דרוש מנהיג.

W a r r i 0 r

New member
דרוש מנהיג.

טוב, אומנם אמרתי את זה בשרשור הOFF - צפיתי עכשיו ב"ירושלים גאה להציג". אני מרגיש שכואב לי, כואב לי בלב, בנשמה. אני מרגיש חוסר אונים. אין מי שידאג לי, לא כהומו, לא כיהודי, לא כישראלי, לא כאדם בעולם. ראיתי כמה שנאה יש בעולם הזה, כמה סלידה מהשונה, כמה פחד, כמה תסכול, כמה זבל. אני מרגיש שאני חייב לצעוק את זה בקולי קולות, אבל הפה שלי סגור ונעול. גם אני חולה במחלת האדישות. אנחנו חייבית להתחיל לדאוג לעצמינו, אנחנו חייבים להסתכל לעצמינו פנימה, ויפה שעה אחת קודם. הכל פשוט מתפורר, נרמס, נהרס. וזה מזכיר לי דווקא מה שהחרדים משתמשים בו כנגדינו, התנ"ך. בייחוד פרק ירמיהו, פסוק 10: "ראה הפקדתיך היום הזה על הגוים ועל הממלכות לנתוש ולנתוץ והלהאביד ולהרוס לבנות ולנטוע" כן, הטבע האנושי רע מנעוריו, רשע מטבעו, אבל אנחנו חייבים להתגבר על זה. וביכולתנו, כמו בפסוק שרשמתי לעיל, לגרום לכך. אנחנו לא חייבים להשתמש רק ב-4 הפעלים הראשונים בפסוק, אלה גם בשני הפעלים האחרונים. לבנות, ולנטוע. לא להרס, לא לחורבן. אבל הבעיה הקטנה, זה איך לעזאזל אנחנו עושים את זה? איך אנחנו יכולים לקום, לבנות ולעזור לעצמינו? אני אישית מרגיש תקוע, פשוט ככה. לא זז. אנחנו חייבים להתחיל לשנות דברים, להזיז דברים. אבל איך לעזאזל, איך? אני חושב על זה ופשוט מתחרפן. המממ, התחלתי לכתוב את ההודעה הזאת לפני רבע שעה בערך, ובנתיים עשיתי קצת שיעורי בית. בדקתי למה בכלל יש את מצעד הגאווה. אירועי סטונוול - שמעתם פעם עליהם? כן כן, ה27 ביולי 1969. שוטרים באים לעצור גייז על היותם גייז, ואנחנו במקום לשבת בשקט מתחילים לעשות מהומות. לראשונה לא יושבים בחיבוק ידיים. זה בעצם הטריגר הפוליטי\סוציאלי שגרם לחלק מהמדינות להתחיל בבדק בית בעניין מחלות הנפש. כמובן שכבר אז היו מומחים מהתחום שזו אינה המחלה, פרויד, קינסי ובטח אחרים שאיני זוכר כבר. ומה קורה מאז? כן, התחזקנו, קיבלנו הרבה יותר זכויות, כבר לא בכל מקום ירצחו אותנו על היותנו גאים. כן, אני חוזר ואומר חל שיפור ניקר. אבל ידידיי, תבינו, עם האיסלמיזציה, ההתחרדות וכולה בנוצרים האדוקים בחלק גדול מהעולם המערבי, התחלנו איפשהו ללכת אחורה במקום ללכת קדימה. משהו קורה, משהו משתנה לרעה. העולם הזה משתנה לנו בפרצוף, ואנחנו לא רוצים להסתכל. בעצם אני רוצה להגיד, שאנחנו ל-א ממש נמצאים בתוך השינוי הזה, אנחנו מתנהגים ואני יחזור על זה שוב ושוב ושוב כאפטים, כאדישים גמורים. לא רואים ולא שומעים. העיקר זה המסיבות, והזיונים, וכל הגועל נפש האחר שיש לנו בעולם. ומה יקרה מחר? האם זה יהיה לנו גם מחר פה? כל העולם היפה, והנחמד, והמזויין שלנו? האם גם מחר אני יוכל להסתובב איפהשהו בשנקין עם גבר יד ביד? תחשבו על זה רבותי, אומנם אנחנו עושים מלחמה אמיצה וצודקת אל מול הבורות והנבערות, מנסים לכל הפחות, אבל האם זה מספיק? האם מה שאנחנו עושים הוא בהכרח נכון? אני לא מדבר בכלל על הזכות הבסיסית שלנו לצעוד או לעשות ככל העולה על רוחנו (במידת ההגיון הבריא כמובן) אלה אני מדבר על זכויות יותר חשובות, הם חשובות לי עד כדי כך שאני מוכן להקריב על המזבח של הזכויות האלה זמן ניכר מחיי. הזכות להתחתן, הזכות להקים משפחה גבר עם גבר ואישה עם אישה. זכות ההורות ההומולסבית. פתיחות עד אינסוף במוסדות המדינה, במשטרה, בצבא, במשרד החינוך. אני מדבר על קבלה חופשית לישובים קהילתיים. אלה הזכויות שאני רוצה שיהיו לי. הזכות לחיות, ואם אפשר - בכבוד. הזכות לחופש, שאין לו מחיר. הזכות לאני עצמי. והאם המלחמה שלנו שאנו מנהלים היום באמת תניב פרי ותביא לי את הזכויות האלה? סביר להניח שלא. משהו צריך להשתנות - ויפה שעה אחת קודם. רק לא צריך אדישים, לא צריך שכל אחד ידאג לתחת שלו, צריך להילחם על זכויותנו. ולא רק במצעדים, ישנם דרכים נוספות, לא פחות ואף הרבה יותר טובות. דרך של הסברה מאסיבית, דרך של חקיקה ומערכת המשפט, אפילו דרך פוליטיקה. ואני כבר לא מדבר על דרך תקשורת. שהיא אמורה להיות אבן היסוד במאבק. בשביל זה דרוש לנו מנהיג. מנהיג חזק. מישהו שיוביל אותנו קדימה, ולא אחורה. מישהו שיהיה מוכן להקריב מעצמו לטובת החברה. מישהו שיודע לעשות ולהזיז דברים באמת. מישהו שהוא פשוט לא אדיש. בקיצר - מנהיג. בעזרת השם הוא יהיה בסוף. יום טוב.

Fortuneteller

New member
כשאתה אומר את זה, זה נשמע קל

אני לא אומר שאני לא מסכים עם מה שכתבת כי אני כן, העניין הוא שישראל כמו כל ארץ קפיטליסטית אחרת מונהגת על ידי מנהיגים שהעם לא עומד אצלם בראש סדר העדיפויות אלא ההון שלהם, אין מה לעשות אנחנו (כשאני אומר אנחנו אני מתכוון אתם מעל 18) בחרנו אותם או בחרנו לא להצביע ואנחנו צריכים לאכול את מה שבשלנו. אם אנחנו כקהילה, כחברה ,כעם רוצים לשנות משהו, אנחנו צריכים לקום ולמחות, כי אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילנו. המצעד כבר הפך להרבה פחות ממחאה, הוא הפך למסיבה, אף אחד כבר לא יודע למה מקיימים אותו, ואת אף אחד זה גם לא מעניין. את המאמצים שהשקיעו במצעד יכולים להשקיע במסעי הסברה ולקבל תוצאה טובה יותר, אבל מה עדיף מסיבה או מאבק לזכויות? התשובה ברורה - מסיבה! (זה לא שיש לי משהו נגד המצעד אבל משקיעים בו כלכך הרבה כסף ומאמצים ולרוב מקבלים תוצאה שלילית - ראה מקרה הבחור שנדקר) החברה שלנו אדישה וחברות אדישות לא שורדות. לפני שאנחנו מנסים לשנות את הארץ ננסה לשנות את הקהילה, נתחיל מקטן ואולי בהמשך נצליח כ-ק-ה-י-ל-ה להשיג את הזכויות הבסיסיות שכל אדם זכאי להם.

W a r r i 0 r

New member
שום דבר אינו קל.

אבל אם תרצו - אין זו אגדה, אמר פעם איש אחד דגול. אבל הוא לא התכוון רק לרצות, אלה גם הלכה למעשה להגיע לאותה בנייה. ונכון, קודם כל אנחנו צריכים לשנות בכלל את עצמינו, כל אחד ואחד מאיתנו, אחרי זה את הסביבה הקרובה, הקהילה, הארץ והעולם. בע"ה זה יקרה, מתישהו.

royilo

New member
גם אני ראיתי היום את "ירושלים גאה להציג"

ובאיזשהו שלב כן היה לי חנק בגרון, ובדיור הרגשתי על מה שאתה מדבר... ולדעתי הדבר הגרוע ביותר זה זה שאנחנו בתור קהילה מציבים לעצמנו את המכשולים, לדעתי היום בחברה רווחת האסוציאציה הראשונה עם הומואים וגאווה-זה סקס מוחצן מחלות פריצות וסקס בלי גבולות... דבר שמצעד הגאווה מבליט,מחצין ומביא לידי ביטוי בדרך הכי בוטה שלו... אנחנו צריכים לעושת את המאבק שלנו מהכנסת ומהבתי ספר ולא במצעדי גאווה בוטים... להראות את הצד האמיתי הכחם והיפה של הקהילה הזאת... האמת היום אני קצת מפחד, שאנחנו גוזרים על עצמנו יחס כזה, שלא רק שלא ישתנה בקרוב, אלא רק יחמיר עם הזמן...

W a r r i 0 r

New member
הוא רק מחמיר.

שים לב, שבועיים בערך אחרי המצעד בג"צ נתן זכות לנישואי קנדה. פחות משבוע אחרי הפסיקה, קם לו ח"כ מיכאל איתן, ממפלגה חילונית ימנית, והחליט שהפסיקה לא לטעמו. הוא הגיש הצעת חוק למניעת נישואי קנדה. שימו לב - זה קרה כמה שבועות בלבד אחרי הרעש של המצעד. ומדוע לעזאזל יש לי תחושה שאם זה היה פשוט עניין של "נישואין" הכל היה עובר בשקט?

white star

New member
../images/Emo54.gif מפגלת ימין חילונית?!

יש דבר כזה
ואגב, כמה שידוע לי לא קרה כלום עם זה. סתם עשה רעש להרשים את התומכים שלו.

W a r r i 0 r

New member
באמת מעניין....

הרי החוק עבר טרומי, אבל מה עם קריאה שניה ושלישית....צריך לבדוק את זה.

yotem 17

New member
אתה צודק../images/Emo83.gif

ישבנו אני, אחי והחבר שלו (גם אח שלי הומו..) וראינו את הדקות הראשונות של התוכנית. ראיתי איך אנשים שם התבטאו, וחשבתי למה אני צריך להרגיש ככה בכלל. כאילו אני תת גזע, כאילו לא מגיע לי כלום. ויותר מזה- ניסיתי לחשוב אם ואיך אפשר לשנות את זה, ובכנות? אני לא יודע. הייתי רוצה מאוד לעזור, לעשות, לשנות, להיות חלק מאותם אנשים שכן מנסים לעשות משהו, אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל ואני לא יודע מה בכלל צריך לעשות. דבר ראשון, אני חושב (ובטוח) בעובדה שמה שכרגע הכי מזיק לקהילה אלה המצעדים. לקיים אותם זו שטות, וגם אם זה עוזר במשהו- הנזק שנעשה גדול הרבה יותר. אני לא אומר את זה בקטע של "להתקפל מול הדוסים", אלא פשוט לפעמים צריכים להסתכל קצת יותר רחב ולהבין מתי משהו כבר לא כל-כך משחק לטובתך, מתי עדיף להיות חכם ולא צודק. אני לא כ"כ בקיא במה שנעשה היום כדי לשנות את כל העניין של הזכויות של הקהילה בישראל, כך שזה יהיה סתם מיותר אם אכנס לזה. אבל מעניין אותי לדעת מה נעשה כדי לקדם את זה, מלבד המצעדים (שכמו שאמרתי קודם- מביאים יותר נזק מאשר תועלת, לדעתי). אני חושב שבאמת צריכים נציגות גדולה יותר, חזקה יותר, משהו שישמעו עליו ויראו אותו עושה משהו- אבל שזה לא יהיה מצעד. זה קל להגיד שיש דרכים נוספות, וגם אני בעצם אומר ככה, כשבמקביל אני חושב- איזה, בעצם?

Fortuneteller

New member
הייתה כתבה לפני כמה ימים בנענע נראה לי

על כך שהדתיים החליטו לעשות "מצעד הבהמות" באותו מסלול של מצעד הגאווה אני אולי אמצא קישור

W a r r i 0 r

New member
הדרכים הם רבות ומרובות.

1. קודם כל להתאחד. להקים אירגון חזק, רב עוצמה, שיהיו בו כלולים אנשים מכל המגזרים. 2. לבצע פעולות הסברה ברמות הרבה יותר גבוהות מבעבר. להתמקד בבתי ספר, צבא, מוסדות לימודים גבוהים, משטרה, הסתדרות, נעמ"ת, בתי משפט, אירגון בריאות הנפש - כולם. 3. להשתמש בחקיקה, להקים אירגון פוליטי. 4. להשתמש בתקשורת להסברה עוד יותר מאסיבית. לגבי התכנים של ההסברה צריך לדון עדיין בזה. אבל יש לי גם דעה די חזקה בעניין.

white star

New member
../images/Emo54.gif מסכים במליון אחוז

הבעיה שאין את אותם אנשים שבאמת יעשו דברים כאלה ניום. ותאמין לי, אני מדבר בתור אחד שבעבר היה חלק מוועד מנהל של אירגון גאווה. כולם טובים בדיבורים וגרועים במעשים

W a r r i 0 r

New member
טובים בדיבורים וגרועים במעשים.

מסכים במליון אחוז. בע"ה עוד יהיו כאלה שיעשו ולא רק ידברו. ואני יהיה ביניהם.

white star

New member
../images/Emo54.gif מאחל לך המון בהצלחה ../images/Emo24.gif

אני ניסיתי כבר ונשרפתי. אני מתנחם בזה שלפחות אחד הדברים שכן אני עוזר לנו כקהילה זה הפורום הזה, לברי המזל שיצא להם להכיר אותו (מצטער אם הניסוח יצא קצת מתנשא, זאת ממש לא היתה הכוונה
)

W a r r i 0 r

New member
אתה באמת תותח יקירי..

מחזיק את הפורום הכי תוסס באשכול הגאווה בתפוז. כל הכבוד
אז אני בר מזל? חחחחחחחחחח
תודה על האיחולים, ואני מוכן להישרף....שאני יזכיר לך איזה מקצוע לעתיד אני בחרתי לעצמי? מקצוע שבו נשרפים, ונפגעים די הרבה (לא, לא כיבוי אש) אלה עבודה סוציאלית. עבודה שהיא בעצם שינוי חברתי... אגב, ידעת שאחד מקורסי הבחירה באוניברסיטת חיפה במקצוע היה עד לפני שנה קורס על הבעיות של הגייז? אני מאוד מקווה שהקורס הזה עדיין יתקיים מתי שאני יהיה סטודנט

white star

New member
../images/Emo54.gif תודה ../images/Emo140.gif

קורס על בעיות של גייז? יפה יפה. אם תיקח אותו יכול להיות נחמד לשמוע מה מלמדים בקורס

orrr18

New member
כמו שכבר אמרתי מזמן

"הבית הפתוח" הוא ארגון מצויין ומעולה... אבל הם מפספסים את הנקודה... הם מבזבזים אנרגיות מצוינות על דברים לא חשובים בעליל... מצעד כן או לא בירושלים הוא לא הנושא בכלל... לצערי לא יצא לי לראות את הסרט... ראיתי פרומו ושכחתי לראות אותו בערב... (ואני אשמח אם מישהו הקליט או יכול להשיג אותו איפה שהוא...) אבל לפי מה שהבנתי הוא דיבר על המצעד וכל הפרשיות סביבו בירושלים... אם היו משקיעים רק עשירית מהמאמץ שמשקיעים במצעד הזה שלא תורם לשום דבר בדברים הנכונים, מצב הקהילה היה יכול להיות הרבה יותר טוב... מצעד יש בת"א... שם מקבלים אותנו והעירייה נרתמת לקיום המצעד... אין בעיה להמשיך ולקיים אותו שם... במקום לנהל מאבקים על מצעדים בירושלים עדיף שינהלו מאבקים על שינוי חוקים... על חקיקת חוקים שיתירו לבני זוג חד מיניים להינשא, להביא ולגדל ילדים... צריך לקיים קבוצות הסברה בבתי הספר, להביא לפתיחות במערכת החינוך, שתעזור לילדים להשלים עם נטייתם המינית, וכמו כן תעזור גם לחברה מסביב לקבל נוער גאה... לא חסרים אנשים לא אדישים במדינה שלנו בכלל, ובקהילה שלנו בפרט, השאלה היא איפה ובמה הם משקיעים את האנרגיות שלהם... אם כל האנרגיות וכל הרוח הטובה שלהם מתבזבזים על קיום המצעד בירושלים, אז לא עשינו בזה שום דבר רע... לא מספיק שיקום מנהיג, צריך שמנהיג ידע לעשות את העבודה הנכונה... וחוץ מזה, אל תשכחו שזה סרט וזה ערוץ 2... וכמו בכל סרט ובכל דבר בערוץ 2, מחפשים את הקיצונים... הקצנה מביאה עניין, ועניין מביא רייטינג.. תמונת המצב שמתוארת בסרטים דוקומנטריים שצולמו ע"י ערוץ 2 לא תמיד תהיה קרובה למציאות... יש לקחת הכל בפרופורציה... המצב שלנו לא כזה גרוע, תתעודדו קצת...

W a r r i 0 r

New member
בנתיים אין מי שילחם על שינוי חוקים.

אנחנו מתנהגים כמו חלשלושים, כמו טמבלים. אור, איפה בדיוק אתה רואה את אותם אלה שלא אדישים? כי אני לא ממש רואה אותם.

orrr18

New member
כל אותם אנשים

שנאבקים בכל כוחם למען קיום המצעד בירושלים הם אנשים לא אדישים... פשוט המאבק שלהם מבוזבז על דבר שאין לו חשיבות או ערך... אם הם יאבקו על דברים עם משמעות כמו על שינוי חוקים וכל שאר הדברים עליהם דיברתי, אני מבטיח לך שתהיה להם הצלחה גדולה הרבה יותר, והם יזכו גם לתמיכה גדולה יותר מהקהילה עצמה...

white star

New member
../images/Emo54.gif למה זה לדעתך או זה או זה?

המצעד הוא למען הניראות, גם לקהילה וגם לאנשים. שום חוק לא ייגרום לאנשים לקבל אותנו. היום הלוואי וכולם היו מקבלים אותנו כמו שהחוק מקבל אותנו. נכון, יש עוד הרבה עבודה בתחום החוק, אני לא מזלזל. אבל זה לא אומר שבשביל החוק המצעד מיותר

למעלה