דרוש בדחיפות !

goni11

New member
דרוש בדחיפות !

רב רפורמי, לעריכת טקס נישואין בין שני זוג יהודים רפורמים-אמריקאים. הזוג משתוקק להתחתן בארץ, טרם חזרתם לאמריקה (ביום ד') תודה

א77

New member
שני בני הזוג הנ"ל כבר נשואים

בין כך שני בני הזוג הנ"ל כבר נשואים בנישואין רפורמיים. הם אינם זקוקים לטקס מחדש. כמו ששכנתך מהקומה השלישית מקודשת לך בקידושין רפורמיים. כמו סאדאם מקודש לקלינטון בקידושין רפורמיים, וכמו החתולה הלבנה שראיתי לפני שלוש שבועות ברח' הרצל שבחיפה, גם היא מקודשת בקידושין רפורמיים לעכברוש האפור שנגס בפיתה בשכונת התקוה אמש. לא הבנתי מה יתן ומה יוסיף 'רב' כזה בשביל הקידושין שלא כדת משה וישראל. באמת, לא חבל על הכסף? במצב כלכלי קשה כהיום? לא חבל על הזמן ועל עוד הרבה דברים? יאללללה שילכו לעשות ירח דבש דבורים בחוף השנהב או איפה שהם רוצים, עם הרב או בלי הרבנית. אבל למה הטקס הזה?

א77

New member
איני יודע היכן למדת תורה

אבל אחד מגדולי דורות העברו היה החת"ם סופר. ממנו תלמד גם שאסור חלילה לפגוע או להעליב. אבל נושא הרפורמים, ממנו עצמו תלמד ששקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא. נכון שאסור לזלזל באוכל לדוגמא. אבל בינינו, יש אוכל ויש 'דבר אחר'. מדברים כאן על סילוף הדת. מדברים כאן על עקירת הדת הצרופה, דת משה וישראל. הידעת מה משמעות נישואין רפורמיים? אני כמעט משוכנע שאדם הבא להתיעץ על 'קידושין רפורמיים' בפורום 'לשאול את הרב', הרי זה יעוץ למטרת קינטור. נו... באמת... שמעת על ההוא שבא אל כבוד הרב בשאלה איזה ברכה עליו לברך אחרי אכילת החזיר ביום הכיפורים? קצת פרופורציה בבקשה.

אתה מכיר קידושין רפורמים?

ומה אתה יודע על ריפורמים באמת, או על קדושין רפורמים, היית אי פעם בחופה רפורמית, או שאלת מישהו איך זה נראה, אם אתה רוצה למחות כלפי משהו ולהוכיח טוב יפה, אבל אני ממש לא משוכנע שאתה יודע כלפי מה אתה מגיב

א77

New member
אני יודע שאינם מקדשים כדת

אני יודע שאינם מקדשים כדת משה וישראל. אולי הם מנסים לשנות את דת משה וישראל ולהתימר כאילו הם מקדשים כן כדת משה וישראל. אני יודע הלכות קידושין. ואני יודע סדר כתובה של ה'נחלת שבעה' ואחרים בעל פה. עם כל הפרטי דינים. ועניין עדות וקנין. אז אני אומר בהחלטיות, שמי שרוצה להנשא כדת משה וישראל, לא אצל הרפורמים המקום. המושג 'קידושין' הינו מושג שנקבע מהמילים הראשונות של מסכת קדושין שבתלמוד בבלי. שם נכתב בין השאר איך האיש מקדש את האשה. לא כל נישואין מכל הסוגים הקיימים כיום יכולים להיקרא 'קידושין'.

ובכל זאת

טסק הקדושין הרפורמים מכיל כתובה ומכיל מעשה קדושין מתן מהבעל לאשה, הוא מכיל גם שבע ברכות וחופה, הצד שפוסל אותו לפעמים הוא שימוש בעדים שאינם כשרים, וכן אני מכיר את הלכות הקדושין שאתה מצטט והן אינן פוסלות כל טכס שרב רפורמי מסדר אבי

א77

New member
קונסרבטיב נכבד

אתה טוען שאתה יודע. הטעית אדם בפורום, כאילו מותר לסחור בדבר המותר בהנאה אך אסור באכילה. כתבת זאת בניגוד למפורש בשולחן הערוך יורה דעה סימן קיז: כל הדברים האסורין מן התורה, אע"פ שמותרין בהנאה, אסור לעשות בהן סחורה כדתנן וכו'. אתה מכיר הלכות קידושין? הלכות מסחר באיסורי אכילה והתרי הנאה אתה גם טוען שאתה מכיר. מה לעשות. הרי אוכל להעתיק לך מלשון המחבר גם על עצם מה שאתה מגדיר כקידושין. אבל איני מעוניין להתפלמס. אלא רק להוכיח את הטעייתכם.

א77

New member
אם היית אדם אחר לא היית כותב כך

אם היית אדם אחר לא היית 'קובע' דברים בניגוד לשולחן ערוך. שזה כולל גם בענין המוגדר כקידושין רפורמיים. חשוב לי מאד שאדם הבא לפורום זה, וחושב שהוא מגיע לרב אורתודוכס המשקף את השולחן ערוך, לבל יוטעה מדעה אחרת. כך דוגמא, אילו תקים פורום בשם 'לשאול את הרבנית', לא אגיב כלום, כי אז אף אחד לא יעלה בדעתו לשמוע חוות דעת של רב אורתודוכס בפורום ההוא. אבל הנה, הצגתי עובדות בהן אתה.... ומזמין ל.... שיהיה לך יום טוב.

דעת מרן

לא זכור לי שמרן התבטא נגד רפורמים הם פשוט לא היו בזמנו! אבל אדוני המלומד יודע הכל. מעבר לכך נדמה לי שאף אחד לא טוען שכל העונים בפורום הם רבנים וגם מדברי לא השתמע כאילו אני רב, ולמיטב הבנתי גם אתה אינך רב ( כך אני סבור - תקן אותי אם אני טועה) בכל מקרה בתגובותי התכוונתי לשקף את עמדת השו"ע והעובדה שנכשלתי אינה אומרת אחרת. מעבר לזה, כלום טענתי שנישואין רפורמים הם בהכרח כשרים , תהיתי מדוע אתה פוסל אותם על הסף לועג להם ומבזה אותם ולא בוחן אותם לגופם של דברים כמו שאיש הלכה עושה. וכפי שעשו רבנים חשובים כמו הרב פיינשטיין והרב שילה רפאל והרב אהרן סולובצ'יק ועוד. אבל אם אתה מרגיש על עצמך כשומר נגד כל העולם אז בבקשה. אבי

א77

New member
דעת מרן

לאיזה 'מרן' בדיוק כוונתו? הבאתי לדוגמא את החת"ם סופר, כוונתי לרבה של פרשבורג, שהיה תלמידו של רבי נתן אדלר. אמנם כל אדם יודע מיהו החת"ם סופר. אבל מדבריך 'מרן' וגם שכתבת שלא זכור לך שהוא התבטא נגדם, וגם שכתבת שהם לא היו בזמנו. נראה כי אינך יודע בדיוק מיהו רבי משה סופר החת"ם סופר שכל ישראל מגדול ועד קטן לא הרהרו אחריו. אז סתםםם, מנין זה צריך להיות זכור לך? והרפורמים לא היו בזמנו? למה? מדוע? אתה באמת כה תם עד שאינך יודע מי היו לפני מאה שנה, ומי לפני מאתים ומי לפני מאתים וחמישים? התשובות הניתנות כאן מבוססות עפ"י ההלכה כמובן, ותשובות ספציפיות רק מפי מורי הוראה בישראל. גם אם זה לא נראה לך. בדבריך לא טענת שהנישואין הרפורמיים הם בהכרח כשרים, ובדבריך הנך שואל מדוע הנני לועג להם, מבזה אותם, לא בוחן אותם לגופם של דברים ופוסלם על הסף. אז אני יכול לחזור ולומר לך את שאתה סותר בעצמך מיניה וביה. אמרת א: כלום טענתי שנישואין רפורמים הם בהכרח כשרים ? ב: תהיתי מדוע אתה פוסל אותם על הסף. אז אם אינך מכשירם, מה לך כי אני פוסלם. ומדוע שאבדוק לאחר שהחת"ם סופר, שאמנם לא זכור לך כדבריך, אבל זו בעיה בזכרונך במצב הטוב, פסל אותם, וקבע והבדיל את קהל ישראל מהם. בהונגריה נחלקו קהל ישראל לשתים, האורתודוכסים. הרפורמים שהספיקו במשך הזמן להתבולל הרבה. פרט להם היו גם קבוצה קטנה של אלה שלא נקטו עמדה מעשית בפועל בשנים של הריפורם בנעוריה. אבל בשום פנים ואופן לא יצרו קשר עם הרפורמים דאז. הרבנים הגדולים שהזכרת, הרב פיינשטיין והרב שילה רפאל והרב אהרן סולובצ'יק וכל גדולי ישראל אכן היו בודקים כל מקרה של ספק להכרעה לגופו של ענין. אבל רק במקרה של ספק היו בודקים. כשם שהם לא היו מחטטים ברגלי החזיר אם רגליו פרוסות ואם הוא מעלה גרה. מיד כשעלה נושא של הדבר אחר, הרי הוא לא חייב להיות נידון לגופו של דבר. הוא הדין בנושא הריפורמים, כבר נאסר ואין מה לדון בכדי להכשירו. אף אחד מהם לא התיר את הריפורם, והם פסלום על הסף. ואם תרצה צא ובדוק. אני בדקתי. כמו כן החת"ם סופר היה מראשי הקמים נגד הריפ]ורמים, שהבחין ברעה העשויה להיות מהרפורמים שחדשים מקרוב באו בזמנו הוא. הוא יצא חוצץ נגדם, והבדילם מקהל ישראל, כל גדולי ישראל המשיכו אחריו, אף אחד לא ניסה להתיר דרכם. בקשר ל בירור יהדותו של אדם שהוא ריפורמי במשך מספר דורות, הרי זו שאלה שחייבת להבדק לגוף הענין. יש לבדוק אם לא נתבולל אחד מהדורות הקודמים. איני שומר העולם. אני יודע את מה שגדולי ישראל יודעים. אף אחד לא זז מעמדה זו. החת"ם סופר השתמש כמליצה נגד הריפורמים באימרה ההלכתית 'חדש אסור מן התורה'. האימרה נכתבה בהקשר לתבואה מן החדש עד שלא הקריבו את העומר. הוא המליץ זאת על החידושים בדת החדשה הריפורם.

א77

New member
אהההה, עכשיו הבנתי

כוונתך למרן, הלא הוא הבית יוסף, שמיכיון שהריפורמים באו אחריו הרי שהוא לא התבטא נגד הריפורמים. ובבקשה אל תעבר את פי ממילים שלא אמרתי. איני מעוברת בפי. הם הריפורמים שבאו אמנם אחר זמנו של מרן הבית יוסף מחבר השולחן ערוך, הם הם קבעו דברים ברורים ומוחלטים נגד דעת השולחן ערוך. הנה, עוד תאמר שגם משה רבינו בהורידו תורה מסיני, לא יצא נגד הריפורמים כי הריפורמים היו אחריו. אבל התורה היא נצחית. הריפורמים באו לעקור ולנסות לעקר תורתינו הקדושה. כבר גיליתי שבחוץ לארץ הותר להם עפ"י פסיקתם לחלל שבת בפרהסיא. אוליי הם גם השתכנעו שחלקם איני יודע הגדול או הרוב או כמה, הינן גויים צאצאי מתבוללים, ואין טעם שישמרו שבת כלל. מרן הבית יוסף לא יצא נגד הריפורמים שעדיין לא נולדו בזמנו. הם נולדו אחריו ולכן... ולכן מה? ולכן ידם על העליונה לשנות מדברי השולחן ערוך שנתברר דבריו בהלכה מהתלמוד שהגיע פה מפה בתורה שבעל פה מסיני? איני שומר עליך. ואיני מנסה לעשות מה שעושים נערי כת 'דעת אמת' המנסים להכנס לפורומים דתיים ולנסות לעשות נפשות. לא אכנס לפורום קונסרבטיבים לומר דעת תורה. בהיות ומי שנכנס לפורום ההוא אינו מעוניין לשמוע דעת תורה. ואי לזאת הרי בתעודת הזהות שלך, ברורה כוונתך ומסילתך ההולכת בדרך הקונסרבטיבית. מה לך כי תגיע לכאן לשקף את ה'לא דעת תורה'. והיה כשמוכח שהנך מטעה, הרי אתה מתנצל. מיד כשגיליתי את שהטעית בנושא הסחורה באסורים באכילה, לא חיטטתי המון, ידעתי בע"פ את הכתובת והגבתי לך. הרי יש לך כאן עסק עם אנשים שלמדו. והנה אתה 'טעית' ו'התנצלת' משגילית שהוכחתי. איני יודע אם טעית או הטעית, אך ברור שגם אם במצב הטוב טעית, הרי מה לך ולספר חקי כמובא בפסוק...

הפוסל במומו פוסל

הנחת היסוד שלך שמה שמניע אותי הוא הרצון להטעות, או להוביל אנשים לעבר עמדות שאינם אורתודוכסיות בטעות יסודה. אין לי שום צורך או רצון לגרום לאדם מישראל לסטות מדרכו אל הבורא אם הוא כבר מצא אותה. הפורום הזה עניין אותי כי אני עוסק בהלכה ולמרות שנכשלתי בה, והדבר יהא לקח גם לעתיד, אני לא מרגיש בור בה. צר לי שהינך חושד בי, צר לי שתוויות מסנוורות את עיניך יותר מהדברים לכשעצמם וייתכן שגם מאנשים לכשעצמם. זכותך המלאה הייתה לענות על השאלה בדבר קדושין רפור' הדבר נאסר ע"י ר' משה סופר החת"ם סופר גדול רבני הונגריה של המאה ה-19 ואין כאן מה להוסיף או ולא ראוי לעשות כן, אבל אתה בחרת בדרך שאין בה אינפורמציה, אין בה תוכן אלא התרסה בלבד, למי סייעת בזה, האם מנעת מהפונה להכשל בדבר עבירה או חוכא ואיטלולא, לא נראה לי גרמת לו כעס ומדון, או לכל הפחות תחושה שאין לו עם מי לדבר. ואל אף שאתה מצטט את החת"ם סופר לגבי חובת השנאה כלפי ריפורמים, לא נראה לי שחובה זו חלה כלפי מי שפנה בשאלה, שעל פניו הינו חילוני, ומצוות תוכחה היא מהמצוות המורכבות והקשות ביותר ובדחילו ורחימו ראוי לנו לגשת ולקיימה. ראה ספרו של הרב יואל שוורץ, דבריו של הרב שי פירון בירורו הארוך של הרב מאיר קפלן ואחרים. ייתכן שמסיבה זו גם ראוי לי שלא לנסות לעשות כן בדברי אליך. בכל מקרה שבת שלום וראה טוב במעשה ידיך ותתקיים בך תפילתו של ר' אלימלך מליז'נסק

א77

New member
התורה שפסלה אתכם לא במומה פסלה

החת"ם סופר וכל גדולי ישראל הודיעו שחדש אסור מן התורה. כת ודת הריפורמים, הינו סיכון היהדות. יש להתבדל מהם, כך הם קבעו לפי שעפ"י תורה אותם ריפורמים פסלו עצמם. לאחר שהאדם השואל קיבל תשובה מפוסק הלכה אליו הוא הגיע, הודה השואל בצורה מכובדת. ולאחר שהודה, תפסת אותו בדרכו הביתה והוספת 'דעות שלך'. אז לך לתחנה המרכזית, נסה למכור סחורתך לעוברים ושבים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=22550984 אחרי תשובת רב בישראל לשואל, באת להשיב אחרת. באת בעזותך לייעץ לאדם שבא לרב וקיבל ממנו תשובה, וקבעת אחרת ושונה מהמפורש בשולחן ערוך. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=22551378 פה באת להזמינני להכיר קידושין רפורמיים, אוליי אוליי הם יוכשרו בעיניי, פשוט, רצית שלמרות שכל גדולי ישראל ציווני לרחק ולהתבדל מהם, רצית שאציץ למחשופכם. שאציץ לעולמכם. וכי מדוע? מה חסר לי בדעתם של כל גדולי ישראל בראשות מרן גדול ישראל רבי משה סופר בעל החת"ם סופר וכל גדולי ישראל במשך מאתים וחמשים שנה. ובעצם לאיזה נישואין רפורמיים אתה שולח לי הזמנה? לנישואי תערובות? או נישואי מין במינו? או שלכבוד ההזמנה תדאג לחתונה הדומה לכאורה לחתונה יהודית? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=22550793 לסיכום: עצם ביאתך לפורום זה, להגיב שלא עפ"י הלכה לאנשים הבאים לשאול רב, לתפוס אותם בדרכם החוצה אחרי שקיבלו תשובה, ולהוסיף להם מהידע הריפורמי שלך ולמרות שהוא נוגד את תורתינו הקדושה והלכותיה המפורשים בשולחן הערוך שמרן בית יוסף סידרם (הוא לא חידשם, הוא סידרם). אם גרמתי כעס ומדון להשואל, הרי נכון, גרמתי, אני, ובכל פעם שאראה רפורמי הבא בציציות נוטפות מור עובר, לענה וראש, פרסות שסועות נוטות לקדם, הרי שאגיב בצורה חד משמעית בדברי כל גדולי ישראל, הגם שבנסיונך לגמד את העוול שבמעשיך כתבת 'זכותך המלאה הייתה לענות על השאלה בדבר קדושין רפור' הדבר נאסר ע"י ר' משה סופר החת"ם סופר גדול רבני הונגריה של המאה ה-19 ואין כאן מה להוסיף או ולא ראוי לעשות כן ' גדול רבני הונגריה במאה ה19 הוציא לוחמי ישראל השערה להלחם בדת חדשה שמנסה להדמות לדת ישראל הרי חלילה היא עשויה לעקור תורת ישראל, חלילה חללים היא תפיל בנישואי תערובת הכשרים שלה. אין לי שנאה כלפיך או כלפי רפורמים. יש לי חברים חרדים, דתיים, חילוניים, שמאלנים גויים וגם יש לי קשר עם שלושה המנויים על ריפורמים בניו יורק. הכבוד לאדם הוא הדדי. אבל אם הם ינסו להכנס לבית מדרשי ולעשות מה שאתה עושה, להביע דעה הלכתית כביכול כאילו הם מבינים, אז איה על הידידות שבינינו, הם יודעים ואני יודע מה שאתה לא יודע. הזמן אליך לתיפלותיך אנשים ככל שתחפוץ. לא כאן המקום. אנשים באים לפורום לשאול את הרב. אם הזכרת את בעל הנועם אלימלך בדבריך, הרי מצאת משהו יפה באותו קדוש. משהו ממנו משרת אותך. ונזכרתי שעשיו שאל לאביו יצחק 'הכיצד מעשרין את התבן ואת המלח…. חדל לך, פנה לשואלים את הרבנית הרפורמית.

jehudit

New member
אולי תעשה לי טובה

תלך למועדון של הקוסרבטיבים שלך. תעזוב אותנו כאן. אם אתה רוצה לישאול שאלות את הרב שליט"א בדרך התורה הניצחית כזאת לא של שינוי ריפורמים קונסרבטיבים מורמונים ומיניהם, אז טוב. אבל סתם לבוא לכאן ולענות תשובות בדברים שההשקפה שלך מאד של שינוי מהתורה המסורה לנו דור אחר דור, והאמיתית. לא זה הפורום המתאים לך. תישאר בפורום של הקוסרבטיבים ועוד כל מיני. אנא ממך. אני מבקשת. טוב לנו מתי שאתה לא איתנו. ואנחנו לא ניכנסים אף פעם להפריע לכם בצלילי העוגב בפורומים שלכם.

בורות

לא זכור לי שציטטתי םה איזשהו גורם שאינו חלק מסמרות ישראל לאורך הדורות, טעיתי בדר אחד ועשיתי כמיטב יכולתי לתקן אותו, אין לי שום כוונה לשנות אותך, כמו גם להתחיל לשמוע צלילי עוגב בבית כנסת. אבל זה שאת יודעת עלי הכל וקובעת מה אני עושה זה יפה מאד - אבל משקף בורות בלבד, הואיל ואת ושאר הנוכחים כנראה מעדיף בורות על לימוד, הואיל ואין לכם שום רצון לרדת לעומקה של תורה, הואיל וממונם של ישראל הפקר בעיניכם , ואהבת ישראל אינה כח מניע. אז אני באמת אעשה כמיטב יכולתי לאפשר לכם להשאר בבורות ובפסקים שאין בהם אהבת ישראל. ואם תרצי שאפנה אותך לגדולי פוסקי הדור שאהבת ישראל היא שיקול ראוי בפסיקה שלהם אני אשמח. אבל מהי אהבה אם אפשר לבחור בדרך השנאה, בדרך שלא מאפשרת קיום חאנושות ומביאה חמס על הארץ, מזל שיש לנו אות שלא יבוא מבול, כי מבחינת פני הדור כנראה זה מה שראוי לו שבוע טוב

למעלה