דרושה עצה

דרושה עצה../images/Emo62.gif

בחודש הבא אנחנו אמורים לנסוע לאילת, הנסיעה מתוכננת כבר ממש מזמן עוד לפני שאופירי נולד. אני מאור ואופק מאוד רוצים לצרף את אופירי אלינו לנסיעה , אמא שלי ואריאל מתנגדים ( הוא יהיה בן חודשיים בדיוק ). עד היום התעקשתי שאני לוקחת אותו אבל אופק אמר לי היום משפט שקצת צרם לי וגרם לי לחשוב שאולי כדאי לא לקחת את אופיר ושזו הזדמנות מעולה להיות 4 ימים שלמים רק איתם. בצהריים אחרי שאופק נישק חיבק ואמר לאופיר כמה הוא אוהב אותו, הוא בא אלי ואמר לי שהוא רוצה שנחזיר את אופיר לבטן שיהיה לנו אופיר אבל בבטן של אמא , שיצא יותר מאוחר . הוא מאוד מאוד אוהב אותו אבל מאוד מחפש את תשומת הלב שלי כל הזמן , ולהיות לידי ובחברתי . מה דעתכם? לקחת את אופיר איתנו או לא?????

שאלה לא פשוטה- אני באופן אישי לא הייתי מסוגלת

להשאיר את בני אצל אף אחד.. ועד היום כשהם גדולים יותר הם לא ישנו או נשארו אצל אף קרוב משפחה יותר ממספר שעות. מבחינת הנוחות והגישה למקומות אין ספק שקל יותר לצאת בלי תינוק [וחצי בית איתו]. ולילדים הגדולים יהיה זמן איכות איתכם. שיהיה בהצלחה בכול החלטה, ותהנו!

אני הייתי לוקחת.

קשיים לקבל אח חדש מוכרים היטב בביתנו
. אבל, אופיר הוא חלק מהמשפחה, זוהי המציאות החדשה של כולכם (והיא גם לא כל-כך רעה, נכון?
). אני חושבת שמיתוגו אצל אופק כמטרד שיש להסירו לקראת הנופש רק עלול לפתוח פתח לדרישות דומות (וכמובן לא לגיטימיות) בעתיד, שגם לאופק עצמו לא יועילו בסופו של דבר - כי הם רק יקבעו את אופיר כאויב שלו במקום כאח. אגב, דווקא בגיל הזה הרבה יותר קל לבלות ולהנות עם תינוק - זוהי לפחות ההתנסות האישית שלי. אז כן, נופש עם שלושה ילדים, כל אחד עם הגיל שלו ועם העניינים שלו, זה לא בדיוק מנוחה עבורך, ולכן אפשר אולי לחשוב באיזו הזדמנות אחרת על איזה חופש "אמיתי" לך ולגבר לבדכם, אפילו לילה אחד באיזה צימר (אבל לא בנחשולים
), אבל אם כבר לוקחים ילדים - אז את כולם. זוהי עניות דעתי
והעיקר - שתעשו חיים!

סליחה על אי ההבנה

קראתי שוב את מה שכתבת, כנראה ההערה של אופק היא שגרמה לי לחשוב בטעות שהוא מתנגד לצירופו של אופיר. מקווה שתגיעו ביחד להחלטה הנכונה עבורכם ושתהנו

אני בעד לקחת

זה בדיוק הזמן להתרגל לעובדה שיש עוד מישהו ולא נוסעים בלעדיו. מה שכן- התפקיד שלך יהיה להוכיח שלמרות שהוא בא איתכם עדיין תוכלי לתת תשומת לב לאחרים. אם זה אפשרי או לא, ואיך- רק את תוכלי לדעת. תהנו!!

זה בהחלט מקל על ההחלטה...

אנחנו מתכננים נופש ראשון בלי הילדים באילת....בעוד שבועיים וחצי. כבר כמעט שבע שנים שלא היינו ללילה בלי הילדים.

נראה לי פשוט הזוי

להשאיר תינוק בן חודשיים בלי ההורים שלו. אם "הגדולים" צריכים יותר זמן איכות אפשר לחשוב על דרכים יצירתיות אחרות. (אולי כל יום בטיול לקחת ילד אחר לכמה שעות לבד וכו').

doritya2

New member
אני לקחתי את נבו

איתנו לטבריה כשהוא היה בן חודשיים. והאמת נראה לי שהוא נהנה אפילו יותר מאיתנו. מעבר לכך, שהוא היה יותר רגוע משהוא בדרך כלל היה בבית. פשוט כנראה הוא אוהב לטייל. ובגיל ארבעה חודשים נסענו איתו לאילת. הכל עניין של איך לוקחים את זה, אם לוקחים את הדברים בקלות ואומרים נסתדר, אז מסתדרים ואם מחפשים את הקשיים אז מוצאים אותם. ההחלטה שלכם, אבל, נולד לך ילד בלידה רגילה, תנצלי את היתרונות של זה ותהני מזה.

אני אביע דעה אחרת...

אם יש סבתא שמוכנה לשמור, אני בעד להשאיר. אנחנו נוסעים בעוד יומיים לסופשבוע בצפון, עם שתי הבנות(בנות 4,6) והקטנים, בני חמישה חודשים נשארים עם ההורים שלי. הם אמנם נולדו פגים, אבל גם את הגדולות כשהיו קטנות, לא לקחתי לאילת בגיל הזה. חם שם, הוא יהיה בעגלה, לא יוכל להיכנס לבריכה להתרענן, וכל פעם מישהו מכם יצטרך להיות איתו ןלא עם הגדולים. ככה תוכלו שניכם להיות נטו עם הגדולים ולא להתחלק. אם יש כזו הזדמנות אז זו דעתי. בכל מקרה, נסיעה טובה ותיהנו!!!

אני בגישה

שליציאה של יותר מיום מהבית או שלוקחים את כולם או שלא לוקחים אף אחד. לפני חודשיים יצאנו לסו"ש לבד רק האיש ואני. עד אז תמיד היינו עם כולם. אבל אבל אבל תעצרו אצלנו לקפה ועוגה בהלוך/ חזור /שני הכיוונים.

כאילתית , הייתי מציעה לך לא לקחת אותו

הוא קטן מידי והחום כאן מתחיל להרקיע שחקים, טירוף ממש. במקום ללכת ולסבול מעט חום ולהינות, את תחפשי מקומות קרירים ומוצלים ולא בדיוק תהני. מה עוד שהוא יזדקק להרבה נוזלים ואם הינך מניקה תמצאי עצמך מחוברת איתו במקום לעשות כיף חיים. נשמע לא טוב? אני יודעת , גגם אני לא מסוגלת לוותר על בנותיי בחופשות , אבל זוהי עיצה בריאותית ותו לא.

למעלה