דרוש קצת מידע...

yoad dt

New member
דרוש קצת מידע...

השאלה הראשונה היא בקשר למזומנים... אני נוסע לחודש לתאילנד, כניראה כמה ימים בנקוק, עוד איזה שבועיים צפון, והשאר איים... מה הכי מומךץ מבחינת מזומן, בינתיים מה שאני מתכנן זה לקחת טרבל צ'קס, האם זו האופציה הטובה ביותר?, ואם כן, אם תוכלו לשפוך קצת יותר מידע אני אשמח (כמו איפה מוציאים בארץ, איזה מחליפים שם, וכל מה שעולה לכם לראש בקשר לעצות מזומנים... השאלה השניה היא, אני ממש לא מתכנן לקחת הרבה ציוד, אבל יש כמה דברים שניראו לי חשובים, תקנו אותי אם לדעתכם יש עוד דברים שצריך. חשבתי לקחת גזיה ואיזה סירית כדי שאני יוכל לבשל לבד, כיסוי נגד גשם לתיק, ומעיל סערה... כמובן שהכוונה בציוד זה חוץ מהביגוד...

Yo-man

New member
לרוב לא מבשלים בתאילנד

האוכל זול כל כך שהטירחה לקנות ואז להתעסק עם זה - יוצא כמעט אותו מחיר, הרבה פחות מזין ובטח שפחות טעים. האוכל בתאילנד זה חלק מהחוויה, וגם אם נדמה לך שתצא לאיזה טרק - אפילו תה לא תצטרך להכין. בכל כפר יש מקום שיגיש לך אוכל מעולה. כיסוי גשם תמיד טוב, חליפת סערה זה טיפה מוגזם. כשבחוץ 35 מעלות לא אכפת לך להירטב עד כדי כך, ואם כן, בשקל אחד תיקנה שכמיית ניילון שתחזיק מעמד יום-יומיים (או יותר אם תשמור עליה טוב). לגבי כסף - אני לא הייתי עושה סיפור מחודש אחד. עלות המחיה היא בערך 400-500$, אם אתה מתכנן להתפרע בקניות (אלקטרוניקה וכו') תוכל למשוך מכספומט עם כרטיס אשראי (או בכל בנק) תמורת עמלה של פחות מ-10 שקלים. ואם נעלם הכרטיס, ישלחו לך חדש תוך יומיים. טרוולרז לא ישלחו תוך יומיים, ולא יהיה לך איך להמשיך לטייל. החלק הפחות נעים הוא שהם יחזירו לך אותם רק בארץ, ואז מה תעשה איתם ? אני הסתובבתי 9 חודשים במזרח רק עם מזומן והכל היה בסדר. זה לא אומר שלכל אחד זה נוח, אבל זה אפשרי, וכשזה רק לחודש אחד - ממש לא צריך להתרגש. נסיעה טובה

yoad dt

New member
קצת בעיה...

אין לי כרטיס אשראי, ויקח קצת זמן להוציא אני מניח... אתה ממש לא ממליץ להישתמש בטרוול צ'קס? אם האפשרויות הם או כרטיס אשראי או טרוול צ'קס, לגמרי עדיף כרטיס? ואם הכל זאת אני הולך על טרוול צ'קס, אתה יכול להסביר לי איך בדיוק העיניין עובד, כלומר איפה הכי עדיף להוציא?, של איזה חברה הכי מומלץ?, והיכון בתאילנד ניתן לקבל דולרים (או באט) עבור הצ'קים...? תודה רבה מראש על העזרה!!!

sela v

New member
כמה זמן יש לך עד הטיול?

לא לוקח יותר משבוע לקבל כרטיס אשראי מהבנק שלך. לגבי טרוולרס צ'קס, אני חושב שהעמלה הכי נמוכה בבנק הדואר, אבל כדאי לעשות השוואה לפני, בין הבנק שלך לסניף הדואר.

yoad dt

New member
תשובה...

הטיסה היא ביום חמישי הקרוב (בבוקר)... לא מאמין שאני אספיק לקבל את הכרטיס...

Yo-man

New member
יצאה לך שאלה מצחיקה ../images/Emo163.gif

כתבתי שאף פעם לא הסתובבתי אם המחאות נוסעים - והינה אתה מפנה לי שאלה כזו מפורטת ועמוסה על המחאות נוסעים... זה לא שאני לא ממליץ, אלא שאם זה לצרכי לבטחון אני חושב שכרטיס אשראי טוב יותר. אם אין - המחאות בטוחות יותר ממזומן, אבל לתקופה של חודש לא הייתי טורח בכלל. יש כאלה שכן, אבל זה רק עניין של סף. האם היית לוקח המחאות נוסעים לסופשבוע בלונדון ? אם לא, אז בבנקוק ? ושבוע ? ושבועיים ? אני הולך על חודש רק עם מזומן, אבל זה אחרי שטיילתי 3 טיולים של מעל 6 חודשים כל אחד. אולי זה ביטחון (אולי מופרז), אולי זה הידיעה שעד עכשיו זה היה בסדר, אולי זה כי אני מאמין שאני אהיה זהיר מספיק (מה שלא היכיח את עצמו בפרו...). איך זה עובד: אתה קונה שטר של 100$ במאה וקצת, והשטר הזה שווה 100$ ברגע שתחתום עליו. בלי החתימה שלך הוא לא אמור להיות שווה את זה. בנקים ו"צ'יינג'" יקבלו את ההמחאות תמורת חתימה והצגת דרכון. מקווה שהמעט הזה עוזר לך. נסיעה טובה.

maz

New member
לגבי המחאות נוסעים

אני לא יודעת אם זה עדיין תקף, אבל כשאני הייתי נתנו שער המרה קצת יותר טוב על המחאות נוסעים לעומת דולרים רגילים. בדרא"מ אגב זה היה בדיוק להיפך. מכיוון שכרטיס בינ"ל כנראה לא תספיק להוציא, אתה יכול לקחת רק מזומנים לכל התקופה או לקחת קצת בטרוולר צ'קס בשביל הבטחון. תלוי בך. אם אתה לוקח מזומנים אל תחזיק את כל הכסף במקום אחד קל לגניבה ובכלל אל תלך עליך עם סכומים גדולים מידי כשלא צריך. את המספרים של הטרוולר צ'קס תחזיק בנפרד מהצ'קים עצמם כך ותסמן לך באיזה השתמשת כבר כך שאם נגנב אתה יכול מיד להתקשר לחברה שמנפיקה את הצ'קים ולבטל את כל האחרים שעוד לא התשמשת בהם - וזה בעצם הביטוח שלך לעומת מזומן רגיל. אם תרצה הם גם יוכלו להנפיק לך חדשים בבנק מקומי שעובד איתם.

natyh

New member
תיק שכל חובה

ממש כפי שטייל אותו אחד שפגשתי בברזיל . מסלבדור לאזודה מאזודה לריו , ומריו לארץ . הזמן חודש משקל הציוד 400 גרם . בגדים מכנסיים קצרים וסנדלים . מה שצריך קנה שם . מזומנים יורם מבין גדול באיזור , והייתי סומך עליו בעיניים עצומות . כדאי להכין שני כרטיסי אשראי למקרי גניבה שישלחו לך אחר מהארץ קצת מזומנים , ומעט טרבל למקרה הצורך,מאתיים דולר בערך בשטרות קטנים . זהו כאמור אני לא מומחה לאיזור. נתי

למעלה