דרושים חולמים למשרה חלקית (40)

kung fu

New member
תשובות

קודם כל התשובות שאכתוב לך מבוססות על החלימות שלי מהעבר. כבר כתקופה שלא חזרתי לחלימה ואני מנסה לחזור לזה עכשיו. החלימות הקודמות היו מאופיינות בהרבה תקשורת עם יצורים לא אורגנים. אז קחי בחשבון שהתשובות שלי מבוססות על חלימות שהיו מבחינתי לא נקיות. זאת אומרת, אולי בחלימות נקיות לא אחווה עייפות, כפי שתיכף אכתוב על זה. האם אתם מבצעים חלימה בכל הזדמנות שיש לכם, או שאתם מרגישים צורך להיות במצב מסויים (נניח, עם כוחות ולא עייפים) לפני שאתם מתחילים חלימה? ניסיתי לבצע חלימות בכל הזדמנות. כשאתם קמים מחלימה, האם אתם חשים לעתים עייפות גדולה יותר מאשר משינה רגילה? בפעמים שהתערבבתי באופן רציני עם כל מיני יצורים ל"א, חוויתי שאני קמה עם הרבה אנרגיה וכוח. אבל תוך זמן קצר זה נעלם וזה עבר לעייפות. זה היה מדומה. הכוח ההוא לא היה באמת שלי. בפעמים שלא התערבבתי רציני, אלא קצת...התעוררתי קצת יותר עייפה מהרגיל. האם אתם קמים לעתים מחלימה תשושים פיזית / רגשית? כן. קרה לי. האם אתם מרגישים צורך גם בשינה "רגילה" (לא מודעת) כדי לנוח? לא יודעת. אף פעם לא היתה לי תקופה שחלמתי יום אחרי יום רצוף... אז תמיד היה לי זמן של "התאוששות".

Talia E

New member
מוודאת שהבנתי:

ניסית לבצע חלימה בכל פעם שהלכת לישון (= בכל הזדמנות), אבל מעולם לא קרה שהצלחת יום אחרי יום? או שאולי אנחנו מפרשות את הביטוי "בכל הזדמנות" בצורה שונה?

kung fu

New member
לא. לא זכרתי לנסות לבצע חלימה

בכל פעם שהלכתי לישון. אבל לא החלטתי שאבצע חלימה רק במקרים מיוחדים. בכל פעם שנזכרתי בכך, ניסיתי לבצע חלימה.

ibag

New member
עייפות לאחר חלימה

נאמר לי שזה (גם) עניין של בחירה. כלומר אנחנו בוחרים איך, באיזה מצב להתעורר אחרי החלימה. היה לי תקופה ארוכה בה כל פעם התעוררתי תשושה, בדיכאון, עצבנית, גמורה וכו' מחלימות. לקח לי הרבה זמן לקבל /לעשות משהו עם העצה הזו של הבחירה. באיזה שהוא שלב זה "תפס" וניסיתי להתכוון לתכנן התעוררות הרמונית. זה עזר- היום, 90% מהמקרים לא רק שאני מתעוררת טוב אבל גם היום שלי מתאפיינת במן מיקוד נקי וקליל. לא, לא מדוייק... אני מתעוררת מאולפת ומסתולה אבל כעבור חצי שעה, שעה אני הופכת ליצור שקשה לי לזהות בעקבות ההיכרות שלי את עצמי.(רגוע לחלוטין למשל) לפי המעט שאני מבינה בנושא (והתירוץ הטוב שלי שאני יוקשת)- העייפות לאחר החלימה נגרמת בגלל: * היחספות לאזורים "רחוקים" מדי, שבו עדיין אין לנו שום שליטה * המעבר הלא הרמונית של הנקודת המאסף מאזור החלימה לאזור הרגיל שלו (מעבר חד ומהיר מדי יגרום לבלבול אדיר להערכתי) * הפירושים וההתייחסויות שאנחנו מעניקים לשינויים ולמה שנלמד בחלימה -לפעמים קמים החלימה ומרגישים טוב ולאחר זמן מרגישים עייפות ובאסה בכל מקרה זה לא עוזר (לפחות לי לא עזר) להחליט שכלית אם לחלום שוב או לא.מצד שני התכוונות נכונה יסדר את כל הפרטים הקטנים שקשורים לחלימה (גם לגבי השאלה מתי כן ומתי לא להיכנס לחלימה). היא גם תגרום לייחס פחות חשיבות לנושא, כלומר להתייחס אליו בפרופורציה המגיע לו. לגבי התנוחה- נראה לי שאפשר לעשות שינויים שיתאימו לך יותר. אני לא יודעת אם הייתי ברורה מספיק, אבל גם בחלימה אנחנו עושים מלאה בחירות וניתן להיות מודעים, לכוון, לשנות את הבחירות האלה.

Talia E

New member
הודעה מאד עוזרת - תודה רבה!

ההודעה שלך הבהירה לי וחידדה לי דברים וקבלתי ממנה הרבה מידע שימושי

אשכר

New member
לפי איך שאני מכיר אנשים,

אז נראה לי שמה שאת מתייחסת אליו כדכאון, הרמוניות, עצבים, זה היחס שלך לשינוי במצב המודעות, והפחד מאיבוד שליטה. כשאדם מתעורר, או כשהוא עייף (ובמצבים אחרים), אז מצב המודעות שלו מתקרב למצב של שינה, ותפיסת העולם שלו משתנה, ויש לו פחות שליטה על התפיסה. כשהאדם הרגיל יודע שזה הולך לקרות (למשל עם איזה וודקה), אז הוא חושב שזה בסדר, וצוחק. אבל כשזה קורה בלי שהוא מודע, אז הוא עלול להתעצבן, להרגיש עייף, לכעוס, לחבוט אנשים על הרצפה, וכו'. נראה לי. כמובן שזו בחירה שלך אם להרגיש ככה או אחרת בכל זמן שהוא.

אשכר

New member
חלימה היא אי-עשייה, אז איך ...?

בכל מקרה, לשאלותייך: 1. כל עוד אני לא יודע מי אומר לי מה, ולמה, אני מנסה להעריך כל פעם מחדש האם כדאי לי לעשות את מה שהוא אומר. אם אני לא יודע, אז ... אני נכנס להסטריה או מנחש, מה שיותר מתאים לסיטואציה. 2. אני לא מבצע חלימה. היא קורית לי. מקסימום אני יכול לבחור שזה לא יקרה לי, "להנחית" את עצמי באופן מודע. כמו שאני עושה עם טלפטיה עם אנשים שלא נעים לי איתם, וכאלה דברים. זה ממש קשור, כי גם טלפטיה, הקשבה, וחישה הם דברים שקורים לך, ואתה יכול לבחור אם להיות שם או לא. 3. דווקא כשאני עייף, יש לי פחות יכולת להתנגד לדברים שעולים מולי, ופחות יכולת לתרגם אותם למשהו מובן - אבל לא הייתי בונה על זה בתור שיטה. החלימות ההכי ברורות שלי, והכי חזקות, לפי מה שאני זוכר, היו כשהלכתי לישון כשאני לא קרוע מעייפות. "ברטקט" ו"יה-יה" סיפרו כאן בפורום, שהחלימות שלהם היו קורות להם אחרי אם הם ישנו טוב לפני כן(!). 4. לפעמים אני תשוש אחרי חלימה, תלוי מה קרה שם, וכמה אנרגיה אמוציונאלית הלכה לי לעזאזל בחלימה. מצד שני, יש סיבות נוספות כמו מחזורי שינה של 90 דקות, ועוד פרמטרים, אז לא ברור. 5. לפי כל מני מחקרים וספרים שקראתי על שינה וחלימה, החלימה, שנת החלום, REM, מתרחשים רק בחלק מהשינה, ואז גם הפעילות המוחית שנרשמה היתה מאד אינטנסיבית (ולדעתי - מעייפת). בשאר זמן השינה, השינה היא רגועה ומתונה מאד. 6. כלומר, שינה רגילה תתרחש, אם תתני לעצמך מספיק זמן לישון. דרך אגב, אותם מחקרים גילו שאם מונעים מאדם או חולדה עם אלקטרודות (או אדם עם אלקטרודות) שינה לאורך זמן, אז בהזדמנות הראשונה שיתנו לו לישון - הוא יחלום, והרבה. זה גם הנסיון שלי. ההסבר שניתן בספרים היה, שהגוף חייב לחלום במינון מסויים, אחרת הוא מת! הרפרנס העיקרי שאני יכול לתת פה, הוא הספר "על שינה וחלימה" מאת פרופ' פרץ לביא.

אשכר

New member
עדכון ל-2

השינה והחלימה קורית לי, אבל יש לי את היכולת לכוון אותה, אם ארצה, ו/או להיות יותר רציף, ולעשות פחות פרשנות של מה שאני רואה. זה מה שעושים החברה ב"חלומות צלולים", וגם אנחנו (לפחות אני), אם כי באופן שונה. את בוחרת להיות יותר פעילה או יותר פאסיבית בחלימה, או למצוא את הגבול הדק בין זה לזה.

Talia E

New member
תוכל להסביר את הכותרת של הודעתך?

אם היתה שם שאלה, לא הבנתי אותה...

אשכר

New member
אם חלימה היא "אי עשייה",

אזי הניסוח שלך היה לא מדוייק ביסודו. שמירה קלילה על טובר המילה צעזור לך ולנו (לפחות לי) להבין מה קורה פה

אשכר

New member
שאַלתְ "אתם מבצעים חלימה כש..."

ולדעתי, חלימה לא בדיוק מבצעים, אלא יותר - משתתפים, או שזה "מתרחש". כמו שאת לא עושה חירבון, אלא החירבון קורה, ובידייך האפשרות לעצור אותו, לכוון אותו לשרותים (במקום ברחוב, נניח), לגרום לו להיות שילשולי יותר, או עצור יותר... ברור?

Talia E

New member
דעתי שונה:

חלימה מבחינתי היא בפירוש עשייה מכוונת. לא נראה לי שלוחם ישאיר דבר ליד המקרה ויחכה ש"יקרה לו"... אגב, הדגש בהודעה שהגבת לה (ל ה פ ע י ל ח ל י מ ה) היה במקור (לא אני שמתי את ההדגשה).

ibag

New member
לא, לא ברור...

ההתכוונות שלי יוצר את החירבון. ללא התכוונות זאת אני גם יכולה למות מעצירות והצטברות רעלים. איפשהו העמצא בין קיומו של משהו לבין ההתכוונות ליצור/להתחבר לקיום הזה היה יכול להיות הניסוח הנכון. אבל כל עוד אין דבר כזה נראה לי הניסוח שלך כסיבוך ולא כשיפור על שמירת טוהר המילה.

L i z a r d

New member
חלימה ותשישות

אני לא יודע אם נתקלת בזה, אבל קרה לי הרבה פעמים שעברתי באופן חד מחלימה עמוקה לעירות, וקמתי מאוד תלוש יחסית מהעולם סביבי, עם תחושה מסוימת של חוסר ממשות של הדברים (העולם, הגוף...). מה שעוזר לי בדרך כלל זה לשתות קצת מים, לטייל בחוץ ולהתבונן על הדברים שסובבים אותי, להרגיש את הגוף. תוך כמה דקות אני "נוחת" לגמרי.

charlila

New member
קורה שאני צריכה יום שינה כדי לנוח

ממה שאני קוראת "קרבות חלימה" - כאלה שבהם לא-אורגניים או אחרים תוקפים באופן קטלני. רוב הזמן אני תשושה מחלימה שאני בכלל לא זוכרת, יודעת על עצם קיומה רק לפי תגובות הגוף והנפש. אין לי שום שליטה - לפחות לא מצד ימין - על ההחלטה מתי אכנס לחלימה ומתי לא. ובכל זאת - כשאני מחליטה לעשות משהו הכרוך בהשכמה מוקדמת, כמו כשעבדתי בנקיון, לא היתה לי בעייה, כל התקופה. קורה ששינה רגילה מאוששת אותי - כנראה בעיקר בגלל שהיא מלאה, באותם מקרים, חלומות רגילים, שמעלים ארוכה להלם הרגשי שאני חוזרת אתו מחלימה לא זכורה. קורה גם ששום דבר לא מאושש אותי.

Jerald_Admonds

New member
אני.. לא מתרגל חלימה

אבל שבוע שעבר הייתה לי שינה שנמשכה שלוש שעות שבמהלכה הגעתי למצב שבו הייתי במצב של מודעות מסויימת למצבי ומקומי. כמו כן כל פעם שדמיינתי בתוך החלום שמישהו מושך ביד שלי ומביא אותי למצב של התרוממות קלה ממצב שכיבה, אז הייתי נכנס למין מצב של שיתוק בגוף ובמהלכו הייתי רואה את כל החדר החשוך סביבי מאותה תנוחה שהרימו אותי אליה. כל זאת כמובן בזמן שאני עדיין ישן.

למעלה