דרישות סף

אבי 122

New member
דרישות סף

האם תוכלו לספר מה הן דרישות הסף להתקבלות לבית ספר למאמנים ? תודה

ordanco

New member
נתונים לקבלה ללימודים לבית ספר למאמנים

זה משתנה מבית לספר לבית ספר, נתון הכרחי - שאתה נושם נתון שני - שפוי במידה סבירה וזה נתון מאוד לפרשנות נתון שלישי - יש לך כסף SAD BUT TRUE בארה"ב זה שונה לחלוטין ודרישות הסף גבוהות מאוד, שמעתי על נתון מענין (שלא בדקתי): בכל ארה"ב יש 40 בתי ספר לאימון בישראל יש 100 בתי ספר לאימון

ordanco

New member

אבי 122

New member
בתי ספר

שלום אורן האם תוכל להסביר את הסיבה של כמות גדולה כל כך של בתי ספר בארץ- לעומת ארה"ב ?

אבי 122

New member
דרישות סף- המשך

בוקר טוב שאלה: אילו אתם הייתם נדרשים לגיבוש רשימה של דרישות סף להתקבלות לבית ספר למאמנים, מה הייתם רושמים בה ? יום טוב אבי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שאלה מצויינת

מה שעולה בדעתי כרגע: ראשית - גיל, או בשלות - איזהשהו סוג של ניסיון חיים שבדרך כלל מגיע עם הגיל שנית - גישה - סקרנות לאנשים, צניעות ועוד - מוכנות להיות בתהליך למידה תמידי כשאני חושבת על זה הלאה, אולי בכלל לא הייתי רוצה שיהיו קריטריונים לכניסה לקורס אימון, כי קורס אימון יכול להועיל לכל אחד, אז למה לחסום? מה שהייתי רוצה זה שיהיו קריטריונים למי נהיה מאמן - לא רק סוג הבחינה שעושים למשל ב CTI היכן שלמדתי, או ב-ICF - שזו בחינה במיומנויות האימון אבל לא בדברים הנוספים. אף אחד לא בודק צניעות, או סקרנות, שבעיני הם תכונות הכרחיות למאמן. אולי משהו כמו ועדת קבלה או ראיונות אישיים, כדי לברר מי באמת מסוגל להביא איתו לעשייה את מה שנדרש.

במקום רגולציה, שקיפות

נושא חשוב העלית. אני נגד רגולציה מכל סוג, שתופעל על אימון. יש מספיק תחומים שיש עליהם המון רגולציה (כמו על פסיכולוגיה). לטעמי מי שרוצה ללמוד אימון, שילמד אימון. והשוק, אני חושבת, בורר יפה מי נשאר בשוק - מאמנים שבאמת מאמנים - ומי פורש די מהר. אבל... מה שמפריע לי בכל הנושא של הבתי"ס לאימון - זו האשליה שנמכרת שם. אני חושבת. אשליה שלפיה כל אחד יכול להכנס לשם, ולצאת מאמן. מה שלא נכון, כמובן. אי אפשר לקבוע מראש מי יוכל לאמן. לכל כלל יהיו יוצאים מהכלל. גיל הוא בד"כ פרמטר - ולפעמים לא. נסיון בד"כ פרמטר - ולפעמים לא. סבלנות בד"כ פרמטר - ולפעמים לא. וכך הלאה. אבל להפוך למאמן ממש - זהו תהליך ארוך מאוד. מאוד. וקשה להבין את זה עד שלא מגיעים לתחום. ולכן יש פה אשליה - אנשים חושבים שאחרי קורס של שנה, יוסמכו כמאמנים ואז הם יהיו מאמנים. ויתפרנסו מזה. וזה לא כך. כאשר מתאמנים אצל מאמן טוב, ומה שהוא עושה נראה כל כך קליל ופשוט, חושבים שאחרי קורס אימון יכולים לאמן כך, ולרוב זה לא נכון. ולכן חשובה פה השקיפות. צריך להגיד מעל כל במה אפשרית: להיות מאמן זהו מסלול ארוך מאוד. ומי שרוצה ומוכן לעבור אותו, מתאים, כנראה.

אבי 122

New member
השקעה

בוקר טוב מעניין אותי, כמה זמן וכמה כסף צריך להשקיע, כדי להיות מאמן ? תודה ויום טוב אבי

כמה זמן וכסף צריך להשקיע כדי להיות צייר?

דיברתי על זה עם מתאמנת, שאחרי סיבוב של אימון התחילה להמשך לעיסוק של מאמנת. היא התחילה לשאול אותי על בתיה"ס לאימון. כשאני כנה, קשה לי מאוד לענות על שאלות כאלה לגבי קריירה של אימון. להיות מאמן היא ממש אמנות, לדעתי. אמנות שנרכשת ומתפתחת במשך שנים. רבות. ואי אפשר להבטיח בתחילת הדרך, שזה יצליח. בעצם צריך להבחין בין שתי שאלות. להיות מאמן. ולהיות מאמן ממש טוב ומצליח. הראשון די קל. אחרי קורס (עולה כמה שעולה... זה כתוב באתרים...) אפשר יהיה להשיג כמה מתאמנים לסטאז' או למחיר נמוך. ואז למעשה אתה מאמן. מי שעובד עם אנשים הוא מאמן. השני - תהליך עבודה של שנים. למעשה צריך לפתור הרבה מאוד תסביכים פנימיים שלנו (את רובם) כדי להיות יכולים באמת לעבוד עם מגוון גדול של אנשים, ולהועיל להם, ולהצליח לשווק את האימון. לא הרבה מצליחים בכך. אם אדם/מאמן מוצא את עצמו נכנס לכעסים על אנשים, נפגע מהם, מתייאש מהם, מרגיש שאין להם יכולות, נתקע איתם, לוקח אישית את ההשגים שלהם, נעלב כשאנשים לא רוצים להתאמן איתו - הוא עוד לא שם. אולי הוא בדרך, אבל יש עוד הרבה עבודה. למעשה התהליך הוא של עבודה פנימית שלנו. זה פחות ללמוד כלים וטכניקות (במיוחד בהתחלה) אלא לעבוד על עצמנו כך שמה שיהיה לנו להציע יהיה באמת טוב. אח"כ אפשר להתחיל להתמחות בעבודה עם אנשים. זה לא רע בעיני שהתהליך כזה סיזיפי (אם מסתכלים על העובדות הקרות). מי שעובר אותו הוא מי שזה ממש בוער בו. יש חסם כניסה גבוה מאוד לתחום, בעצם. טכנית, חסם הכניסה נמוך. קורס וקדימה. מעשית - גבוה מאוד. צריך שנים של בניית העצמי והכשרה. לגבי הזמן והכסף - תלוי איך עושים את זה. זמן - שנים. כסף, יש צורות של עבודה עצמית שלא עולות כל כך הרבה כסף (אבל צורכות זמן). כמו למשל להיות אסיסטנט בסדנאות או קורסים - טובים. אחרי שמתחילים להיות טובים ולעבוד עם הרבה אנשים עדיין יש השקעה רבה בשווק. כמו כל עצמאי. בהצלחה

אבי 122

New member
בתי ספר למאמנים

כמה שעות לימוד מכילים תוכניות לימוד בבתי ספר למאמנים ? כמה צריך לשלם לבתי ספר למאמנים- עד קבלת התעודה ? תןדה אבי

CIsaac

New member
היי אבי

לעניות דעתי, להיות מאמן אינו תלוי בכמות מושקעת. בין אם זה לימודים, זמן, כסף או כל מדד אחר. להיות מאמן משמעותו להיות מאמן וזהו. אם אתה שואל על עלויות ומשכים של הכשרות קיימות - זה נע מ 6-10 חדשים ומגיע עד 3 שנים. עלויות, כפי שתוכל לדמיין לעצמך - בהתאם. מקווה שלא סיפקתי את סקרנותך, ושתמשיך להעלות נקודות מעניינות
איציק

אבי 122

New member
איציק, כפי שקיווית

לא סיפקת את סקרנותי... האם תוכל להסביר מה השיקולים שגורמים לאדם לבחור לימודים שנמשכים 10 או 36 חודשי לימוד ? איך מתאמן יכול לדעת כמה חודשי הכשרה עבר המאמן שאליו פנה ? תודה אבי

CIsaac

New member
איך מחליטים

השיקולים שמנחים אנשים שונים ומגוונים, ולא אתיימר להציג את כולם או אפילו את רובם. אנסה לאזכר מספר שיקולים שאולי יאירו את העניין. כאשר אני מעוניין להשלים את הלימודים ולקבל תעודה מהר - אנטה לבחור במסלול הקצר. כאשר חשוב לי להעמיק ולהרחיב את הידע - אנטה לבחור מסלול ארוך יותר. כאשר שניהם חשובים לי - אמצא משהו באמצע. מעבר לאיך אני שוקל שיקולים - אניח שאדם שניגש ללמוד מקצוע, כלשהו, בודק את האופציות העומדות לרשותו, מתעניין אצל חברים ומכרים, שואל בפורומים
, ובכלל בוחן את הדברים לעומק. אף שכך, באופן אישי, אני למדתי בבית הספר הראשון שנתקלתי בו - Coachville, והיום כבר לא ניתן לקבל את אותה תכנית כיוון שניהול בית הספר השתנה. לגבי השאלה השניה - הוא פשוט יכול לשאול את המאמן - אם זה כל כך חשוב לו לדעת. אני מצרף לך שני קישורים להודעות שנכתבו אחד כאן ואחד בפורום מאמנים אישיים. בחירת מאמן - מתוך פורום מאמנים אישיים ‫בחירת מאמן מאת כרמית אלון ואני ממשיך לקוות שסקרנותך רק תגבר איציק

אבי 122

New member
איציק

קראתי ש... בארה"ב פועלים 40 בתי ספר למאמנים ולעומת זאת בארצנו הקטנה יש 100 בתי ספר. האם תוכל להסביר את הנתונים האלו ? תודה

למעלה