דרימינג...דחוף...

דרימינג...דחוף...

למורה של הבת שלי יש צב...אדום...משהו כזה והילדה אומרת כי הוא עומד למות או בתהליך כי היא לא מצליחה לחמם לו את הטרריום אז לפני שימות יש לך עיצות אולי אני יכין משהו ויתן לה,אני לא מבין כלום אבל ממש כלום...איך לחמם?

1צחי

New member
כלי

סגור עם מים בחלקו וחימום-יכולה להיות מנורה אדומה או כל מקור חום אחר. רצוי שהילדים לא יהיו במגע עם הצב מבחינת בטיחות (חשמל חום וכד').

שלחתי מיכתב עכשיו עם הילדה...

ואמרתי לה שתיתלה מנורה אדומה בחלק העליון של הטרריום וכנל לגבי הנחש שיש לה...הילדה אומרת שלבואה שיש לה יש אבן חימום אז ביקשתי שתוסיף מנורה אדומה שהטמפרטורה לא תרד מ-25 מעלות..הבת שלי אומרת שיש לנחש 24 מעלות וכמו כן הצעתי לה עכברים...אני יחכה לתשובה מחר...צחי? זה בסדר?

dreaming h

New member
אצל צבגונים

הבעיה הכי נפוצה שנתקלתי בה היא מחסור בויטמינים, עקב מחסור ב - UV. הייתי מציעה, לאפשר לצב כמה שעות שמש ביום (הימים האחרונים מאפשרים זאת) ואם לא, אז תאורה ממנורת UV. יש התנהגות מיוחדת? עיניים נפוחות? גפיים מתוחים בצורה משונה? חוסר פעילות? אי תאבון? שינוי צבע? שריון רך מהרגיל?

למען האמת לא יודע...

הילדה סיפרה לי ואמרה שהוא קרוב לחלון שצופה צפונה כך שלפי דעתי אין שמש כלל,אין שום מנורה והילדה אומרת שיומיים הוא לא אכל,מפיל את האוכל למים וזהו,ומעידה על חוסר פעילות.

dreaming h

New member
אוקיי

אז בשלב ראשון אני ממליצה לבדוק מהם הסימנים, ואם אכן מופיעים סימנים מן הסוג שציינתי, אני לא בטוחה שחימום בלבד יעזור. לכו על שמש, או UV. אני מזכירה ששמש דרך חלון זכוכית מסוננת, ולכן עדיף שמש ישירה.

אחרי שציינת את נושא השמש..

ציינתי לה את זה במכתב תחת הכותרת..חשוב..ומחר אני מקווה שתייסם את זה.

אני לא אתפלא אם הבעיה העיקרית היא

באמת החימום. בחימום על ידי מנורה יהיה קשה לחמם את המים לכן מומלץ לקנות מחמם עם טרמוסטט (מאלו שמוכרים לאקווריומים של דגים) וגם להפעיל מנורה מחוץ למים שתחמם קצת את האוויר. אבל המים חייבים להיות מחומים לטמ"פ של בערך 27 מעלות. את המים אפשר לחמם גם בעזרת כבל חימום לזוחלים שעמיד למים.

אם כבל חימום נקרע

אז בעצם הצב יכול להתחשמל(ועוד המים...) אני בעד הרעיון של הגוף חימום! לי יש בשני האקווריומים שלי וזה מחמם מצויין(וגם צריך מדחום למים לבדוק את טמפ').

למה שהוא יקרע? וגם גוף חימום

מזכוכית לאקווריום יכול להישבר וכבר יצא לי להתקל בבעיה הזאת יותר מפעם אחת (כולל אחת שבה התחשמלתי...).

אני התחשמלתי ממנורה של האקווריום

זאת הפעם השניה שהתחשמלתי! לפני כמה שנים זה היה מתקע כי חיברתי אותו לחשמל עם היד שלי

עידכונים...בקשר לצב...

היום ביקרתי בבית הספר ובדקתי מקרוב את הצב,הנחש והאיגואנה...הצב במצב לא טוב,לא אוכל,ביקשתי ממנה שתוציא אותו פעם ביום לשמש והיא שאלה אם אפשר להוציא אותו בקופסה לחצי שעה,אמרתי שכן..האם אני צודק?וכמו כן ביקשתי ממנה ליתלות מנורת חימום מעל האקווריום...והבואה ניראה לי גם כן לא טוב הוא פשוט קפוא אז ביקשתי שתוסיף לאבן חימום הקיימת מנורת חימום אדומה ושתעטוף אותה ברשת ובנוסף הוא לא אכל כבר חודש אז הבטחתי לישלוח לה עכבר מיד כשתשים את מנורות החימום...והאיגואנה ניראית לי בסדר,ישבה לה על אבן החימום ובנוסף דולקת מנורה רגילה צמוד לפתח האיוורור מבחוץ.

לפני שהיא קונה מנורה לחימום הטרריום

של הצב כדאי שהיא תקנה גוף חימום עם טרמוסטט לחימום המים כי שם הצב נמצא רוב הזמן ומנורה שתלויה מעל המים תתקשה לחמם אותם כשקר בחוץ. חוץ מזה שאם האקווריום יחסית סגור היא עלולה להתפוצץ מהלחות הגבוהה ואיבוי המים. בקשר לאיגואנה, איני חושב שיש צורך להניח רשת מסביב למנורה אלה פשוט לתלות אותה בגובה שאליו האיגואנה לא תוכל להגיע בקלות. נחשים נוטים להתגלגל מסביב למנורה ואז להכוות אבל איגואנות לא מסוגלת לכך. וכדאי לבדוק את הטמ"פ של האבן חימום כי יש הרבה כאלו שנוטות להתחמם יותר מדי ולשרוף את הזוחלים.

האקווריום של הצב פתוח למעלה...

והיתכוונתי רשת סביב המנורה לנחש כי לאיגואנה לדעתי הטמפרטורה מספיקה גם אבן חימום וגם מנורה שצמודה לפתח האיוורור מבחוץ, מה שכן היא חייבת גוף חימום פלוס טרמוסטט לצב לחמם את המים.

למעלה