דרישות חומרה ל-TS

דרישות חומרה ל-TS

שלום לכולם,
אני רוצה להתקין על ESXi 5
טרמינל סרבר וינדוס 2008 או 2012 שישמש 10 משתמשים,
אני רוצה להקצות 4 ליבות פיזיות מהמעבד ו-8 גיגה של זיכרון (אולי אפילו 16GB)
השימושים שלהם יהיו, עבודה עם אאוטלוק, וורד, אקסל, ודפדפן שיפתח עד 10 טאבים ללא גרפיקה מי יודע מההפורטל האירגוני.

המחשב שעליו כל הסיפור ירוץ יכיל 32GB DDR3 מהירות 1600Mhz ומעבד שמונה ליבות פיזיות של AMD סידרת FX.
מה דעתכם?

תודה!

DuuGi

New member
דעתי שזה יעבוד קקה

אבל זאת רק דעתי.
אתה צריך יותר זיכרון לטובת הTS גם המעבד לא להיט.
לדעתי אין טעם להתקין את זה וירטואלי אלה אם כן זה למטרות גיבוי ורידנדנט.
דפדפנים היום הם זולילי זיכרון ומעבד.

For Martha

New member
ולמה שיעבדו מול TS?

הם נמצאים מחוץ לארגון,
עובדים מול מייל, פורטל, וורד וכו' - סביר שתהיה להם תחנה דרכה יתחברו. אז מה סיבה לא להשתמש במה שביקשת בצורה חוץ ארגונית או דרך VPN?

אלא אם כן יש איזשהו מימד של חיסכון (כמו למשל בפיננסית, שמצאו דרך לעקוף את הרישוי ע"י הקמת שרת TS על השרת קבצים ו-SQL הקיים בו מורץ הפיננסית וכך לחסוך רישוי לתחנות נוספות)

For Martha

New member
ואתה בטוח ש-TS ייתן לך "לנטר" את החומרים?

מה הבעיה לעשות upload של כל החומרים הרגישים לאיזה שרת שיתוף קבצים או משהו בסגנון?

פשוט לא נותנים למשתמש לשמור לוקאלית ומכריחים אותו להתחבר ב-VPN בכל פעם שהוא מתחבר וסה-טו (אגב, אצל אחד מהלקוחות שעבדתי עימם קם צורך זהה רק שההגדרה הייתה שכדי לעשות login יש צורך בהתחברות VPN עם סיסמא ואינטרנט זמין - סידרתי את זה בצורה דיי קלה ממה שאני זוכר)

לא יהיה גישה לאינטרנט, אלה יהיו עמדות מנוונות

רק שליחת מיילים, גישה לפורטל האירגוני, ועבודה עם וורד ואקסל.
אני לא חושב שמישהו מהמשתמשים יהיה מספיק פיקח (פקידות בעיקר) ועשה איזה Tunnel מחוץ לרשת.
אפילו את ה-command line אני אסיר להם.
אני אבדוק את האפשרות עם VPN אם זה מספיק פתוח לצרכים האירגוניים אני אלך על זה, זה יחסוך לי המון משאבים ורשיונות יקרים...

For Martha

New member
חוץ מזה,

אם אלו עמדות פיזיות שיושבות בתוך הדומיין,
מלבד האילוץ להתחבר ב-VPN בכל פעם שמבצעים Login - כדאי להשתמש ב-GPO על מנת לסרס את המחשב ואתה מסודר!

לצערי לו, הן עובדות מהמחשב הפרטי שלהן מהבית

והוא אינו רכוש החברה, כי הן לא עובדות רק עם החברה שלנו, הן פרילנסריות.

For Martha

New member
אה, אז הכל משתנה כאן.

בכל זאת תצטרך לייצר VPN על מנת לאבטח את הרשת שלך.
ותצטרך לעבוד עם TS.

ולשאלה המקורית,
לא מאמין שהמחשב יחזיק בצורה מתאימה את הכמות משתמשים.

אגב, הצפי שלך הוא 10 במקביל או 10 משתמשים באופן כללי ?

For Martha

New member
בגדול -

1. צריך לחשב כמה ram צורכת מערכת ההפעלה
2. כמה ram צורך כל משתמש בזמן session
3. חיבור של צריכת ה-ram לכדי גוש יחיד (למשל, מ"ע סביב ה-1.5 ג"ב + לכל יוזר 1 ג"ב) כדי לקבוע את כמות ה-ram כוללת וחילוק תקין לכל session.

מלבד זאת, צוואר הבקבוק יכול להיות דיסק קשיח איטי (לפי הנתונים שהעלית, סביר שתשתמש בחיבור sata ולא scsi) ומעבד לא מתאים (fx דומה ל-i7 שלעניות דעתי לא יכול להוות חלופה טובה למעבדי xeon למשל) וכל זאת עוד לפני שדיברנו על כרטיס מסך מתאים.

מה הסיבה לא לרכוש שרת פיזי מתאים למטרה זו?

הבנתי, תודה רבה

הצרכים שלי הם כרגע בין 5-10 משתמשים, לא קונים שרת כי אנחנו לא יודעים מה תיהיה הגדילה שלנו, יכול להיות שעד סוף -2014 אנחנו ניהיה 8 איש או אולי 50 איש.
לכן חשבנו לקנות PC חזק עם כונן SSD וכונן רגיל על מנת שיריץ את הפורטל שלנו שממנו עובדים (כרגע הפורטל רץ על שרת T310 של DEL) וגם 10 אנשים בטרמינל סרבר.
וכאשר תיהיה גדילה משמעותית, לקנות שרת מפלצתי שיחזיק את כל המערכות - כנראה נריץ עליו ESXi.

hetzbh

New member
16 ג'יגה זה אפילו לא ידגדג

אתה צריך לפחות 2 ג'יגה זכרון פר משתמש (במינימום!) לקבלת חוויית שימוש נורמלית. תכפיל ב-10 וזה עוד לפני הזכרון הנוסף שתצטרך עבור המערכת עצמה, כך שאתה מסתכל על כמות זכרון גדולה (יחסית) ותצטרך יותר מ-4 ליבות, 8 במינימום, עדיף 16 (זה מטסט שעשיתי לפני כמה חודשים והוא היה על 8 משתמשים).

אם זה תכנון שאתה רוצה להקים עוד כמה חודשים ולא מחר בבוקר, אולי כדאי שתסתכל על מה שאמזון הולכים להציע (לינק: http://hetz.me/5cqn5 ) הם קוראים לזה Amazon Workspace.

זה מעולה! יכול להיות שחסכת לי כאב ראש

השאלה הגדולה זה הדיליי, כי השרתים שלהם לא יושבים במזרח התיכון.
בזמנו רציתי להרים שרת TS על הענן של אמזון אבל נאמר לי בפורום שאי אפשר לעשות זאת.
ולשכור שרת על ענן של חברה ישראלית קורע את הכיס...

hetzbh

New member
יש להם גם באירלנד חווה

עד לפני כמה חודשים גם אני וגם לקוחות שהיו לי (בזמן שהיה לי עסק להשכרת שרתים) היינו מחוברים ב-RDP לכל מיני שרתי Windows שישבו על שרתים שלי באירלנד. המהירות כמובן לא מתאימה להעברת שידור וידאו HD חי בתוך סשן RDP, אבל בשביל אופיס/גלישה ודברים כאלו - זה מספק בהחלט

אני אקח עמדה אחת לחודש, נראה איך זה עובד

השרת שלנו נמצא בארץ, זה אומר שהעובדים יגלשו לאירלנד ומשם בחזרה לישראל, נראה איך זה מתפקד. אם זה עובד כמו שצריך אני חייב לך תודה ענקית.

עוד שאלה שיש לי ואני מקווה שזה בסדר באשכול הזה:
איך אפשר לתמחר רשיונות של טרמינל סרבר פר משתמש?
לפי מה שמצאתי ברשת באיזה פורום זה בסביבות ה-80 דולר לשנה פר משתמש לשנה, אך אפשר לדעת זאת?
אני רוצה לחשב את היחס עלות תועלת במידה וניקח את השירות של אמזון לעומת קניית שרת + רשיון של 10 משתמשים בטרמינל.

תודה מראש!

For Martha

New member
מה עם שרת יד 2?

אגב,
אני לא הייתי משתמש ב-SSD על מנת להריץ מערכת עם database או מערכת של TS שרושמת לדיסק נונסטופ - ייוצרו יותר מידי bad blocks.

מה התקציב שלך לכל הפרויקט?

למעלה