דרישות חומרה ותקשורת ל SBS

-עומרי-

New member
דרישות חומרה ותקשורת ל SBS

שלום, אנו נמצאים לפני שדרוג המערכת בעסק (חברת העוסקת בשיווק). ברשותנו 20 משתמשים בו זמנית: 13 משתמשים בסניף ראשי 2 משתמשים ב-2 סניפים משתמש אחד ב-3 סניפים. סה"כ סניף אחד מרכזי ו 5 סניפים נוספים. לאחר התיעצות עם מספר גורמים הוחלט לבצע את העניין בצורה הבאה : לרכוש 2 שרתי IBM מדגם X335 עם 1 ג'יגה זכרון (1U). שרת 2003 SBS יהיה עם מעבד אחד XEON 3.06 וזוג דיסקים 72GB SCSI 10KRPM שרת WINDOWS 2003 SERVER יהיה עם זוג מעבדים XEON 3.06 וזוג דיסקים 36GB SCSI 10KRPM. רוב המשתמשים יעבדו על תוכנה הנקראת PRIORITY 10 ע"ג בסיס נתוני SQL SERVER המגיע עם ה SBS. המשתמשים יעבדו עם THIN CLIENTS ומחשבים רגילים, יתחברו אל ה WINDOWS 2003 SERVER שישמש כ TERMIANL SERVER במצב אפליקציה וממנו יתחברו ל SBS 2003. (שימוש ב EXCHANGE יעשה ע"י מספר בודד של משתמשים - 2-3) השרתים יתאחסנו בחוות שרתים של ספק אינטרנט, ללא יציאה לאינטרנט. הסניפים הקטנים (עד 2 משתמשים) יתחברו עם קו ADSL במהירות 1.5mbit ואילו הסניף הראשי (13 משתמשים) יתחבר בעזרת קו VC ישיר (2mbit עולה ו 0.5mbit יורד) עם גיבוי של קו כבלים. האם לדעתכם מפרט החומרה יספיק? מהירות התקשורת תהיה סבירה? חשוב לציין שבנוסף למשתמשים יהיה שימוש במדפסות רשת על אותו רוחב פס. מהי הדרך האופטימלית להתקין מדפסת רשת במבנה כזה? (מדפסת רשת בסמוך לעמדות TERMINAL כאשר השרת נמצא בחוות שרתים מרוחקת) אם ניתן לצמצם בחומרה\תקשורת או שיש צורך בהרחבה אשמח לדעת, תודה מראש, עומרי.
 

Decoder

New member
תגובה

כמה נקודות ובעיקר שאלות. א. בנושא השרתים: נראה כי השקעתם יותר בשרת ה-Terminal מאשר בשרת ה-SQL שמשמש את התוכנה שלכם. מה דרישות התוכנה מבחינת זיכרון פר משתמש? עמדות ה-PC אינם מספיק חזקות על מנת להריץ את התוכנה מקומית או שפשוט אתם רוצים לרוץ עם רעיון ה-Terminal? כללית נראה לי כי שרת ה-Terminal חזק מאוד(מבחינת מעבד) יחסית לצרכים, גם מבחינת גידול עתידי של עד 20+ משתמשים. שכחת להזכיר את כמות הזיכרון בשרתים. פונקציה מאוד חשובה. ב. מהירות בסניפים הקטנים של עד 96Kbps העלאה סבירה לחלוטין לשני משתמשים בו זמנית, אף מתאים ליותר בתנאים מותאמים ל-TS. מה תדירות ההדפסה המקומית בסניפים הקטנים? דרוש פתרוך הדפסה צד שלישי כגון ThinPrint על מנת לאפשר הדפסה ועבודה סדירה בסניפים הקטנים(פס העלאה רזה מאוד...). בכל סניף קטן מהירות של עד 1.5 הורדה שכמעט ולא תמומש, עדיף להשקיע בהעלאה מאשר בהורדה. ד. בנוגע למדפסת הרשת: סביר להניח שכבר הוסבר לך שישנם בעיות רוחב פס "קלות" עם הדפסות רשת ב-TS נקי. השאלה היא מהי תדירות ההדפסה? בנוגע למיקום, אין ממש בררה הרי אתם רוצים לקבל דפים בסניף אז ישירות לרכזת שמתחברת ל-Router. ד. בסניף הראשי, רוחב פס של העלאה של 2Mbit מתחלק ל-20K בערך לכל משתמש(מתוך 13). גבולי לחלוטין כאשר כולם יעשו שימוש במערכת. ה. באיזה רשת תתבצע כל התעבורה של השרתים והלקוחות שלכם?
 

-עומרי-

New member
תשובות

ראשית תודה, א. שרתים : אנחנו רוצים לעבוד ב TERMINAL ממספר סיבות : יכולת שימוש במסופים (THIN CLIENTS), אחידות, תחזוקה קלה יותר. רשמתי את כמות הזכרון בשרתים - 1 ג'יגה לכל שרת. ב. רוחב הפס בסניפים : אפשר לרכוש במקום ADSL כבלים והקצב העולה יהיה 128K (בכבלים ניתן גם להוסיף 128K לקצב העולה ב 69 ש"ח לחודש) כמות ההדפסה היא מאוד זניחה, מדובר על 30-40 קבלות\הזמנות\חשבוניות ביום. אולי פעם בשבוע דו"ח מלאי שמורכב ממס' דפים בודדים. ג. לא דיברתי עם איש לגבי ההדפסה, אך הגיוני שזה מהווה בעיה מבחינת רוחב פס. הבעיה תהיה בסניף המרכזי ולא בסניפים הקטנים. בסניף המרכזי עובדים יותר על דו"חות, קבלות\חשבוניות\הזמנות וכו' בכמות גדולה יותר. הערכה גסה - מדובר על 200-400 דפים ביום (טקסט עם גרפיקה בסיסית - לא תמונות וכד'). קראתי בפורומים בחו"ל שקיימים פתרונות שדוחסים את ההדפסה ובכך חוסכים ברוחב פס. ד. בסניף המרכזי רוחב הפס העולה הינו 0.5mbit ורוחב הפס היורד הינו 2mbitרוב השימוש בתצורת TERMINAL והדפסות מ TERMINAL הם בקצב היורד, האם אני טועה? השרתים עצמם מחוברים בקו מהיר יותר (תאורטי זה 100mbit - בפועל מדובר על כ 30mbit עולה\יורד) ה. מה הכוונה? תודה רבה, עומרי.
 

blueeye

New member
זווית מבט שלי... לא איש מקצוע

יש לי רק את המחירון של IPVPN מבזק כי אני הייתי צריך... אז אמרת 1240$ לתקשורת שזה 5700 שקל בערך IPVPN של בזק במהירות של 2MB סימטרי עולה 1900 לחודש ADSL 1.5 בבזק עולה 110 ש"ח ספק בחיבור עסקי (נטוויזן למשל) כולל IP קבוע עולה 25$=115 ש"ח ביחד ADSL עולה לך 225 ש"ח אתה צריך 4 קווים כאלו זה עלות של 900 שקל + 1900 לסניף ראשי= 2800 שקל שזה חצי ממה שכתבת.... ובזק מעמידה לך את התשתית שאתה צריך לטובת העניין אז אולי שווה לבדוק את זה... רועי
 
למעלה