דריסת רגל

דריסת רגל

זוהי הודעתי הראשונה בפורום (ממש ארוע היסטורי) אני הייתי בטיש, חמישי האחרון, היה מגניב היינו שני חבר'ה עם כיפה סרוגה (בעוונותי), אני זה עם המשקפיים וזהו, אין לי שום דבר חכם יותר לומר :)

MAYA20

New member
היי

ובצ'ט זה היה תנאית ואני ישבתי לידה, ולאף אחת מאיתנו אין פיצול.

סנטימנט

New member
אפשר לשאול אותך משהו אישי?

האם הביקור בטיש היה לשם גישוש טרם יציאה, או מסיבה אחרת?

בשביל להחזיר אותך בתשובה

טוב,לא אני שנינו מאותו הכפר (קראתי את האתר שלך) ייתכן שאפילו למדנו באותה ישיבה תיכונית (אני שנתיים מעליך) אני דתי לשעבר עם כיפה - מטעמי נוחיות (לא מתחייב שהיא תישאר, או תרד) הביקור היה בשביל להכיר אנשים שיצאו בשאלה, או סתם אנשים פתוחים ונחמדים, לשמוע, להעביר ערב בכיף זהו פחות או יותר השאלה לא כ"כ אישית, אבל בשאלות שכוללות פרטים מדוייקים עלי, אני מקבל בשמחה לתוך המסרים האישיים

סנטימנט

New member
האמת שאני מעולם לא הייתי בטיש

אני כנראה קצת אאוטסיידר בפורום הזה... צריך להתחיל לבוא מתישהו...

תפקידה החברתי של הכיפה

אכן, כאשר ברא הקב"ה את הכיפה ביום הראשון לבריאה, אפילו הוא לא ידע על רוב שימושיה, כן ירבו בלע"ה, כך יוצא שבימינו מתי מעט זוכרים אפילו את מטרתה הראשונית (משהו בקשר ליר"ש). והנה, בעוונותינו יוצאות בנות ישראל הכשרות באולפנא, באוניברסיטת בר אילן ובשאר מקומות חנייתן ו'מעבירות' הקשבה להרצאות בסריגה כהלכתה; בנים משתמשים בכיפותיהם כצלחת מעופפת לשעת חירום, ובעיקר העיקרים לצורך החשוב הדחוף ההולך ומחמיר משעה לשעה: לכסות על הקרחת !!!!

תפקידיה של כיפה שחורה

ועבור אנ"ש זה הלכה למעשה היה בעבורנו: כיפה שחורה נבראה על ידי המקום לשתי מטרות: האחת, להחזיק את הפאות ולהסתיר את מקום קשירתן אהדדי; והתועלת האחרת: לחזק מקום בו הכובע גדול מדי למידות הראש, שלא יעוף וישאר במקום קדושתו.

Le Fay

New member
בעניין הכובע, תודה - תכף הולכת

לבדוק את זה (יש'ך אולי כפה ספייר?).

למעלה