוד לא ביררנו את הפרטים הטכניים (כמו למשל על איזו ויזה מוציאים את העובדים ובני משפחותיהם) אבל אנחנו יודעים איך תיראה המשכורת (תשולם מהארץ) ויודעים שכמה וכמה עובדים כבר עשו זאת עם המשפחות שלהם ושגם לבן זוגי יש אפשרות כזו.
כל מי שאנחנו מכירים וניצל את האפשרות הזו עשה זאת כשלבן/בת הזוג גם היה סידור בחו"ל כי אחרת זה לא מספיק כדי לקיים משפחה.
כשיתקרב מועד הנסיעה נברר את כל הפרטים היותר פורמליים ומעשיים (יש עוד שנה ורבע וסביר להניח שלפני תחילת 2014 בכלל לא נדע לאן תהיה הנסיעה)

בקר12

New member
ולידיעתך נדמה לי שבבריטניה הויזות לסטונדנטים

וגם אולי למהגרי עבודה הן ביומטריות אז כדאי שתבררו היטיב אם זה מה שמטריד אתכם.

יעלי9

New member
למיטב זכרוני, טביעת אצבע וצילום פנים

כאחרון מבקשי הויזה לאמריקה.
עם כל זאת, מכל השגרירויות בהן הפקרנו את זהויותינו, בשגרירות הרומנית היה הכי מבאס.

republik

New member
אכן טביעת אצבע וצילום פנים

נכון ללפני שלושה שבועות.... :)

בקר12

New member
מתוך "העולם של אתמול" של סטפן צוויג:

"לפני 1914 העולם היה שייך לכל. כל אחד נסע לכל מקום שבחר בו ושהה בו כרצונו. לא היו רשיונות ואשרות כניסה, ונהניתי כל פעם מחדש מתמהונם של צעירים כשסיפרתי להם, כי לפני 1914 נסעתי להודו ולאמריקה בל דרכון"

למעלה