דרושים רעיונות

מצב
הנושא נעול.

marianna

New member
דרושים רעיונות

דרושים רעיונות
הצעות, ושאר אפשרויות מאיש כאשר תדבנו יד דמיונו או כשרנו. דמיינו לכם דירה סטנדטית בסטייל קופסתי פושטת צורתה והופכת לפנינה אילוצים: - צינור הביוב אינו ניתן להזזה והשירותים צריכים להיות ממוקמים לא יותר ממטר ממנו. - הדירה הינה דירת עליונה ברב קומות (קיימת אופ' להרחבה לגג שלא תמומש בשלב זה). - החלון בסלון הינו חלון גדול שגובהו 1.50 * 2.70 והוא מתחיל כמטר מעל הרצפה . - כל החלונות בבית הינם חלונות הזזה . - לשירותים הקטן יש כיום ארובת איוורור. - עמודים תומכים מסומנים בשחור. - במרפסת המטבח הקיימת מצוי דוד שמש. - חייב להיות בבית מקום למכונת כביסה ולמכונת יבוש (זו על זו) - חייב להיות ארון שרות. תודה

marianna

New member
האופציה הראשונה

דרושים רעיונות
הצעות, ושאר אפשרויות מאיש כאשר תדבנו יד דמיונו או כשרנו. דמיינו לכם דירה סטנדטית בסטייל קופסתי פושטת צורתה והופכת לפנינה אילוצים: - צינור הביוב אינו ניתן להזזה והשירותים צריכים להיות ממוקמים לא יותר ממטר ממנו. - הדירה הינה דירת עליונה ברב קומות (קיימת אופ' להרחבה לגג שלא תמומש בשלב זה). - החלון בסלון הינו חלון גדול שגובהו 1.50 * 2.70 והוא מתחיל כמטר מעל הרצפה . - כל החלונות בבית הינם חלונות הזזה . - לשירותים הקטן יש כיום ארובת איוורור. - עמודים תומכים מסומנים בשחור. - במרפסת המטבח הקיימת מצוי דוד שמש. - חייב להיות בבית מקום למכונת כביסה ולמכונת יבוש (זו על זו) - חייב להיות ארון שרות. תודה
האופציה הראשונה
הקיר המסומן בירוק הינו בגובה של 170 ס"מ הקירות בצהוב הינם בגובה ארונות המטבח. במטבח בצד הגלוי לעין אין ארונות עליונים. בנישה שנוצרה כתוצאה מהעמוד התומך במטבח יהיה ארון גבוה שיכיל תנור ומיקרו. חדר השינה הורחב ע"ח חצי החדר ויש בו חדר ארונות קטן המשמש גם כמסדרון לשירותים ומקלחון.

חוסר פרוגרמה

דרושים רעיונות
חוסר פרוגרמה
צירפת תכנית, כתבת אילוצים אבל לא כתבת מה את רוצה. בקיצור, אין פה מטרה.

marianna

New member
פרו...(בטח שאני בעד אלא).. מה ../images/Emo13.gif

חוסר פרוגרמה
צירפת תכנית, כתבת אילוצים אבל לא כתבת מה את רוצה. בקיצור, אין פה מטרה.
פרו...(בטח שאני בעד אלא).. מה

אז ככה... החדר עם הנוף הוא דווקא המטבח...ומהנוף הנפלא הזה נהנית רק הכביסה. פעם גם לחדר המגורים היה נוף, אבל מאז צץ שם רב קומות והסתיר חלק ניכר מהנוף. פרטיות בחדר המגורים, לפחות בתחושה הסובייקטיבית אין, למרות שהבניין השני מרוחק כ-10 מטר מהדירה. הדירה מיועדת למגורים לשלושה אנשים בלבד, ולכן לא איכפת לי להגדיל את השטחים הציבוריים ע"ח השטחים הפרטיים. חדר השינה הזוגי גם הוא קטן למדי ואם ניתן לספח אליו מרחב נוסף ע"ח חצי החדר - מה טוב. אני אוהבת חללים מרווחים ופתוחים, אך עם זאת צריכה להיות אפשרות שגם אני אוכל לארח וגם הילד המתבגר יוכל לארח את חבריו (שלא בחדרו). איני בשלנית כבדה והמטבח נועד לבישול קל בלבד. הבית לא נועד לנקר עיניים, החללים צריכים להיות פונקציינלים ונוחים לתחזוקה, והריהוט מינימלסטי ככל האפשר . את מסתור הכביסה הקיים הייתי מעוניינת להפוך למרפסת פתוחה ולספח אליה חלק מממרפסת המטבח. בראשי פרקים זו הפרוגרמה
.

מהפרוגרמה שצירפת

דרושים רעיונות
מהפרוגרמה שצירפת
זה מה שנראה לי ככיוון

marianna

New member
הרעיון

מהפרוגרמה שצירפת
זה מה שנראה לי ככיוון
הרעיון
על מבנה השרותים הצמודים לחדר השינה דווקא נראה ככיוון מעניין ומבטיח. דא עקא, בחדר השינה יש קיר תומך שלא ניתן להריסה בלי להפיל את הגג מעל ראשי. מטרת השינוי העיקרית מבחינתי הינה להביא למצב שבו ניתן לשבת בחדר האורחים ולהביט בנוף הפתוח (דבר שאפשרי רק ממיקומו של המטבח היום). כמו-גם ליצור מצב שבו יש שתי פינות ישיבה לאירוח. אחת למבוגרים ואחת למתבגר. התוכנית שלך עזרה לי לעשות קצת סדר בדברים, ולהגדירם באופן יעיל יותר, הרחבת המטבח באופן אותו הצעת נעשתה מספר קומות מתחתיי, התוצאה היחידה הייתה שהמטבח נהנה מהנוף מנקודת תצפית נמוכה יותר. מאחר ואני מבלה במטבח לא יותר מ-20 דקות ביום וגם זה בדוחק, פתרון זה אינו רלוונטי עבורי. מכאן איפוא, שראשית עלי להגדיר באופן פונקציינלי את מיקומו של המטבח, ומשם להמשיך הלאה. תודה על המאמץ והנכונות לסייע

מריאנה

הרעיון
על מבנה השרותים הצמודים לחדר השינה דווקא נראה ככיוון מעניין ומבטיח. דא עקא, בחדר השינה יש קיר תומך שלא ניתן להריסה בלי להפיל את הגג מעל ראשי. מטרת השינוי העיקרית מבחינתי הינה להביא למצב שבו ניתן לשבת בחדר האורחים ולהביט בנוף הפתוח (דבר שאפשרי רק ממיקומו של המטבח היום). כמו-גם ליצור מצב שבו יש שתי פינות ישיבה לאירוח. אחת למבוגרים ואחת למתבגר. התוכנית שלך עזרה לי לעשות קצת סדר בדברים, ולהגדירם באופן יעיל יותר, הרחבת המטבח באופן אותו הצעת נעשתה מספר קומות מתחתיי, התוצאה היחידה הייתה שהמטבח נהנה מהנוף מנקודת תצפית נמוכה יותר. מאחר ואני מבלה במטבח לא יותר מ-20 דקות ביום וגם זה בדוחק, פתרון זה אינו רלוונטי עבורי. מכאן איפוא, שראשית עלי להגדיר באופן פונקציינלי את מיקומו של המטבח, ומשם להמשיך הלאה. תודה על המאמץ והנכונות לסייע
מריאנה
לגבי קיר תומך, הוא באמת "לא במקום" אך די בקלות אפשר להתמודד איתו בכלים של עיצוב פנים. ולגבי המטבח והנוף, את יודעת, כשאני הייתי ילד, האירוח היה מסביב לשולחן. היו מביאים תה ועוגה ויושבים קצת כמו בבית קפה או מסעדה. גם כאן, עיצוב מקצועי למטבח יכול לעזור. דווקא ולאור מה שכתבת, נראה לי ששווה לך לחשוב על האופציה הזו.

gerson1

New member
א-קיר נושא, לא תומך

מריאנה
לגבי קיר תומך, הוא באמת "לא במקום" אך די בקלות אפשר להתמודד איתו בכלים של עיצוב פנים. ולגבי המטבח והנוף, את יודעת, כשאני הייתי ילד, האירוח היה מסביב לשולחן. היו מביאים תה ועוגה ויושבים קצת כמו בבית קפה או מסעדה. גם כאן, עיצוב מקצועי למטבח יכול לעזור. דווקא ולאור מה שכתבת, נראה לי ששווה לך לחשוב על האופציה הזו.
א-קיר נושא, לא תומך
ב-בהמשך

מצב
הנושא נעול.
למעלה