דרושה: שבלונה

chayahd99

New member
דרושה: שבלונה

זוכרים שלפני שלושה שבועות שאלתי לגבי English Paper Piecing
אז אני יכולה לעדכן שבזמן שעבר מאז מאוד התקדמתי בנסיונות שלי וכרגע יש רק דבר אחד שמטריד אותי וזה בעניין השבלונות מנייר. אם אני מצלמת עותקים של אותו דף אז יוצא שאני מבזבזת דפים ודיו במכונת צילום. ניסיתי להעתיק את השבלונה ידנית לדפים שאני בד"כ שמה במיחזור (חוברות סופר-פארם, ויזה וכדו') אך זה לא יוצא מדויק והצורות לא זהות לאלו מהדפים המצולמים. האם יש למישהי עצה בנידון
אם אין עצות ואאלץ להמשיך לצלם אז אני לפחות מחפשת אתר שמציע יותר שבלונות על דף אחד. מה הכוונה
כרגע אני מייצרת שבלונה בעזרת האתר הזה אך הוא מאוד בזבזני כך שלא כל הדף מנוצל. אני מחפשת אתר דומה שמייצר לי שבלונות אך שמנצל את הדף עד תומו. אני אמשיך לחפש באינטרנט, אך אם אתם מכירים משהו קיים - אשמח שתשתפו.

שבלונה

אני הכנתי שבלונות משקף של "צילום". את יודעת צילומי שיניים, מפרקים ראות...כאלו שאת מתה לגזור ולהעלים מהמגירה. אז ייצרתי מספר שבלונות ובאמצעותם העתקתי לדפים ומחזרתי. מקוה שזה עוזר. בלה

אם דף4A יכול להכיל את השבלומנ מספר פעמים.אני

מעתיקה אותה אחד ליד השניה ,צפוף , כשקו נוגע בקו ואז מצלמת ,כך שמתקבלות מס .שבלונות בצלום אחד. ואז גוזרת לפי ההתקדמות בעבודבה

chayahd99

New member
מובן לחלוטין ../images/Emo13.gif

את וכתום עכשיו מציעות את אותו פתרון שהוא הכי טוב בשביל הדיוק אך עדיין דורש צילומים רבים. אני מעדיפה לחסוך את הצילומים ולהשתמש בניירות שיש לי כבר בבית.
לשניכן. אם יש עוד הצעות אשמח לשמוע.

פתרון אחר כולל גיליוטינה ../images/Emo13.gif

לסמן שבלונה על דף אחד, לרכז תחתיו 4-5 דפים ולחתוך יחד בגיליוטינה או בכל מכשיר חיתוך אחר שיהיה גם מדויק וגם חזק (עובד רק עם קווים ישרים, כמובן). זה יחסוך לך את הסימונים המעצבנים.

chayahd99

New member
נשמע טוב

ואז אני יכולה להשתמש בדף עליון שמצולם עם הסימונים וכמה דפים נטולי סימונים ממאגר דפי הטיוטא שלי. אני חושבת שאאמץ. בינתיים, מסידור מחדש של השבלונה, הגעתי מ - 15 צורות בדף אחד ל - 24 צורות בדף אחד, מה שגם יחסוך בדפים וצילומים.

chayahd99

New member
הבעיה בהעתקה

גם אני הכנתי מספר שבלונות אך כשאני מעתיקה אותם יוצא שכל הצורה גדלה בערך במילימטר (מכל הכיוונים) וקשה מאוד לדייק כך שכל צורה יוצאת טיפה שונה. גם עם עבודה עם שבלונות זהות ומדויקות יוצא שלא תמיד הצורות הגמורות זהות ואז כשאני מנסה לחבר אותן נשאר בסוף תוספת בקצה. אני מנסה למצוא פתרון לעניין הזה כי אני בטוחה שכמה שאנסה זה אף פעם לא יהיה מדויק בצורה מושלמת אז צריך פשוט בחיבור החלקים להעלים את העודפים בצורה כלשהיא. נקווה שעם הזמן המיומנות תשתפר.

אפשר הרבה שבלונות על דף אחד

ואותו לצלם. בשביל זה לא חייבים אפילו למלא דף אחד בשרטוט עשרות שבלונות. מספיק שתמלאי נאמר 10 שבלונות, תצלמי את הדף ואח"כ תחתכי חלק מהדף המקורי (את החלק שבו משורטטות השבלונות) ותדביקי על המקום הריק בדף המצולם, כך שיהיו לך כבר 20 שבלונות בדף אחד. בצילום הבא שוב אותו הדבר, ויהיו לך 40 (אם זה בכלל נכנס בדף...). ואת הדף השלישי הזה, תצלמי 10 פעמים והנה 300-400 שבלונות אינסטנט.

ציפי טל

New member
בחניותשל ציוד משרדי/גן יש חומר שנקרא מפל..

הוא גם שקוף...ואני יוצרת ממנו שבלנות שמחזיקות מעמד זמן רב

chayahd99

New member
בעיית הדיוק

קרטון קורנפלקס עושה את העבודה מבחינתי. הבעיה היא מה שכבר תיארתי שההעתקה איננה מדויקת בצורה הזו. איך אתן מתגברות על בעיית הדיוק כשאתן באות לחבר שתי צורות שהדופן שלהם לא בדיוק באותו אורך
אתן מסדרות את זה בתפירה

חרוזית1

New member
אם עיגול אז אפשר למתוח מעט צד אחד אבל קו ישר

אם תמתחי צד אחד מיד יראו לא ניסיתי

יאמה

New member
יש דרך בעזרת מכונת תפירה

את לוקחת כמה דפים שמה מעליהם דף עם הדוגמא ותופרת את כולם במכונת התפירה בלי חוט. כלומר בעצם מחוררים את כל הדפים בדוגמא הרצויה . ככה גם אם זה לא מדוייק כולם יוצאים עם אותו חוסר דיוק

chayahd99

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הלוואי שיכולתי לבנות על חוסר הגיוק שיתקזז, אבל איכשהו לא נראה לי שזה יקרה. תודה בכל זאת.

למעלה