דרושה
...

פרפציל

New member
דרושה ../images/Emo91.gif...

אני עובד על איזה משהו קטן ב-openGL, ורוצה לתת למשתמש לבחור צבע מסויים מתוך טבלה כזו, כמו בקטלוגים של טמבור - המון ריבועים קטנים, כל אחד בהיר\כהה יותר מהקודם (הבנתם את הרעיון בקיצור). הבעיה - יש שלושה צבעי RGB, ורק שני מימדים נראים על המסך - ככה שאני לא יכול לתת לכל ריבוע תוספת זהה בערכים של אדום, ירוק וכחול וככה לכסות (בתחום בדיוק שבחרתי) את כל הגוונים. קצת קשה לי להסביר, אז אני ייתן דוגמה - למשל במלבן הצבעים, בין כל שורה יש הבדל של 1 באדום, ובתוך השורה הכחול נע בין 0 ל-255. איך אני משנה את הירוק בצורה כזו ? מקווה שהבנתם...

עידו123456

New member
הממ...

כמה המלצות: א. אם אתה יכול, תעבוד עם בוחר צבע בסגנון של PhotoShop או עדיף - Painter. ב. אל תעבוד עם מלבן של צבעים, בחר צורה אחרת - לדוגמא משולש שבכל קצה שלו צבע אחר ובאמצע שילובים של שלושת הצבעים על פי מרחקם מהמקור (במרכז יש לבן), אם אני לא טועה, זה נקרא maxwell triangle או משהו כזה. ג. אם תעבוד עם שיטת צבע אחרת, כדוגמאת HSV (שזה גם מה שתוכנות ציור מקצועיות משתמשות) תוכל לשלוט על שני פרמטרים על המסך (Hue, Saturation) ועוד גלגלת שתישלוט על הפרמטר השלישי (Value) ד. בדוק את האתר הזה, לגבי סידורים שונים של צבעים בדו-מימד.

פרפציל

New member
../images/Emo51.gif.... רק שאין לי מושג איך

להתחיל את המימוש של ה-color picker כמו ב-photoshop. ניסיתי לשחק איתו ולראות את החוקיות של פריסת הצבעים על פני המשטח, אך לא הבנתי בדיוק את הרעיון... יש לך אולי עוד כיוון לתת לי ?

ZDanielZ

New member
לפני איזה שבוע...

..מישהו פרסם פה קוד שממיר מ RGB ל HLS ולהיפך. תמצא אותו, ומשם זה קלי קלות לממש Picker כמו של Photoshop. עמודה אחת עוברת על כל הגוונים, ובטבלה אתה מארגן את הצבעים בציר אחד ע"פ רוויה, ובציר השני ע"פ בהירות. קלי קלות.

למעלה