דרוש מנהיג

דרוש מנהיג

לדעתי לפחות- דרוש מנהיג היא תוכנית גרועה... חיקוי עלוב ל"שגריר", רעיון מטופש וביצוע עוד יותר... מה שאני עדיין לא מבינה- איך זה שלדרוש מנהיג, תוכנית משעממת ביותר, פותחים פורום, ול"השגריר" הייתה רק קומונה[פעילה ביותר] לאורך כל התוכנית?

הרשי לי חלוק על דעתך...../images/Emo51.gif

אמנם התוכניות נראות לך דומות בקונספט - תחרות של 10+ משתתפים. תפקיד עם אידיאולוגיה. אבל יש בין 2 התוכניות מספר הבדלים מהותיים ברורים ונהירים:
בעוד שהשגריר העניקה פרס לזוכה המאושר - עבודה+שנה בניו יורק+דירה+משכורת נאה. דרוש מנהיג מעניקה אחריות "הזוכה" לא מקבל תפקיד באירגון עם משכורת ומימון הוצאות, אלא הוא מקבל אחריות - 5 מיליון הדולר לא הולכים לכיסו הפרטי, הוא לא מקבל תנאים מצויינים כמו איתן שוורץ (שכל אחד היה רוצה להתחלף איתו) - הוא מקבל משימה שצריכה לעבור את מבחן התוצאה. את איתן אף אחד לא יבדוק, אף אחד לא יעשה סקר כמה מתוך אלו ששמעו אותו תומכים בישראל יותר או פחות. יש לו עבודה ככל האדם. לעומתו הנהיג שייבחר יאלץ להתמודד לכל אורך מילוי המשימה הסופית עם ביקורות ובסופו של דבר לבחון את התוצאה הסופית.
יותר מזה, השגריר הייתה תוכנית על ייצוגנו בעולם, ועל הצגתינו בעיני האומות שמסביבנו. דרוש מנהיג מנסה לגרום לכך לאותם שגרירים יהיה מה לומר - שלאותם שגרירים תהיה עבודה יותר קלה. התוכנית דרוש מנהיג בעיקרה מדברת על שינוי, מנסה לתת מוטיבציה לכל אלו שיודעים שהם יכולים לעשות - לעשות! לסיכום: השגריר - תחרות על משרה בכירה. דרוש מנהיג - תחרות על אחריות.
אגב, השגריר היא תןכנית מצויינת ואנילא מורידה מערכה. אני אישית תמכתי באיתן לאורך כל הדרך. הוא כזה חמוד... ומוכשר ביותר...

5 מיליון שקל אצל מתחיל בלי ניסיון

יבוזבזו יותר ממישהו שיודע מה הוא רוצה לעשות ויודע איך לחסוך. 5 מיליון שקל הם לא הרבה. תביט בתקציב של כל ח"כ ובהסכמי הקוהליציה. התוכנית תביא כסף לטלעד מהפירסומות אם יהיה לה רייטינג. חברות הסלולרי יעשו הרבה כסף מהsms ומהשיחות של הילדים בגיל 12 ו13 כמו הילדה בת ה 8 שכתבה פה בהתלהבות וביקשה מכולם לענות לה. מישהו או מישהם יקבלו חשיפה טלויזיונית. חלק אולי יקבלו קרש קפיצה פוליטי. ילדים מסכנים ועניים מצטלמים טוב מאוד ולכן יכול להיות שיצלמו גם אותם על תקן "המסכן התורן". גם חלק מ"המסכנים" יקבלו חשיפה טלויזיונית. זה בהחלט יכול לעזור. השאלה למי.
אלי אוחיון

למעלה