דרוש הסבר

דרוש הסבר

הלכתי לפורום רוק ב y net וזה מה שראיתי: נושא : חודש דצמבר מוקדש לפרנק זאפה תאריך : 01/12/02 06:06 מחבר/ת : godsdice דואר אלקטרוני : [email protected] ב-4 לדצמבר אנחנו זוכרים 9 שנים לפטירתו של זאפה, וב-21 לדצמבר נחגוג את יום הולדת ה 52 שלו. אני מזמין את מי שמכיר, ומי שמעוניין להכיר, את אחד היוצרים הכי מוכשרים שעולם הרוק איבד (ובאותה המידה זכה לקבל) לבוא לפורום "אגדות רוק" (שנמצא באתר של תפוז) שיקדיש שבוע שלם, בין ה 14 ל 21 בדצמבר לזכרו של זאפה. אנחנו מקווים לפתוח דיונים, לקרוא על המלצות, ולענות על שאלות , שיש לכם על זאפה. הכי חשוב הוא, שבשני התאריכים האלו תשתדלו להקשיב לשיר, או אלבום אחד, ולמי שאין, תמיד יש את הרדיו של zappa.com. מי שרוצה לעזור לנו בסקירות, המלצות, מאמרים...וכדומה שיצור איתי קשר [email protected] Music is the best קובץ נילווה - zappaAni1.gif יש שבוע זפה?! למה? ואם אני לא אוהב\ מכיר אותו...

godsdice

New member
לא רק ב ynet

פירסמתי את זה בכמה פורמים. ברור שיש אנשים שיתנגדו לרעיון "למה דווקא זאפה? ואל פינק פלויד או קווין?" התשובה פשוטה: זאפה לא מושמע כמעט בכלל ברדיו. הוא צריך את העזרה שלנו לקבל ידע על יצירות נפלאות, שחבל שכל אחד שאוהב, ומעריך מוזיקה יפספס. אני מתנצל אישית למי שמרגיש שאנחנו לוקחים את המקום בפורום הזה, ומנצלים אותו לאומן שהוא "לא אוהב\ מכיר אותו..."
לעומת זאת התגובה של אריק חייט להודעה שלי בפורום רוק מתקדם:
כל הכבוד! אני מקווה שזה אכן יגביר את המודעות.

הוא הודיע

פשוט בעוד אני שוקד על דברים לא חשובים בעליל, כמו פרנסה למשל, הקדים godsdice את ההודעה הרישמית שלי בפרסומות ברשת, תודה פינק שהבאת את העניין לתשומת ליבי, ותודה גודסדיס על הפעילות המבורכת. בכל מקרה האחריות היא שלנו כמנהלים ולא שלו.

RogerW

New member
כנראה שדברים קורים מאחורי הגב...

אז צריך לסבול את זה.. גם אני חוצמזה שיש לנו את אותו השפם והזקן.. כמעט לא מקיר אותו.. אבל זה יכול להיות מועיל.. תמיד טוב לגלות דברים חדשים.. ולמה?!? אני לא יודע... לא צריך שבוע כדי לכתוב עליו ולפתוח דיונים.. אני חושב?!?! תמיד אפשר לכתוב...

הסבר

godsdice ידידנו פנה אלי ואל גנוב לפני כחודש בבקשה להקדיש זמן בחודש דצמבר לה"ה פראנק זאפה, אחד מיוצרי הרוק היחודייש והחשובים ביותר, מאחר ובחודש זה חל גם יום הולדתו וגם יום מותו של פראנק. מדוע החלטנו להענות? גם מי שלא אוהב את פראנק יסכים (אני חושב) שזאפה הוא לא רק אגדת רוק, אלא גם יוצר ייחודי ומאוד משפיע. יחסית לאגדות אחרות הוא לא מוכר, שיריו אינם מושמעים, בחנויות קשה להשיג גם את הדברים הקלאסיים שלו, ואם הגדרנו את אחת ממטרות הפרום (ראו הודעות המנהל) כניסיון לעודד האזנה לאגדות, נדמה שיש בשבוע זאפה, שיפורסם ברחבי הרשת (כפי שעושה godsdice ) משום עידוד ראוי ונכון שכזה. במה יתבטא שבוע זאפה? השבוע התחלתי כבר לפנות לכותבים בפורום שזיהיתי כאוהבי זאפה בבקשה לכתוב סקירות מאמרים וביקורות, אני מנצל הזדמנות זו בדי לפנות לכל שאר הכותבים בפורום בפניה דומה, הסקירות הללו יעלו לדף הקהילה, מתוך ניסיון ליצור בסיס מיידע שיאפשר שיחה ברמה גבוהה, ויאפשר למי שלא מכיר את זאפה גישה לחומרים שלו (כאמור אין כמעט דרך להכיר אותו באמצעים אחרים). בשבוע זאפה, אנחנו נעודד שישור אחד לפחות על יצירתו, כמות הכתיבה והשרשורים תלויה בכותבים, לא בנו, ודף הקהילה (הדף הראשי של הפורום) יעסוק רובו ככולו בזאפה. אין זה אומר, שהודעות שאינן קשורות לזאפה תימחקנה, או שנדחוק לאחור שירשורים אחרים בסופו של דבר, הקהילה המתפתחת בפורום הזה רק תרוויח מהענין, ראשית (כך אני מקווה) יתבספו לנו כותבים חדשים (מעריצי זאפה) שיגיעו בעקבות השמועה, מפורומים מקבילים, ואולי ישארו. שנית שבוע כזה יגדיל את מאגר המידע שיש לנו על זאפה (קישורים מאמרים סקירות וכו´), כך יוכל כל אחד מחברי הפורום שירצה להכיר אותו בעתיד, יוכל לגשת למקום המתאים בדף הקהילה. למי שתהה מה עם שבוע פינק פלויד, או קויין או הביטלס או בוב דילן וכו´, אני יודע שגנווב תיכנן עוד ספישל אחד לפחות, וגם לי יש כמה רעיונות, ואנחנו תמיד מוכנים לשמוע רעיונות של אנשים אחרים, כך שהעניין תלוי בכם, בכל מקרה לא ניתן לקיים שבוע מיוחד כל שבוע, ולדעתי יש להמעיט בכך ככל האפשר, נראה לי שזאפה הוא בחירה מצויינת לספישל הראשון.

למעלה