דרוש מתכון למרק תפו``א

ronni

New member
דרוש מתכון למרק תפו``א

שיהיה חורפי, סמיך, טעים ואם אפשר להעיז ולבקש אז כמובן קל להכנה.
 

bali

New member
מנהל
מרק תפוחי אדמה, הנה מתכון

היי רוני, אני מצרפת לינק למתכון מרק תפוחי אדמה מאתר פסטו. מומלץ. הכתובת של האתר עצמו היא www.pesto.co.il. בהצלחה! ענבל.
 

ronni

New member
תודה

אתר חמוד - פסטו. חבל שאין בו מנוע חיפוש. אבל הוא מסודר ואפשר למצוא בקלות מה שרוצים. רוני
 
מרק תפוחי אדמה קל להכנה

כמה גרסאות למרק שכזה, אפשר לוותר על הקישוטים המוצעם ולהכין מרק נטומרק תפוחי אדמה עם בזיליקום 30 גר` 2 כפות חמאה 2 כפיות שמן זית 1 כרישה (400 גר`), קצוצה 2 שיני שום, כתושות 4 תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים 1 כפית קליפת לימון מגוררת 2 עלי דפנה 4 כוסות ציר ירקות מלח, פלפל לבן לתוספת העגבניות: 1 כף שמן זית 1 כרישה קטנה, קצוצה דק 1 שן שום, כתושה 3 עגבניות, קלופות, נקיות מזרעונים וקצוצות 1 כף עלי בזיליקום קצוצים מלח, פלפל 1. מחממים את החמאה והשמן בסיר רחב, מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים במשך 30 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות נוספות- עד שהכרישה מתרככת לחלוטין. מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. 2. מכינים את תוספת העגבניות: מחממים את השמן במחבת קטנה, מוסיפים את הכרישה והשום, מכסים ומבשלים עד שהכרישה מתרככת לחלוטין- 10 דקות לערך. מוסיפים את העגבניות ומבשלים, תוך כדי ערבוב אקראי עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את הבזיליקום ומתבלים. 3. במקביל מרסקים את המרק, במעבד מזון, לתערבות חלקה וקטיפתית, מחממים ומגישים עם גבעה קטנה מתערובת העגבניות (ראו צילום) מרק אפונה ותפוחי אדמה 1 כף שמן זית 1 בצל, קצוץ 1 שן שום, קצוצה 3 כוסות ציר ירקות 3 תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים 2 כוסות אפונה קפואה 2 כוסות מים מלח, פלפל לבן 1/4 כוס גבינת פרמז`ן מגוררת 1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הציר ותפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים למרק את האפונה הקפואה, מחממים קלות ומעבירים למעבד המזון. 2. מרסקים את המרק, מחזירים לסיר יחד עם המים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומגישים מיד עם פרמז`ן בזוקה מעל. מרק תפוחי אדמה קטיפתי 2 כפיות שמן זית 1 בצל, קצוץ 2 תפוחי אדמה, קצוצים 3 כוסות ציר ירקות 2/3 כוס שמנת מתוקה מלח, פלפל לבן טחון 1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהוא מתרכך. מוסיפים את תפוחי האדמה והציר ומהבלישם במשך 20 דקות. 2. מרסקים את המרק לתערובת חלקה ונטולת גושים, מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח והפלפל ומחממים מבלי להביא לרתיחה. גיוונים: - מערבבים פנימה 2 כפות של עגבניות מיובשות קצוצות ושתי כפות של אורגנו קצוץ ממש לפני החימום הסופי. - מערבבים פנימה 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת וכף מרווה קצוצה, ממש לפני החימום הסופי. - ממירים את השמנת המתוקה בצימחית, מטגנים 100 גר` של חזה אווז מעושן לפריכות מלאה, יוצקים את המרק לצלחת ומניחים במרכז ערימה של חזה אווז פריך. - מערבבים פנימה 100 גר` סלמון מעושן קצוץ, 1 כף שמיר קצוץ ו- 1 כף מיץ לימון, ממש לפני החימום הסופי.
 
למעלה