דרישה דורש

רפי צבר

New member
דרישה דורש

שלום! רצ"ב מספר צירופי לשון שלא הבינותי עד כה... אשמח על כל נים של או שינקה חשיכה מדמיוני תולעת יעקב עזבון האחז תפס (שואף ל0) זה לעת עתה עוד יבואו רבים אני מאמין ואגב אני לא ראיתי אם זה מופיע במילון המאיר: שתגלניות - זה לדעתי אחד הגדולים@! שרמוטות שנשמעות טוב, מי היה מעלה בדעתו

רפי צבר

New member
סחטיין ותודה אבל

לאלו שאינם בקיאים בשפה מקראית יש מצב להבנה?! ולגבי עזבון האחז תפס רבותי אני גם אשמח לרעיונות היו לי כמה אבל הם נעלמו בנשייה...

נני55

New member
מה רוצה התולעת

יעקב=ישראל בני יעקב =בני ישראל תולעת יעקוב =(עם)ישראל התולעת ישעיהו משווה את העם בצרותיו לתולעת חלשה, אך כוחה בפיה רב שמכרסמת ארזים והנמשל הוא ישראל שהוא חלש יחסית למעצמות העולם אך כוחו בפיו (תפילה). אגב הדימוי מתאים מאוד למאיר עצמו שכוחו לא היה במתניו אף לא בכיסו אלא בפיו.

ilovelior

New member
עזבון האחז תפס- נסיון 1

הוא ששואף לאפס, לא חשוב לו לאחוז ולתפוס את המעמד, השאיפה לאפס היא כמו צניחה אינסופית מרמפת החשיבות והגאווה לתהום הענווה, בגלל זה מאיר צוחק וממשיך שעד שהוא לא יתאפס, הוא לא ייתן שייתפש כמו איזה חתיכת אפס, מדגיש שגם השואפים לאפס עוד לא אפס ולכן לא בדיוק עץ השדה...

השניים רבים, השלישי בורח

גם אני חושב על משהו כזה. במירוץ המטורף שבו אנשים מנסים להשיג כמה שיותר, הם גם רבים אחד עם השני בסגנון "שניים אוחזים", כל אחד צועק "אני תפסתי ראשון" או "אני הייתי קודם"..אבל אני בכלל לא משחק במשחק הזה, אני יושב בצד בשלווה, ויודע שאושר תלוי בהשקפה ולא במה שיש לי....כפי שנאמר בספר משלי - "טוב פת חרבה ושלווה בצידה, מבית מלא זבחי ריב". אז אני יושב בצד, ולא אכפת לי איזה ג'יפ אין לי ואיזה סלולרי יש להוא..אני, מספיקות לי השאריות שנעזבות..הלוואי שיום אחד אני אדע לחיות גם בלי זה אפילו..

למעלה