דרכון ואזרחות צ'כית

rona318

New member
דרכון ואזרחות צ'כית

לאחרונה קיבלתי אזרחות צ'כית, אני יודעת שאני רשאית לעבוד באירופה, מה קורה עם בעלי??? אנו מעדיפים כרגע שהוא יתחיל לעבוד במקצועו, לפני שאני פונה לחיפוש עבודה.
תודה לתשובותיכפ

Nobilis

New member
בגדול

בעלך יקבל אישור שהיה ועבודה במדינה אליה תבחרו לעבור.

rona318

New member
ממש כייף לשמוע

כי כאן בארץ לא יודעים להעריך את העובדים (-: ולשם כמו שבאמת מגיע....גם אקדמאים וגם מוכשרים ביותר.תמיד יש תחליף בעיני הבוס הישראלי.. ובמיוחד כשאתה בן ארבעים...

יעלי9

New member
שיהיה בהצלחה

רק צריך לזכור שאישור עבודה אינו זהה למציאת עבודה. זה בהחלט תנאי הכרחי אבל לא תמיד מספיק.

rona318

New member
וכפי שאמר בעלי - צריך תושייה -

יעלי, אם עמלת להוציא דרכון, מעבר לסיכויים הנראים לעין, טרחת, הוכחת את עצמך כנראה שיש יש לך תושייה! אם גדלת באירופה זה גם לא מזיר, ואם הצטיינת לאורך כל הדרך, וכן בתחומים כמו הייטק וביוטכנולוגיה, אין סיבה שלא תמצא עבודה, לא צריך את הורסי השמחות...כאן, כאן זה מקום אופטימי. וכן לדבר שפות זה גם חשוב.. אז לא מזיק לדעת אנגלית, עברית, איטלקית וצרפתית ועוד היד נטוייה וכמה שפות תכנות (-: אהה וכן, יכולות מכירה.. אז יעלי לפני שאת נותנת עצה - תחשבי שאנשים כאן לא פחות חכמים ממך... וגם בארץ צריך למצוא עבודה (לידיד שלי לקח שלוש שנים) - ומן הסתם לאור ההיצע נראה שכאן יותר קשה וייקח יותר זמן למצוא עבודה (כשנעזוב סוף סוף, את העבודות בהם נתקענו בשנים האחרונות).ולא אכפת לי קצת לרדת לכמה דקות, כדי לעלות אח"כ. כבר עכשיו בעבודה זוטרה - ארוויח כמו היום ואולי קצת יותר.

בכל מקרה מחזיקה אצבעות גם לך שתמצאי במהרה.

יעלי9

New member
כאמור, בהצלחה במעבר

לא נתתי שום עצה, רק הזכרתי שאזרחות אירופית עדיין לא מבטיחה תעסוקה. אולי דרכתי על איזו יבלת ואולי אתם עונים תשובות לשאלות שנשאלתם כבר על ידי אחרים.
(אני, דרך אגב, מצאתי עבודה אפילו בלי דרכון אירופאי. לא יודעת מה זה אומר על התושיה שלי...)

אם תצטרכו עזרה בהמשך, תוכלו למצוא כאן הרבה אינפורמציה

rona318

New member
תודה

אבל עדיף עם דרכון לדעתי, יש קצת יתרון לדעתי..( הייתי בלי בעבר והרגשתי על זמן שאול ) - שאלתי על בעלי בשאילתה... - וכך שגם בן זוגי יוכל לעבוד... במקביל אליי ואמרתי יש!... ואת הרפית קצת את ידינו.. לא היה כל כך במקום. זה תופעה שאני לא ממש אוהבת...רגישה אליה. עזבי.. לא כל כך, ענית למה שכתבתי... תביני בין השורות...בואי נגמור בשלום, ובהצלחה.

אספרסו2

New member
כדאי שתפתחי

שריון,כי עם רגישות יתר לא כדאי לעזוב את החממה,
זה ג'ונגל שם בחוץ,תתרגלי.

forglemmigej

New member
יעלי צודקת לגמרי

א. היא חיה כבר "באירופה" , ב. יותר טוב לשמוע מבעל ניסיון מאשר לחשוב שמישהו רוצה להכשיל אותך.
ג. זה לא פשוט למצוא היום עבודה בשום מקום באירופה, המחשבה שהדרכון יפתח דלתות ובמהרה אמצע את ג'וב חלומותי ואוכל להתקדם לעבר השקיעה מראה על תמימות ולא פחות על חלומות בהקיץ.

rona318

New member
אבל כבר מצאנו - וביום אחד - מה קשה להבין???

בעלי כבר מתחיל, שאלתי על האשרה -את קוראת מיילים? שאלתי כי שאלו אותו ממקום העבודה. - הוא מצא ביום אחד!!!! כי הוא המוכשר במוכשרים, וימותו הקנאים! זו עוד סיבה שצריך להתרחק מישראלים-
בתור אחת שגדלה בחול ולא בארץ , בחיים לא נתקלתי בהתנהגות כל כך לא מפרגנת מאירופאים , וכן יש לנו דרכון!!! ולחלק מכאן לא אולי גם לך ומכאן היבלת ! ולא ביקשתי לשמוע ממך או מחברה שלך, אני מספיק חכמה להבין ומה קורה בשוק העולמי. תודה.

גוזליה

New member
רגע, רגע, עצרי סוסיך...

מההודעות שלך עד להודעה של יעלי לא היה ברור בכלל שבעלך מצא עבודה (אפילו די השתמע שהוא מחפש עבודה...)
יעלי בסך הכל אמרה לך (אני לא מדברת בשמה אבל מניחה שזה מה שהיה) שזה שיש אישור עבודה זה אחלה אבל זה לא שווה עבודה בכיס.
זה הכל.
ממש אין צורך להתפרץ ככה- אין פה לא יבלת ולא חוסר פרגון.

למעלה