דרושה עצה: חוזה שקרי

eGrant

New member
דרושה עצה: חוזה שקרי

שלום רב לכולם, אני נזקק לייעוץ וכולי תקווה שתוכלו לסייע לי. לפניי כ-15 יום הגיע לביתי סוכן של חברת פלאפון והציע לי שדרוג/קניית מכשירי טלפון חדשים תוך הבטחת מבצעים והנחות מרחיקות לכת שאי אפשר לסרב להן. בין ההטבות הבולטות: שיחות חינם בלא הגבלת זמן בתוך המשפחה (בין הקווים שקניתי אצלו) וצ'ק על סך 2,000 ש"ח שיישלח לביתי כחלק מן המבצע. יש לציין שמדובר בצ'ק רגיל לכל דבר, שניתן להפקיד בחשבוני בבנק, ולא בסוג של זיכוי שניתן להשתמש בו בתוך החברה בלבד. הדבר נשמע לי חשוד, אך כיוון שהסוכן נשא כרטיס רשמי של עובד חברת פלאפון, מסמכי החוזה שהביא איתו נראו אותנטיים והמכשירים שהוא הבי עמו היו חדשים לחלוטין, לא הייתה לי סיבה לחשוד. כמו כן נאמר לי מפי הסוכן שאין לי טעם ליצור קשר עם חברת פלאפון ב-14 הימים הראשונים לביצוע העסקה, כיוון שהמסמכים הדרושים לא יעודכנו. ביום ה-15 ניגשתי אל סניף החברה הקרוב אליי, ונאמר לי מפי הפקידה שכל ההטבות שציינתי כלל לא היו ולא נבראו. יותר מכך, עליי לשלם להם עבור תוכנית מיוחדת שגובה ממני כ-40 ש"ח לחודש (עבור כל מנוי!!) בשביל לקבל הטבות שהן אפילו לא עשירית ממה שהובטח לי. על החוזה, אגב, לא מפורטות ההטבות אלא רק שם התוכנית. מיותר לציין שעל הצ'ק הם שמעו בפעם הראשונה מפי. הדבר שהטריד אותי יותר מכל היה שאיני יכול לבצע ביטול עסקה לאחר 14 יום, וכאשר התלוננתי על כך שנאמר לי מפי סוכן שלהם לא לגשת אל החברה ב-14 הימים הראשונים, אמרו שגם על זה מעולם לא שמעו. "בטוב ליבם" נתנו לי אישור לבטל את העסקה גם ביום ה-15, אך לא מאוחר מזה ("זה בלתי אפשרי מסיבות טכניות" נאמר לי, אף שהסברתי את מצבי וביקשתי עוד כמה ימים כדי לנסות לאסוף את המידע הדרוש). כאשר ביקשתי מהפקידה להתקשר אל הסוכן שלי כדי לברר אצלו את הפרטים הדרושים ולתאם את כל הנתונים, היא סירבה ואמרה שזה לא מתפקידה ושעליי לעשות את זה בעצמי. כאשר אני התקשרתי, הוא לא היה זמין. החלטתי לנסות לתפוס אותו מאוחר יותר, ואם זה לא יעלה בידי, לבטל את העסקה מאוחר יותר באותו היום. בפלאפון נאמר לי שאני יכול לעשות את זה רק עד השעה 6 בערב. כמה שעות לאחר מכן, עלה בידי לתפוס את הסוכן שלי בטלפון, והוא אמר לי שהם טועים, ואף דקלם באוזניי את כל פרטי המבצע המדויקים שכביכול חתמתי עליהם (בדיוק כפי שהסביר לי לראשונה). הוא טען שכנראה לא כל המסמכים הגיעו אליהם, אך אין לי מה לדאוג. הוא ביקש שאתקשר אליו שוב אחרי השעה 6 ורבע בערב, בה הוא יגיע למשרדו (להזכירכם אני יכול לבצע ביטול עסקה רק עד השעה 6). כאשר אמרתי לו את זה, הוא טען שניתן לבצע ביטול גם לאחר מכן. אני מרגיש כאילו עובדים עליי, ותוהה מה עליי לעשות בנידון. סמכתי על המידע הכוזב שסיפק לי הסוכן, וחתמתי על חוזה שקרי שחייב אותי עבור דברים שונים לגמרי, וכעת עליי לשלם הרבה יותר משהובטח לי, כפול ומכופל מששילמתי עד כה (יש לציין שקניתי בכוונה תחילה את המכשירים הזולים ביותר שהציע לי). קצרה היריעה מלהיכנס לכל הפרטים הקשורים, אך באופן כללי מדובר בהפרשים של מאות שקלים שפשוט אין לי אותם. חתמתי על המבצע בכדיי לחסוך בהוצאות, וכעת עליי לשלם הרבה יותר משאני יכול להרשות לעצמי. גם בעבור ביטול עסקה אצטרך לשלם על התקופה שעברה עד כה, כאשר ניצלתי את ההטבות כפי שנאמרו לי, ובאותה שעה חברת פלאפון גבתה ממני משהו אחר לחלוטין. בסניף פלאפון לא רצו לשמוע כלל על הסוכן שמכר לי את הטלפונים, והתנערו מכל אחריות וקשר אליו. להגיש תלונה על הסוכן לוקח כמה שבועות כפי שנאמר לי, כמה שבועות שאין לי. אשמח לשמוע המלצה באשר להמשך פעולותיי. כמו כן רציתי לשאול אם כדאי לכתוב ולשלוח את הסיפור במלואו (הוא ארוך ומפורט בהרבה ממה שקיצרתי פה) לכלבוטק, ואם מישהו מכיר עו"ד דין טוב באזור הדרום/מרכז המתמחה בתחום הזה. ושאלה נוספת, האם כדאי לבקש מחברת האשראי להקפיא את העברות הכסף לחברת פלאפון עד שיתברר העניין. בתודה רבה מראש.

למעלה