דרושה עזרתכם....

צביקוש21

New member
דרושה עזרתכם....

קודם כל תודה על העזרה החמה שאתם עוזרים לי בהודעות שלי למטה לגבי שמעון גליקסמן... כן ירבו ! אני זקוק לעזרה וזאת ממש דחופה! אני חושב שתושבי תל אביב ותיקים יוכלו להועיל יותר.. אני מחפש את הבעלים או הצאצאים של חנות שהיתה כנראה בשם קפה שטרן או משהו דומה שהיתה ממוקמת עד לפני כמה שנים ברחוב דיזנגוף פינת שיר בת"א. אחרי חקירה מאומצת אני בתחיל להתקדם וכנראה שכמעט ללחא כל ספק לבעלים המקורים של החנות משנת 1930-1940 היה קשר כלשהו לסבא שלי ז"ל. אם מישהו מכיר את הבעלים או את המשפחה שלו אנא צרו קשר. אם יש לכם אפילו סבא או סבתא תושבי ת"א בין השנים 1930-1940 שהכירו את החנות הספציפית הזאת או את הבעלים אנא תשאלו אותם. שבוע - טוב.

נחי

New member
תל-אביב

מציע לך לפנות לארכיון עירית תל אביב (בבית העיריה)

שרי סילבר

Active member
מחר בבוקר... אני בודקת לך עם אימי התל-אביבית, שבדרך כלל מכירה את כל הותיקים וסיפור חייהם. אני לכשעצמי, את דיזנגוף פינת שי"ר מכירה, גם אם יעירו אותי בלילה, אבל לצערי לא את בעלי בתי-הקפה

שרי סילבר

Active member
קפה שטרן אז כמו שציפיתי, רק הזכרתי בית-קפה בדיזנגוף פינת שי"ר, אימי מיד פסקה: קפה שטרן, ישבנו שם המון פעמים. לצערי היא לא יודעת שום פרט אודות הבעלים, אבל הראש שלה הלך בכיוון שלי. בזמנו, רבים מבעלי-העסקים באיזור היו גם בעלי-המקום (ולעיתים גם בעלי-הבנין כולו). יתכן מאד שהמקום הושכר לפני כשנתיים, כשבית-הקפה נסגר, ואולי כדאי לגשת למקום. יתכן שהשוכר/ים ידע/ו לתת לפחות איזה מספר טלפון של מישהו ממשפחת שטרן או יורשיהם. אני לא יודעת איפה אתה ממוקם גיאוגרפית, אבל אם זה רחוק ונראה לך, אני מוכנה לעזור. אני אמנם לא מזדמנת כל יום לשם (וחבל, היתה לי ילדות מאושרת בדיזנגובה פינת ארלוזרובה), אבל במסגרת הגעתי לאיזור אני בטוחה שאוכל להשתדל לקפוץ לשם ולנסות לדלות את המידע.

צביקוש21

New member
תודה על הסיוע ! חזק ואמץ

תודה רבה שרי. ידוע לי שהיום יש במקום חנות בגדים אך קשה לי להאמין שהבעלים קשורים לקפה שטרן.... אני חושב שהם קנו את המקום . כי לפי מספר עדויות אחת מסיבות הסגירה של קפה שטרן זה פטירת אחד הבעלים . אני גר בפתח תקוה ואני מתכוון לנסות לאתר אותם אך אם את מעונינת לעזור אשמח לעזרה בשמחה. אגב גם אבי יליד תל אביב במקור . הוא התגורר עד גיל 20 ומשהו ברחוב מנדלי 13. אך לצערי את אבי היסטוריה לא מענינת וחבל. בכל אופן אני חייב אבל פשוט מוכרח לאתר את הבעלים המקוריים או את המשפחה שלהם באופן נואש!

למעלה