דרכון לטבי

NathalieD

New member
דרכון לטבי

שלום רב,

בימים אלו עבר חוק המאפשר אזרחות כפולה לאזרחי לטביה.
לא כל המדינות בתוך הרשימה שלטביה מאפשרת להם כפל אזרחויות, כך גם ישראל, אך דיברתי עם עו"ד שאמר שהוא מאוד אופטימי לגבי זה שישראל תיכנס לרשימת המדינות שלטביה תאפשר להן אזרחות כפולה. האריכו את החוק עד אוקטובר (לעת עתה) ובזמן זה יתווספו עוד מדינות לרשימה (בתקווה שגם ישראל).

על כן, החלטתי לצאת לתהליך ולהוציא דרכון אירופאי. סבי נולד בשנת 1923 בלטביה, ולפי החוק כל מי שנולד בשטחי לטביה עד יוני 1940 זכאי לכאורה לאזרחות.

על כן, אשמח לשמוע אם יש למישהו קצת יותר מידע על התהליך, כמה כל העניין הזה ייצא לי בגדול מבחינת מחיר? ועל עו"ד מומלץ?

האם יש פה למישהו ניסיון עם עו"ד רון כהנא?

כמו כן, אין לי מסמכים מלטביה של סבי, אך יש לי את תעודת הזהות הישראלית שלו שבה כתוב שהוא יליד לטביה, תעודת פטירה, כלומר מסמכים מהארץ בעיקר.. שבהם כתוב שהוא נולד בלטביה.

תודה רבה רבה על כל מענה!!!!

בברכה

בקר12

New member
בלי להכיר את התהליך ברור לי

שהמסמכים מישראל שווים כקליפת השום בעיני השלטונות הלטבים.
ללא איתור מסמכים שלו משם איו לך שום סיכוי.

YSEN

New member
לא הייתי בונה על זה

לטביה שינתה את החוק במיוחד עבור לטבים שעזבו לאחרונה ורוצים לשמור על זהותם הלטבית וגם להתאזרח בארצות מגוריהם.

די ברור להם שבישראל יש כמות גדולה של זכאים לאזרחות שאין להם שום זיקה ללטביה, ורק יוציאו דרכון בשביל לגור לדוגמה בגרמניה או בריטניה.

ממליץ לך לא להוציא כסף על עורך דין לפני שישראל תכנס לרשימה - אלא אם כן את מוכנה לוותר על אזרחותך הישראלית

למעלה