דרושה עצה דחופה

דרושה עצה דחופה

חברה התקשרה אלי לפני כמה ימים, והזמינה אותי לבוקר בנות אצלה בבית. "נשתה קפה, נקשקש, והזמנתי סטייליסטית שתיתן לנו עצות". "נשמע נהדר. אני מגיעה", עניתי. "מה להביא?" "זה יעלה בערך 130 ש"ח כל אחת", היא עונה. ואני... התכוונתי להביא עוגה... 130 ש"ח לשעתיים (כי מסתבר שאנחנו מוגבלים ע"י הילדים שהיא צריכה לאסוף מהגן) ולהרצאת סטייליסטית שאין סיכוי שאקשיב לעצות שלה (כי "מליון דרכים לקשור צעיף" זה לא אני) ובשבילי 130 ש"ח זה 2 סריגים לפחות.. ומצד שני, לא נעים לי, הרי אמרתי שאבוא... עצות?

ismeralda100

New member
במ קרה חברה טובה התקשרה

לפני שעה וביקשה שתבואי דחוף לעזור לה לעשות משהו שרק את יכולה לעשות אותו. שקר לבן זה לא תמיד שקר, נכון?

לא יודעת למה

התביישתי להגיד לה שזה לא מתאים לתקציב שלי
רק לפני חודש תפסתי אומץ להגיד לה שאני לא רוצה ללכת איתה לסיבוב שופינג.

סגלגלה 1

New member
זה עדיין לא מאוחר מידי

להגיד את האמת. אף אחת מהחברות שלי לא היתה משלמת 130 ש"ח לאירוע כזה.

אייבורי

New member
אני חושב

שאם החברה לא מספיק רגישה לתקציב שלך ואם את לא מרגישה נוח לומר שאת מעדיפה להוציא 130 שח על דברים שאת באמת צריכה אז כנראה שיש מקום לשדרג את החברות או להחליף חברה. ומפגשי הבנות הללו בתשלום לא סימלי בכלל זה לפעמים דרעקק גדול

o r n i t

New member
../images/Emo45.gif

סוףסוף הוציא משהו טוב מהפה אדון כוסברא, גם אני תוהה איזו חברה לא תהיה מספיק הוגנת כלפיי מצבה הכלכלי של חברתה, ואם היא תהיה שיפוטית בעניין אולי כדאי בכלל להחליפה. גם אצלנו בין החברות היה נהוג לעשות כל מיני "ערבים" כאלה בתשלום כשהבנתי שזה משעמם אותי ואני לא מוצאת בזה עניין, פרשתי ויחד איתי עוד כמה חברות ואז המנהג הופסק. את לא חייבת לאף אחד כלום, גם לא דין וחשבון, אם לא נוח לך להגיד את הסיבה הכלכלית תמיד תוכלי למצוא תרוץ אחר.

אייבורי

New member
אין אמת בפרסום

אתמול הוצאתי מהפה גם קיסם משומש וזה היה קיסם משובח במיוחד

שרשירית

New member
בוקר טוב

לכי עם מה שאת מרגישה ומה שנכון לך. גם אם ההרצאה הייתה בחינם, את לא מתחברת לתחום אז וותרי עליה. נראה שחשוב לך לרצות את החברה יותר מאשר ליהנות ולרצות את עצמך. הסבירי לחברה בצורה עדינה וחברותית שאת לא יכולה להגיע. אני הייתי אומרת לה שאני לא מתחברת לנושא אבל אם קשה לך עם האמת שקר קטן לא יהרוג אותך.

../images/Emo140.gif לכולם

אכן "ריצוי אחרים" הוא שמי האמצעי וברור לי שלו הייתי מסבירה לה את האמת, היא היתה מיד מבינה. (הרי גם אני, בחיי הקודמים כאשת איש הייטק, לא הייתי חושבת פעמיים על ההוצאה, ואם היא שווה או לא) כך אעשה, יושבת עכשיו לכתוב לה מייל מסביר. מודה שחשבתי גם ללכת כדי ליצור קשרים חברתיים (אני מאד רוצה להחליף מקום עבודה), אבל היא הסבירה שזה הרצאה נטו, אין כיבוד וב- 12:30 כולם מתפזרים להביא את הילדים.

יערית

New member
פחדנית!

סתם סתם, לפעמים האי נעימות תוקעת אותנו, אל תכתבי לה מייל, זה הרבה יותר מביך, תתקשרי ותגידי שחשבת שיהיה לך תקציב בשביל זה ואת לקראת החגים צריכה את ההוצאה הזו. וביננו, די לחשוב מה אחרים חושבים מה יש או אין לנו בכיס!

צודקת ../images/Emo10.gif

אבל זוכרת מהימים שלי בבית של הכנסה נטו של 20+ שפשוט לא נקלט לי איך שאר העולם חי. ומכיוון שגם ככה היא מנסה להפוך כל מפגש שלנו למסע שופינג אולי הגיע הזמן שפשוט אספר לה את האמת.

אני מבינה את הקושי

והבושה להגיד שזה לא מתאים לתקציב, מצד שני - זה התקציב שלך, ואת לא יכולה לשבור אותו בשביל איזו סטייליסטית. הכי טוב, לפי דעתי, לומר את האמת - זה מעל לתקציב. וגם לך זה שיעור טוב - באסרטיביות.

להסביר לה

שחשבת שזה סתם מפגש בנות, אבל אם מדובר על מפגש עם סטייליסטית זה לא מעניין אותך. אבל בינינו, זה לא יפה שהיא הציגה לך את זה ככה.. זה נשמע כמו אמבוש על חברה, משהו שבחיים אל הייתי עושה.

ismeralda100

New member
נצל"ש

הוזמנתי ל"מסיבת אירוסין". אני מחבבת את הזוג המתארס למרות שההיכרות שלי איתם היא די שטחית. יהיו שם בעיר הרבה אנשים שאני לא מכירה + אחד שיצאתי איתו לאחרונה (
) מה אתם אומרים? ללכת או לא? מה אני אומרת? לא בא לי ממש ללכת....

ismeralda100

New member
Really? why?

למה באירועים גדולים זה יותר קל? היא התקשרה אליי כדי לשאול אם אני מגיעה..... אחות שלי אמרה שבתור גרושה טרייה יש לי מבחינתה פטור מהדברים האלו
) שבת שלום לכולם!!!

למעלה