דרכון אירופאי

shanti2006

New member
דרכון אירופאי

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה לגבי דרכון קבלת אירופאי. אישתי נמצאת בתהליך של קבלת ויזה/דרכון צ'כי(סבה וסבתה נולדו שם). ברצוני לשאול מספר שאלות: 1.האם לאחר כל האישורים עדיף לבקש רק דרכון צ'כי שמקנה דרכון אירופאי או שחייבים אזרחות אירופאית?ואם כן צריך לוותר על זו הישראלית? 2.האם לאחר קבלתה של דרכון זה היא יכולה לגור ולעבור היכן שהיא רוצה באירופה ללא שום אישור נוסף? 3.מה בנוגע אליי?האם לאחר קבלת אישוריה גם אני יכול לקבל דרכון שכזה? אנחנו מתכננים מעבר להולנד ולכן הייתי שמח לקבל פרטים ממי שהתנסה בנושא של הוצאת דרכון/אזרחות אירופאית בארץ ומעבר יחד עם בן זוג שאין לו זכאות לכך למדינה אירופאית.

Nobilis

New member
תשובות

1) אזרחות צ'כית מקנה למחזיק בה גם אזרחות אירופית. אין תהליך נפרד לצורך קבלת האזרחות האירופית. האזרחות הצ'כית תאפשר לה, כמובן, להוציא דרכון צ'כי (עמו תוכל להזדהות כאזרחית אירופית אם וכאשר תזדקק לכך). למיטב ידיעתי, אין צורך בויתור על האזרחות הישראלית בעת קבלת אזרחות צ'כית. 2) היא תוכל לגור בכל אחת ממדינות האיחוד האירופי (ובנוסף אליהן גם בנורווגיה, שוויץ, ליכטנשטיין ואיסלנד) ללא הגבלה. במקצת המדינות (גרמניה, לדוגמא) יחולו על אזרחי צ'כיה מגבלות בנושא של עבודה כשכירים עד למאי 2011. למיטב זכרוני, המגבלות הללו כבר הוסרנה בהולנד. 3) אתה לא תקבל אזרחות צ'כית באופן אוטומטי (שוב, למיטב ידיעתי). אבל, במידה והיא עוברת לגור באירופה, תוכל להתלוות אליה ולקבל אישור שהיה ועבודה בתור בן זוג של אזרחית האיחוד. התהליך עצמו פשוט (חזור אלינו להדרכה פרטנית כשזה יהיה קצת יותר רלוונטי, אבל בגדול מדובר ברישום בירוקרטי מול הרשויות לאחר ההגעה).

shanti2006

New member
תודה רבה.רק עוד דבר קטן

האישור הבירוקרטי שאני מקבל זה רק למטרת מגורים ועבודה? ואם ארצה בעצמי גם אזרחות/דרכון אירופאי מהו התהליך? צריך ממש לגור ביחד בצ'כיה או שאני יכול אחרי נאמר 3 או 5 שנים של מגורים בהולנד להגיש בקשה לאזרחות משל עצמי?

Nobilis

New member
תשובה

לכל מדינה הכללים שלה להתאזרחות. במקרה של הולנד - לאחר חמש שנות תושבות תקבל תושבות קבע. תוכל גם לבקש אזרחות (בכפוף לעמידה בתנאים כגון ידיעת השפה ההולנדית), אך זה יחייב אותך (נכון למצב החוקי כיום) לוותר על האזרחות הישראלית.

למעלה