דרכון בריטי

Karyos

New member
דרכון בריטי

שלום,

לאשתי יש דרכון בריטי רשום עליו UNITED KINGDOMOF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND.
אשתי מעולם לא התגוררה בבריטניה או בכל מקום באירופה.
לי יש רק דרכון ישראלי.
בשעה טובה נולדה לנו בת, ואנחנו מעוניינים לעשות לה דרכון בריטי, מה הפרצודורה שעלינו לעשות, לאן פונים??
בשגרירות הבריטית לא עונים ומפנים ע"י הודעה קולית לאיזשהו אתר אינטרנט שלא הצלחנו להבין את כתובתו.
כמו כן, אנו שוקלים ירידה מהארץ, ולשם כך אני מתאר שאני אצטרך איזושהי אשרת עבודה בבריטניה.
מה התהליך שאני צריך לעבור כדי לקבל דרכון בריטי, איפה מתחילים ולמי פונים?

ברק301

New member
מזל טוב

מזל טוב על הולדת הבת
אבל, אם אישתך נולדה בישראל ולא חיה בבריטניה
אז היא לא יכולה להעביר את האזרחות, לא לבת שלכם ולא לך
מה שכן
אתם כולכם יכולים לעבור לכל אחת ממדינות האיחוד האירופי, לא רק לבריטניה
דווקא לבריטניה זה יותר מסובך, תכנס לאתר ההגירה של בריטניה וכתוב מה אתם צריכים לעשות
אתם תקבלו אישור שהייה ועבודה, לא דרכון
אם תחיו מספיק שנים בבריטניה, אתה תהפך לתושב, ואחרי עוד שנים תהפך לאזרח
יש לך עוד הרבה שנים עד שתקבל דרכון בריטי

Karyos

New member
כלומר...

כלומר אני יכול לעבור בכל זמן נתון לבריטניה ולקבל אשרת עבודה, נניח גם בעוד 5 שנים, נכון?
מה קורה לגבי שירותים ממשלתיים כמו ביטוחי בריאות וכו'?? האם אהיה זכאי?

Karyos

New member
לאיזו מדינה אחרת באיחוד אתה ממליץ לעבור?

ההשכלה שלי היא הנדסאי אלקטרוניקה, אשתי הנדסאית תעשייה וניהול, האם יהיו משרות מתאימות בשבילנו במדינות אחרות באיחוד?
האם מכשול של שפה שונה (שונה מאנגלית) הוא לא מכשול גדול מדי?

forglemmigej

New member
באשר למדינות אחרות

אין שום בעיה עם זה למעשה לבריטניה יש עכשו חוקי הגירה חדשים שמקשים על ההגירה צריך להראות שמרויחים משכורת רצינית ועוד ואם אשתך לא עובדת שמה אין מצב.
תוכל להתביית על מדינה מסוימת לברר מה ההסבה של התעודה שלך, נראה לי הנדסאי זו די המצאה ישראלית אז ממש אין לי מושג איך מציגים את זה , ככל שיהיה לך יותר ניסיון בעבודה זה ייטיב עם מעמדך . כמובן צריך להגיע עם סכום רציני להוצאות הכרחיות עד שתסתדרו.
לדעתי המצב באירופה היום לא משו בלשון המעטה ועדיף לחכות קצת עד שהמצב יהיה יציב .בכל מקרה בהצלחה .

Karyos

New member
אני חושב שהנדסאי אלקטרוניקה נקרא

Practical engineer, אבל אני לא בטוח.

ברק301

New member
מממ...

גם הנדסאי וגם practical enginner אלו המצאות ישראליות שלא קיימות בעולם
או שתתמחה במשהו מאד מסוים שיצטרכו אותך למרות שאין לך תעודה
או שתעשה תואר אקדמי

sausack

New member
אמנם practical engineer

הוא התרגום שניתן באנגלית לתואר ההנדסאי הישראלי, אולם קיימים תארים מקבילים פחות או יותר שאינם המצאה ישראלית (http://he.wikipedia.org/wiki/מהנדס_טכני). לגבי הסבה אני משער לעצמי שאינה אוטומטית, וגם נטען שבעתיד הם אולי יעלמו.

גוזליה

New member
רק לגבי האתר שלא הבנתם את כתובתו

אני משערת (די בצדק
) שמדובר באתר הUKBA-
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

למעלה