דרושים/ות

דרושים/ות

מתנדבות ומתנדבים לחינוך בתחום סחר בבני אדם, מהגרי עבודה ופליטים ההגירה היא תופעה גלובלית. במאה ה- 21 יותר אנשים מאי פעם נודדים סביב העולם, בתקווה לעתיד טוב יותר ומציאת פרנסה. חלקם ימצאו מקומות עבודה בארצות אליהם הגיעו; אחרים הופכים לקורבנות סחר למטרות שונות (פונדקאות, זנות, מכירת איברים, עבודת כפיה); וקבוצה שלישית של אנשים נמלטת מבתיהם בשל מלחמות אזרחים או השמדת עם (כך למשל בימים אלו מגיעים לישראל מאות פליטים מסודן הנמלטים מהשמדת העם המתבצעת בארצם. אל מדינת ישראל, כמו מדינות רבות אחרות, מגיעים כדבר שבשגרה מהגרי עבודה, אשר חלקם הופכים לקורבנות סחר בבני אדם, לעבדות, וכן נשים הנסחרות למטרות זנות, ונשאבות לשגרה רצופת איומים, אלימות וכפייה מינית אינסופית. ביטויים כמו "הם גוזלים את עבודתם של ישראלים", "עבורם שכר ניצול במילא עדיף מהשכר שירוויחו בארצם" ו"עניי עירך קודמים" מאפשרים את דחיקתם המאסיבית אל השוליים של אלה שמלכתחילה מצויים בעמדת חולשה. השנאה כלפי הזרים אף גוברת ביחס לנשים הנסחרות לזנות- "המקצוע העתיק בעולם", "כסף קל", "זנות מונעת אונס" ו"הן יודעות בדיוק לאן הן מגיעות" – אלה רק חלק מן האמירות הנשמעות השכם וערב על-מנת להצדיק את שלילת כבודן וחירותן היומיומית של נשים רבות, ואת מאות אלפי ביקוריהם של לקוחות הצורכים שירותי מין מדי חודש במדינת ישראל. "מוקד סיוע לעובדים זרים" הוא ארגון א-פוליטי ללא מטרות רווח, הפועל להגנה על זכויותיהם של מהגרי עבודה וקורבנות סחר בנשים. ניתן לקבל מידע על נושאים אלה ועל פעילות הארגון באתר האינטרנט שלנו: www.hotline.org.il בימים אלה אנו פותחים קורס להכשרת מתנדבים חדשים אשר ישתלבו בפעילות המחלקה החינוכית של הארגון, המקיימת מזה מספר שנים סדנאות בנושאי סחר בבני אדם ומהגרי עבודה בקרב קהלים רבים, החל מתלמידים וכלה בנציגי רשויות ממשלתיות שונות. אם מאסתם בעצימת העיניים, בהאשמה האינסופית את הקורבן ובהיעדרו של כבוד האדם, אם רציתם למחות, לעשות, לשנות – אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו. להרשמה ופרטים נוספים: עידן חלילי 052-3490193 [email protected] *מספר המקומות בקורס מוגבל, הקבלה מותנית בהשתתפות בסדנה מקדימה.

קיבלתי מהם הזמנה

אתמול, בערך חודש אחרי שכתבתי אימייל לסיגל מקו לעובד והצעתי תרומה, קיבלתי סוף סוף תגובה: קובץ סטנדרטי ובו הזמנה לערב מתנדבים ביום ראשון. בלי "שלום", בלי "תודה על פנייתך". ומי בכלל ביקש להתנדב? רק הצעתי לתרום ציוד או כסף, או לחתום על עצומה. נעלבתי

את בטוחה שזה מה שקיבלת?

לא הזמנה לאירוע ביום חמישי? תוכלי בבקשה להעביר לי את המייל שקיבלת? מבטיחה להעביר את התלונה שלך לכתובת הנכונה. ההתנצלות היחידה שאני יכולה לתת לך בשמן היא שבאמת-באמת נורא עמוס שם עכשיו.

הנה מה שקיבלתי:

ערב מתנדבים ב"מוקד סיוע לעובדים זרים החיים בישראל כפליט סודני יום ראשון 17.06.07 בשעה 19:30 נחלת בנימין 75 ת"א התוכנית לערב זה בנויה משלוש הרצאות כ20 דקות כל אחת שלאחריהן יוכלו המתנדבים לשאול שאלות לגבי התנדבות ונושאים אחרים המרצים עבדול: פליט סודני, כיום מתגורר בת"א. יספר על סודן ויסביר על המצב שם מנקודת ראותו, על ההגעה לישראל ועל שעבר עליו מאז עזיבתו את סודן. יונתן ברמן: היועץ המשפטי של "מוקד סיוע לעובדים זרים". יסביר על מצב הפליטים בארץ מבחינה חוקית ומשפטית שרון הראל נציבות האו"ם לפליטים. תדבר על המצב בסודן וצ'אד מקווים מאוד לראותכם לשאלות נוספות אנא צרו קשר עם נתן רוזנברג (נייט) בטלפון: 0524579475

בקיצור

להציע עזרה ולחכות חודש לתגובה -- לא נראה לי. לרדוף אחריהם - על אחת כמה וכמה לא. העשרה סנט שלי: נתתי למודעה שלהם פרסום חינם. כאן.

דיגית

New member
אתם יודעים שעו"ד נעמי לבנקרון ממוקד

הסיוע, הרצתה לפנינו ממש היום? נעים מאוד
, אני מרכזת תכנית לימודים לקצינים בכירים במכון למנהיגות חינוכית בי-ם, והזמנו אותה להרצות לנו בנושא סחר בבני אדם. ההרצאה היתה מרתקת ביותר, והיא עצמה מעורבת וסוחפת, בין היתר בשל מעורבותה בנושא. מסתבר שהנושא החשוב הזה מתמצה בטיפול בסחר בנשים למטרות זנות (וגם זה לא מספיק מטופל בארצנו הקטנטונת) וחבל, כי מעבר לנושא "הסקסי הזה" (תרתי...) גם במובן הרחב מסתתרים אנשים מנוצלים, שזקוקים להגנה...
אגב, הקורס מיועד למי שיכול לפנות את שעות הבוקר ולהגיע להתנדב במרכז הארץ (בד"כ בבי"ס)

לא הבנתי את המשפט

"מסתבר שהנושא החשוב הזה מתמצה בטיפול בסחר בנשים למטרות זנות" - אכפת לך להרחיב?

דיגית

New member
כן, בוודאי, הכוונה היא שהזרקורים מופנים

לטיפול בנושאים ה"סקסיים" תרתי-משמע (ולא שזה לא חשוב. חלילה. אני מחשיבה את העניין מאוד), אבל יש גם צד נוסף למתרס שאינו כ"כ סקסי - עובדים זרים, ניצול של אוכלוסיות שמגיעות לכאן על מנת לשגר כסף (מי שישמע יחשוב, ממון...) למשפחותיהם... לפעמים כפרים שלמים נרתמים לטובת אדם בודד, שייסע לישראל, יעבוד חודשיים-שלושה להחזיר את ההלוואה, ואח"כ יעלה את כפרו על המפה. כלכלית, כמובן... (כך משווקים את העניין שם) ובבסיסו של העניין עומד אדם מנוצל, נטול זכויות, אפילו מינימליות-אנושיות, שגם אם יורידו לו את התנאים מתחת למינימום - לא יוכל לעזוב, שאחרת יגורש, וכך מעגל הניצול הולך ומתרחב: המפסידים - מפסידים יותר, והמרוויחים (המעסיקים, ישראל שלנו
, מדינת המוצא, שמקבלת גם כן תשלום מסוים על העניין) - מרוויחים יותר. בהרצאה האמורה גיליתי המון פרטים ודברים "חדשים" שלא ידעתי, הגם שהנושא אינו "סקסי"
תמיד... < ו... SOORY, על העיכוב - שפע אירועים ושמחות עיכבו אותי קמעא
>

למעלה