דרוש בסיסט.

loomer3

New member
דרוש בסיסט.

דרוש ללהקת רוק מתקדם מירושלים, בן 13-16, יש חדר חזרות והכל. כרגע יש בלהקה גיטריסט, קלידן ומתופף.

FunkyMonk

New member
.......

על בס צריכה להיות יכולת מאד גבוהה, כל ה"טריקים" של הבאס אלו לא דברים שבאים בקלות, דרושות שנים לא מעטות בכדי ללמוד אותן. אני מבין איך מישהו בן 16 יכול ללמוד בס, אבל 13? 13 זה הגיל שאמורים להתחיל, בגיל 13 תמצא מישהו שהידע שלוט בבס הוא PURE תיאורטי, והנגינה שלו - בלי להעליב אף נגן בן 13 כאן - SUCKS. בס זה כלי מאד מתוחכם, אף על פי שמבין הגיטרות הוא נראה הכי פשוט. כל שיטות הנגינה השונות מאד מסובכות, המיתרים של הבס מאד עבים מה שמקשה לעשות עליהן פול אוף'ס וכאלה. היית ימציע לכם לחפש נגני בס רק בני 16 ומעלה. (אני ד"א, לא נגן בס, אבל מכיר כמה)

loomer3

New member
כן...

אני מודה לעובדה שלרוק מתקדם יש צורך שהנגנים יהיו ברמה גבוהה, וזוהי בדיוק הסיבה למה לא יכלנו להשאיר את הבסיסט הקודם, הוא פשוט לא תפקד, במספר גדול של שירים שלנו הוא לא זכר את כל התפקיד של הבס כי השירים ארוכים. אבל עדיין שווה לנסות, יכול להיות שאיזה מישהו שהתחיל בגיל 10 יהיה ברמה טובה בגיל 13...

FunkyMonk

New member
לא, בהחלט לא.

גם אם הוא התחיל ללמוד בגיל 4, שוב, הידע שלו יהיה PURE תיאורטי. לילד בן 13 פשוט אין אצבעות בשביל בס, אין את הקורדינאציה בשביל בס, בס זה אחד הכלים הכי מתוחכמים. הייתי בהחלט אומר לך לדבוק ב15-16 ומעלה. 13 זה פשוט לא גיל מתאים לבס, גם אם תיאורטית הוא טוב. (ד"א, גם בן 13 שלומד מגיל 4, לא יהיה בעל קורדינאציה מספיק טובה בשביל סלאפים ופופים.)

FunkyMonk

New member
אני מוכן להתערב איתך

שאת הסלאפים של פלי (מ-RHCP), אתה לא עושה. אני מכיר אנשים שלומדים באס כמה שנים טובות, קיבלו 90+ בבגרות מעשית, ועדיין מתקשים עם זה. לא יודע איזה בסיסטים אתה מכיר, פלי נחשב לאחד הטובים בעולם.

FunkyMonk

New member
טוב, אין צורך להקשיב להצעות שלי

הרי אני רק מציע, לא מחייב. אבל אני מזהיר אותך מראש, שאם אתם הרכב פרוג רציני, ולא סתם מאלתרים שטויות, נגן בס בן 13 זה לא דבר יעיל. וזה לא בגלל הגיל (טוב, בעקיפין כן), גם אני לא גדול בעצמי, אני פשוט מודע למגבלות של נגני בס שכן אני מכיר כמה וכמה כאלו, גם כאלו שעברו בגרות וגם כאלו בני 13, כך שלדעתי אני יכול להבחין מה עדיף. אבל ניחא, אם זה מתאים לכם ואם יש לכם כימיה ביחד תנגנו בסבבה. ^_^

loomer2

New member
יכול להיות

אבל באמת לא חייב שבסיסט יתפקד מאה אחוז. העיקר שיהיה בסיסט שכיף ונוח לעבוד איתו. :/

JohnPaul

New member
אתה לא מוותר ,אה?

שמע, אתה יכול לדבר כמה שאתה רוצה, אבל יש הבדל פצפון בין שנינו - אני זה שיודע מה הוא מדבר. מה שאתה אומר לא מתבסס על מחקרים מדעיים, וגם אם כן, הוא לא נכון לכל המקרים. אני נותן לך את ההוכחה הכי חותכת - אני בן 13 ויכול לנגן סלאפ, ואפילו יפה מאוד - ואתה ממשיך להתווכח. אני לא הולך להתחיל להתנצח פה על אם אני יכול את זה ואת זה, אבל בוא נגיד שאני יכול להוציא את הסלאפים של פלי אם אני רוצה, זה לא כזאת בעיה. ואני לא הולך להמשיך עם הדיון הזה, כי זה ברור שאתה לא תשכנע אותי (משהו כמו אלה שראו חייזר ואנשים מנסים לשכנע אותם שאין חייזרים, רק שהפעם מה שאתה אומר לא מבוסס, ואני יכול לנגן...).

FunkyMonk

New member
ההבדל שציינת הוא זה שתומך בי

כיוון שאני לא בסיסט, אבל מכיר כאלו. אתה בסיסט בן 13 (ושוב, אני לא אומר שזה פשוט שאתה קטן, אני לא הרבה יותר גדול), ואתה רק חושב שאתה מסוגל לבצע בסים מסובכים. לא יודע למה, אבל אתה כאילו מנסה להיות משהו שאתה, פשוט לא יכול. בגיל 13 אין אצבעות לבס, והקורדינאציה שדרושה לסלאפים ופופים מתפתחת רק בגיל 12 +-, ואני אומר את זה מכך שאני *רואה* בסיסטים בני 13 (או לפחות ראיתי, עכשיו כבר עברנו את זה. ^_^), אני יודע שזה לא קל לבצע את כל הבסים של פלי. הבעיה הכי גדולה של בס זה המיתרים. אצבעות של ילד בכיתה ז' פשוט קטנות מדי בשביל *באמת* לנגן על בס. כן, יכול להיות שאני מכליל ושאתה באמת עצום בגודלך בשביל גיל 13, אבל ככה זה הבסיסטים שאני מכיר. זה שאתה לומד 4 שנים (או כמה שאתה לומד - זה לא משנה) המגבלה של הגוף שלך תמנע ממך באמת לנגן על בס. אני לא מנסה לצחוק עליך או משהו - פשוט בחיים שלי לא ראיתי בסיסט אמיתי בן 13, גם לא 14 וגם לא 15. למרות שאני מכיר אנשים שעושיים בסים מגיל 12, רק בגיל 16 הם באמת התחילו לנגן באמת. בגיל 13 גם חסר חוש היצירתיות שמתפתח יותר מאוחר. ושוב אני אחזור - אם יש לכם כימיה והכל סבבה, הבסים לא מתוחכמים מידי והציפיות לא יותר מדי גבוהות, אתם יכולים להוות הרכב מעולה.

JohnPaul

New member
אתה מתחיל לעצבן

אני לא עצום בגודלי, ואין לי שום בעיה לנגן. אני לא מגזים ביכולות שלי ולא מתיימר לעשות דברים שאני לא מסוגל, אבל לנגן אני יכול. וסמוך עליי שאם אני יכול בגילי לשמוע פרוג והרבה דברים אחרים, חוש יצירתי זה לא בעיה בשבילי. אתה לא ראית, זה אומר רק עליך משהו. אבל סמוך עליי שאני יודע סלאפים ופופים. עכשיו ברצינות, אין לך מושג על מה אתה מדבר, אם אתה רוצה אני יכול איכשהו להקליט קטע סלאפ ולשלוח לך איכשהו בשביל להוכיח לך שאני יודע לנגן.

אתה לא מבין כנראה ...

הוא לא בא להטיף לך חביבי ,הוא רק רוצה להגיד לך שאתה לא יכול להיות סטינג ביומיים ובס בניגוד לפסנתר שאנשים מתחילים ללמוד בגיל 5 גיטרה בס מתחילים בין 8-12 ואני לא יודע מתי אתה התחלת ,מבחינה פיזית לא לא בר ביצוע (בכללי ...) ולכן שנתיים שלוש גם אם אתה סוס עולם יש דברים שפשוט באים עם הזמן אל תשלה את עצמך לרגע ,יש דברים שרק הזמן קונה ,אני מנגן גיטרה חמש שנים אני עושה דברים שלא חלמתי שאני יעשה ,והיום אני רואה דברים בצורה שונה ומבצע אותו דבר בצורה שונה עם "פיל" אחר עם "וויב" עדין יותר ,בבאס בכלל הכול זה גרוב זה הכי חשוב . אולי אתה מקרה שונה.

JohnPaul

New member
אתה לא מבין כנראה...

למרות מטרתו האצילית, הוא מדבר שטויות, אוקי? מעבר לזה שאף אחד שלא מכיר אותי, שמע אותי מנגן וראה אותי, לא יכול להגיד עליי כלום, שאלתי כבר כמה וכמה אנשים כולל בסיסטים מדופלמים וכולם אמרו שהוא מדבר שטויות. גם נתנו לי את הדוגמה של ויקטור ווטן שהתחיל לנגן בגיל שנתיים... ולפני שאתה (לא זה שאני עכשיו מגיב לתגובה שלו, זה שהתחיל את העניין) עושה מפלי אלוהים, תלמד את העובדות קודם. טכניקת הסלאפ של פלי לא נכונה. לעומת זאת Fight Like a Brave זה אחלה שיר.

למעלה