דרך חדשה למפד"ל

אליגטור

New member
דרך חדשה למפד"ל

כפי שאנו מגלים, הקשת הפוליטית הרחבה מתבטאת גם בציבור הדתי לאומי. בוא נניח שלפחות את הקולות של הציבור הזה המפד"ל מעוניינת קודם כל להשיג ואח"כ את שאר קהל היעד כלומר בעצם- כל השאר. בציבור הדתי לאומי מבחינה פוליטית יש מגון שלם של דעות. הם נעים מאיזור חירות עד אפילו עבודה (מימד). אז בוא נאמר שמעבודה שמאלה גם אם יש תומכים מקרב הציבור הם בטלים בשישים. מה שנשאר לנו זוהי עדיין קשת מאוד רחבה של דעות פוליטיות. גם ברשימת המפד"ל עצמה לכנסת ישנם חברים ניצים ויש יונים (הכל יחסי כמובן). אך הרשימה של המפד"ל לא זו בלבד שהיא צריכה להדגיש דווקא את הצדדים האחרים של המצע הווה אומר המצע הכלכלי-חברתי עם שימת דגש על שמירת הצביון היהודי של המדינה, קירוב דתיים-חילונים ותקצוב מוסדות דתיים לאומיים, אלא היא גם צריכה ממחינת המצע המדיני לשקף את כל (עד כמה שניתן) מגוון הדעות של הציבור. מה שקרה בבחירות הנוכחיות זה שפשוט המפד"ל הדגשה יותר מידיי את הצד המדיני-בטחוני שהוא חשוב אבל אולי בעצם על המפד"ל להיות מפלגה שתציג קודם את הדגל החברתי ואח"כ את הדגל המדיני כי האידאולוגיה היא קודם כל חברתית. מה שעוד קרה זה שהניצים שבציבור הדתי לאומי הצביעו קליינר וליברמן גם בגלל שיש אנשים מתונים מידיי לדעתם ברשימת המפד"ל והעובדה שאיתם עמד בראש המפלגה הזיזה כמה אנשים לכאן אבל כנראה לא מספיק כי עדיין יותר מידיי קולות של דתיים לאומיים הלכו לאיחוד. והיונים יותר הצביעו ליכוד בגלל שאיתם עמד בראש הרשימה. אז יצאנו קרחים מכאן ומכאן ונותרנו עם 5 מנדטים שבאמת לא משקפים את הציבור הדתי לאומי. מה עוד שבנוסף למצביעים דתיים לאומיים למפד"ל יש פוטנציאל להביא מצביעים חילונים רבים. הרבה חילונים הצביעו בבחירות הנוכחיות למפד"ל, והרבה יותר גם יכולים להצביע אם נגיד איתם לא היה עומד בראש הרשימה כי אז הם רואים את המפד"ל כמפלגה דתית-פנאטית, ואם המפלגה באמת היתה חורטת על דגלה קודם כל את הצד החברתי-כלכלי ואת חשיבות החינוך. למפד"ל להערכתי יש פוטנציאל מנדטים מהגבוהים ביותר בין המפלגות השונות. היא בהחלט יכולה להגיע לשינוי ולעבור אותה. הרי רוב העם רוצה צביון יהודי, רוב העם מעריך אידאולוגיה אמיתית, רוב העם רוצה אחדות (לא פוליטית) ורוב העם הוא באיזור של הליכוד (כמו שראינו). אז כמו שנכתב כאן, המפד"ל צריכה להיות יותר מעורבת ולהשמיע את קולה ביותר נושאים. המפד"ל צריכה להכנס לכל בית בישראל שידעו מהם העקרונות ומהי האידאולוגיה ומה חברי הכנסת של המפד"ל עושים. המפד"ל צריכה ויכולה להשקיע את מרצה בכנסת הנוכחית ולהפיק לקחים לגבי הפעם הבאה. המפד"ל צריכה להיות הכוח העולה החדש-ישן הבא של המפה הפוליטית ודווקא לא מבחינה פוליטית. ראינו איך מפלגות כמו ש"ס ושינוי הצליחו בגלל שהעלו את קרן המצע החברתי קדימה ופחות התעסקו במדיניות ובטחון. הרי אנחנו לא שואפים להרכיב את הממשלה (לא כרגע לפחות), אז מדוע להתעסק עם להיות באמצע? או שנהיה באיזור הליכוד או באיזור האיחוד ואין אמצע. אבל לא כמו ש"ס ושינוי המפד"ל גם תשאר למעלה, כי המפד"ל מציעה כמו שהיא תמיד הציעה, אידאולוגיה ברורה, וחתירה לאחדות. מה לדעתי צריך לעשות, אם כן? בבחירות דמוקרטיות בלבד אפשר להחליט שאיתם לא ממש הצליח בזמן שהיה לו וצריך להתוות דרך חדשה למפד"ל, יותר ברורה. איתם לדעתי לא צריך דווקא להידחק החוצה לגמרי כי יש לו מקום בתור מיצג של הדעה הניצית בציבור, של המתנחלים וכו'. אך לא בתור יו"ר מפלגה שאמור להוות מיצג האידאולוגיה בצורה הטובה ביותר. אולי אורלב צריך להיות היו"ר, אולי מישהו אחר. את זה ניתן לברור בבחירה דמוקרטית ע"י חברי המרכז אבל צריך להפיק לקחים ללא ספק. צריך להראות לבוחר בכנסת ה-16 מה בדיוק המפד"ל עושה ובמיוחד בתיק שנקבל (כנראה). ובעזרת ה' בבחירות לכנסת ה-17 עוד 4 שנים ו-8 חודשים המפד"ל תקבל 20 מנדטים.

benif

New member
בזכות אפי לא התרסקנו.

זה האמת.בזכות אפי חזרתי למפדל. אל תשכחו את כל טעויות המרכז: 1. דפקו את הספרדים. הרב לוי מס´ 1 ירד למס´ 4. יגאל ביבי מס´ 4 ירד ל-8 2. המרכז גם גיבה את יהלום שנלחם ברב אליהו ושוב איבדנו קולות. באיחוד שידרו כל הזמן שהם מחוייבים לרבנים והרבנים במפדל הם טובים לתמוך ולא להשפיע. וזה עובד: כי שמעתי מישהו ממצפה נבו שאמר לי:" אחרי היריקה ברבנים במרכז המפדל, כל השכונה עברה לאיחוד" ועוד אחד ממקום אחר אמר:"במפדל דורסים רבנים" 3. השינויים שרצה לעשות אפי איתם כגון להוסיף בכיר מהשב"כ דתי בשם לנדאו לא נתנו לו. וגם שידרו כל הזמן בתקשורת שאפי הוא קישוט שאין לו כוח במרכז. שידרו כל הזמן שאחרי הבחירות יזרקו אותו אם הוא לא יספק את הסחורה. אז הרבה שאלו אותי למה להצביע למפדל אם אין כוח לאפי במרכז והוא לא מחליט כלום? 4. המפדל בכל התשדירים פנתה לתומכי הליכוד ולא הצליחה. כי קשה מאוד להעביר ליכודניקים למפדל רק בגלל הכיפה. היה צריך שכנועים חזקים יותר. 5. המפדל לא הגיעה לישובים שאני עובר בהם . לא שמעתי שאף ח"כ הגיע לעופרה או לבית אל, לחלמיש או לעלי.יכול להיות שכן אני לא שמעתי. לפחות אצלי בישוב אפילו מס´ 15 לא ביקר ולא חילקו פליילרים. 6. כל הרבנים שתמכו במפדל זה היה הרבה בזכות אפי איתם וגם במכתבים הם הזכירו אותו ובקשו לתמוך בו. 7. הרבה תומכי איחוד חזרו למפדל בזכות אפי אבל אפי לא קוסם, עדיין לא הוכיח מנהיגות וכבר עכשיו מערערים על מנהיגותו. לא מבינים שזה מה שהפיל את העבודה. שכל שנה מחליפה מנהיג.יש גם דתיים באיחוד שהוכיחו את עצמם וצריך יותר זמן כדי להעביר תומך של הרב בני אלון אל המפדל. 8. יש הרבה סרוגות שתומכים בש"ס בזכות הרבנים שתומכים בהם במיוחד הרב עובדיה יוסף שלדעתם הוא גדול הדור והם לפחות 3-4 מנדטים. 9. בכל המפלגות היה מפקד לאחרונה. המפדל לא עשתה כבר 12 שנים. 10. רק באיום להתפטר הצליח במרכז להכניס אישה במקום החמישי וזה גם עזר למפדל. זה לא פשוט לפתור את כל הבעיות בחודש. אבל טעות גדולה שוב לערער את המנהיגות ולהוכיח לכל הדתיים תומכי איחוד ששוב הם צדקו כשהם טענו שנושפים בעורפו שני שמאלנים.זהו אני מקווה הפעם שהמרכז לא יהרוס כליל את התנועה ויגבה את מנהיגותו של אפי, יגבו את המפקד, יפתחו מוקד "פניות ציבור" דבר שש"ס הקימה לפני 10 שנים, ויתחילו לדאוג לכל העם ולא רק לחברי המרכז כדי שיתמכו בהם בבוא היום.

אליגטור

New member
ככה אתה רואה את הדברים

כל מה שכתבת זה טוב ויפה אך אני סבור שאם אפי לא היה בראש היינו מצליחים יותר. אתה רואה את הדברים ממקומך באיזור שלך ועובדה שגם אתה הבאת שדווקא בהתנחלויות לא נעוצה הבעייה שלנו, אלא גם ואולי בעיקר בשאר המצביעים הפוטנציאלים. ההערכה של המפד"ל (לא שלי- כך הונחנו במסע ההסברה) היא שיש בין מצביעי הליכוד לפחות 5 מנדטים של ציבור דתי לאומי אם לא יותר. השאר באיחוד הלאומי ובש"ס. איתם לא יותר ימני מהאיחוד ודתי לאומי שהניח את המצע המדיני כדבר החשוב ביותר והוא מחשיב עצמו בדעה של איתם ובני אלון, היה מצביע לאלון. הבעיה היא שקידומה המרכזי של המפד"ל חוץ מהדברים הטנכיים שציינת הוא החזרה אל המיקום האמיתי שלה- לא כמפלגת ימין עם מצע מדיני מובהק ומצע חברתי-כלכלי פחות ברור ופחות ידוע, אלא כמפלגה עם אופי חברתי-כלכלי ששואפת לשמור על הצביון היהודי של המדינה וכל מה שפרטתי בהודעתי שלעיל. אפי לא מיצג את הרוב ולא מיצג את הגישה הזו. אין לי שום דבר נגדו כי הוא כן עזר למפד"ל והוא אכן יכול לתרום הרבה אך לא כיו"ר המפלגה. מרכז המפלגה לא סתם עושה בעיות לאיתם ולא סתם אורלב נחשב האיש החזק במפד"ל כיום. לוי וביבי לא נדחקו כי הם מזרחים אלא כי הם במצד של איתם. לצעיר יש פילוג כלשהו במפד"ל ועלינו לאחות את השסע. תקומה כבר פרשה מן המפד"ל בגלל חילוקי דעות והציבה עצמה כמפלגה דתית לאומנית. המפד"ל לא קמה כדי להוות אלטרנטיבה ימנית לליכוד. המפד"ל כיום צריכה לשים את הדגל הנכון קדימה מה שיביא לה את כל המצביעים. אני שמעתי טיעונים רבים, מהם כמה שאתה אמרת ואת דעתי על עניין הרבנים כבר אמרתי כאן. וגם טיעונים רבים אף יותר ממאוכזבים שונים. הדרכים שהצעת הן דרכים טכניות שיש לפעול למענם אך הן לא יביאו את השינוי המיוחל. השינוי יבוא בגישה חדשה ודרך חדשה למפד"ל.

אליגטור

New member
עוד משהו

שמעתי מכל חילוני כמעט שמדבר על המפד"ל שהיא המפד"ל הקיצונית של איתם. למרות שאתה סבור שלאיתם אין כוח, יש לו כוח השפעה רב על הסביבה. שמעתי המון תלונות מקרב מצביעים דתיים לאומיים שהם או מצביעים מפד"ל למרות איתם או מצביעים ליכוד/ש"ס/ישראל בעלייה בגלל שהמפד"ל כבר לא מרימה את הדגל החברתי שלה את משום מה החליטה להיות מפלגה פוליטית מובהקת.

benif

New member
אליגטור, אני מתפלא עליך!

1. 4 שנים היה אורלב בכנסת , למה לא פתח את הפה? אפי סתם לו אותו? מנע ממנו לדבר על נושאים חברתיים? לא. אז, למה אתה מפנה את תלונתך למי שנמצא בממשלה - בכנסת עוד לא - רק פחות משנה ? 2. מתי בא את דוד ביטון ממטה שכונות שיחבור למפדל כדי להציג את הנושא החברתי? כשהיו"ר הוא אפי. כי גם לאפי איכפת הנושא החברתי. 3. לא אמרתי שהמפדל נגד ספרדים. אני אומר מה שידר המרכז בהחלטתו זאת. אתה מתרץ את זה שזה בגלל שהם מצד אפי איתם. אז אני מזכיר לך שהמרכז הזה כבר הוריד פעם אחת את חנן פורת וצבי הנדל וגרם לקרע. ועכשיו הוא מוריד אנשים שהם מצד אפי איתם או מצד הרב אליהו. והפעם ברוך ה´ לא היה קרע. והפעם שוב היו"ר היה אפי איתם. 4. אני עוד לא מבין למה אתה לא מבין שהתקשורת השמאלנית לוקחת כל מועמד ימני ועושה לו תפאורה קיצונית ואז החילוני הממוצע חוזר כמו תוכי על דבריהם שהוא משיח קיצוני וכו´. חוץ מזה מענין אותי מה חושב המצביע של המפד"ל ולא תומכי מרץ שחושבים שאפי קיצוני. כי מצביעי המפדל או הליכוד לא אומרים שאפי קיצוני. רק השמאלנים אומרים זאת. 5. הבעיה שלנו בערים היא רק שאנשים לא חזקים בדת ולכן לא איכפת להם להצביע ליכוד ברובם. כדי להחזיר אותם לא צריך לוותר על הדעות הפוליטיות הימניות שהביאו לליכוד 38 מנדטים ולאיחוד הלאומי 7 מנדטים בלי שהרימו שום דגל חברתי. 6. דגל חברתי לא מרימים אלא עושים. לצערי מה שעשה אורלב וחברו נחום ושאול לא הגיע לתקשורת וזה היתה הטעות שלהם. וזה לא קשור לאפי. אם אתה לא מביא את המסר שלך לציבור - זה טוב- אבל לא מוסיף מנדטים. 7. אל תחשוב אף פעם שיש לך את הימניים בכיס ואם תשים את אורלב בראש ותוריד את איתם אחרי הבחירות כולם ימשיכו איתך, אתה טועה. תנו סיכוי לאפי כל הקדנציה הבאה- ואז תראו את התוצאות בבחירות הבאות.

אליגטור

New member
אז ככה

קודם כל הרשה לי לומר ששנינו מעוניינים בהצלחתה ובטובתה של המפד"ל אז אני שמח שהדיון מתנהל כמו שצריך. ולכן גם אני קיבלתי את כל מה שאמרת וגם עכשיו. אך עדיין מספר דברים- המפד"ל מתאפיינת כיום כמפלגה פוליטית ואח"כ חברתית. אולי יש טעות בהסברה כמו שאתה אומר, אולי יש לאיתם חלק כלשהו עם התבטאויות מסוימות בתקשורת. אין ספק שהוא מאמין בדרכו השאלה היא האם זה משרת את טובת המפלגה. אורלב לא אמר כלום כי אני מניח שהוא לא רצה לגרום לפילוג ונתן לו את הצ'אנס. אני גם ממש נגד פילוג עכשיו ואני מקווה שזבולון יוותר על הריצה לכסא השר בממשלה (למרות שלהעכרתי לאורלב יש כישורים יותר להיות שר החינוך אם זה יהיה התיק, כל תיק אחר איתם יכול למלא בהצלחה כמו אורלב). לאפי כמובן יש גם צד חברתי חזק מאוד כחלק מכל האמונה שלו, אך הוא לודאי חזק יותר בצד המדיני. עשו טעויות במפד"ל, זה שלא הביאו לידיעת הציבור את פועלם וכשלים טכניים בהסברה זה הכל נכון. אך אפי עדיין יו"ר המפלגה ולכן רבים מסתכלים על המפד"ל כאפי איתם, כלומר בגלל שהם רואים בו כדמות יותר פוליטית ולא ממש חברתית, גם אם יש בו צדדים חברתיים חיוביים- עליהם הציבור אינו יודע. ולכן המפד"ל מצטיירת כמפלגה שמאמצת דרך מדינית והדרך החברתית שלה נדחקה לשוליים. אי אפשר להאשים כל הזמן את התקשורת וגם כשמאשימים אותם צריך להבין שהם מחפשים את העניינים האלו. הבעייה בערים לדעתי ומעצם העובדה שאני מתגורר בעיר היא לא חוזק האמונה (למרות שזו בעייה, אך לא קשורה למנדטים של המפד"ל), אלא כן העניינים העומדים על סדר היום אצל המפד"ל. זה מה שאני שומע כאן מימין ומשמאל (לא תרתי משמע). ובאמת גם לא צריך לוותר על דעות פוליטיות אלא לשים אותם בסדר עדיפויות שונה. הדעות הפוליטיות של המפד"ל באמת יכולות להיות כמו הליכוד, והם באמת דומות מאוד למצע של הליכוד ולכן דווקא בגלל זה אנשים לא יצביעו למפד"ל בגלל דעות פוליטיות כי בשביל זה יש להם את הליכוד או האיחוד הלאומי. ולכן המפד"ל צריכה לפנות לדרך חדשה ואפשר עוד לעשות זאת. לסיכום, אני לא יודע אם אני טועה או לא, אני מקווה שלא. אני מקווה שיעשו סולחות ודיבורים על אחדות בתוך המפד"ל ובלי סכינים כמו שהתקשורת מנפחת את זה. בסופו של דבר יכול להיות שאתה צודק, ושצריך לתת לאפי את הקדנציה הזו. אני מקווה שמה שהמפד"ל לא תעשה, שזה יעזור לה לצמוח ולגדול ולהפוך לכוח המשמעותי הבא בציבור הישראלי ובפוליטיקה הישראלית. הגיע הזמן שהצביור הדתי לאומי יקח עצמו בידיים ויהווה הדבק המחבר בין שני החלקים האחרים של העם הזה שכיום אנו עדים למה שהשנאה יכולה להביא.

benif

New member
שמח שאתה מסכים איתי.

אבל באותו הגיון שאתה כותב שסרוג יכול להצביע לליכוד או לאיחוד בגלל שזה דומה. אפשר גם לכתוב זאת על הצד החברתי אם גם הליכוד והאיחוד ישתפרו בנושא זה. ולכן לא נשאר אלא הצד הערכי דתי. אם נחזק את הצד הזה במקביל אני מדגיש במקביל ל -2 האחרים , אם יהיו 3 דגלים באופן שווה:אורלב הצד הארץ ישארלי איתם לצד החברתי ויהלום לצד התורני דווקא לא כמו הציפיות של התקשורת אז נוכל לקדם את המפדל קדימה. אבל אני מקווה שהמפד"ל תדע קודם כל ליחצ"ן טוב את עצמה לאלפי המתפקדים שיהיו בע"ה בצורה שוטפת. ולא לעזוב אותם אחרי שנבחר מרכז חדש. זה טעות חמורה. הם יהיו השגרירים שלה. אפשר לשלוח חומר שבועי לאלה שיש להם דואר אלקטרוני.כדי שנוכל במשך 4 שנים לפמפם לאנשים על פעילות המפד"ל. ולא בחודש אחד לעבוד בשביל 4 שנים.

אליגטור

New member
אוקיי...

אי אפשר לומר שיצביעו לאיחוד והליכוד אם ישפרו את מצעיהם הכלכליים-חברתיים כי לאיחוד אין מצע חברתי-כלכלי, מעצם הולדתו הוא נשען על מפלגות פוליטיות וזה הכוח שלו להיות ימין ניצי יחסית לליכוד. הליכוד לעומת זאת, שואב את כוחו בעיקר מהמצב הבטחוני, והליכוד תמיד היה הימין. לליכוד יש מצע מדיני אך הוא בא אחרי המצע הכלכלי-חברתי מה גם שלא בליכוד ולא באיחוד ישלבו במצע את השמירה על הצביון היהודי ואת השמירה על ערכי הדת כמו שאתה אומר פלוס קירוב לבבות ועשייה חינוכית. ככה זה, מפלגות שואבות את כוחם מסוג מסוים של עניינים. ואני מסכים לגבי הסיפא שלך, צריך להכניס לתודעת הציבור את העשייה הגדולה של המפד"ל, בכל התחומים.

למעלה