דרושה עזרה בבקשה?

דרושה עזרה בבקשה?

יש לי ילדה בת 4 ו-3 חודשים. עכשיו היא נמצאת בגן עירייה. היו לה בעיות שמיעה בגיל מוקדם ולפני כ-5 חודשים עברה ניתוח צינוריות. מאז שמיעתה השתפרה והדיבור עלה פלאים. היום היא מדברת משפטים מלאים. כתוצאה מבעית השמיעה החלה טיפול במרכז להתפתחות הילד. הטיפול שקבלה היה טיפול עם קלינאי תקשורת.הטפול התחיל עוד לפני ביצוע הניתוח אבל אז לא הרגשנו התקדמות בדיבור. המרכז להתפתחות הילד אבחן גם בעיות מוטוריות וכן גם כשהילדה היתה בטיפת חלב אובחן בעיות במוטוריקה העדינה. היא קבלה גם טיפול בריפוי בעיסוק במסגרת המכון להתפתחות הילד. היו לילדה גם בעיות התחברות לילדים אחרים אולם בעיה זו כנראה שנפתרה. יש המלצה ממרכז התפתחות הילד כי תעבור לגן טיפולי. בסוף שנה זו יש גם בדיקה התפתחות נוספת ע"י המרכז להתפתחות הילד כיוון שעדיין סבורים שאולי הילדה תדביק את הפער. יש לציין כי הילדה מאד מאד חכמה, יש לה זכרון מצויין וכן כבר למדה את כל האותיות בעל פה יודעת לקרוא הרבה מילים וכן גם כעת מתחילה ללמוד את האותיות באנגלית. כמו כן הילדה לא אהבה לצייר כי ידיה היו חלשות וזו היתה עיקר הבעיה. כיום הילדה התחילה גם לצייר באופן יותר פעיל. הילדה הפסידה שנה בגלל שנולדה בסוף ינואר ועל כן תשאר שנה נוספת בגן. היום נגשנו לראות גן טיפולי וראינו ילדים עם בעייתיים שרואים עליהם שיש להם בעיות בגופם, היו מעט ילדים כאלו. אמנם יש בגן זה מעט ילדים כ- 10 ילדים והם מקבלים טיפול טוב אך אני חושש שבתי תהיה בגן כזה.האם החשש שלי מוצדק?? אני גם לא יודע האם אין גנים אחרים שהפנו אותי לגן כזה?? לילדה של יש עוד שנתיים להיות בגן ואני מתחיל להתלבט ולכן אני פונה לייעוץ הפורום הזה. תודה לכל העונים.

הללויה11

New member
קודם כל הילדה לא הפסידה שנה

היא רק מרויחה שנה נוספת בגן. התנאים בגנים הטיפוליים טובים יותר לילדים עם קשיים. וגם ילד חכם שיש לו קשיים והם לא מטופלים ואינם תקינים יתקשה בהמשך. ילד בגן טיפולי לא מחייב שיהיה במסגרת טיפולית כל חייו ברגע שיגיע למצב נורמטיבי ישמחו להעבירו למסגרת "רגילה" ולתת את המשאבים לילד אחר. בהצלחה.

אלהלה

New member
שנה נוספת בגן

אני לא הייתי ממהרת להעביר לגן טיפולי - לפי התאור שלך אין ספק שלילדה היו קשיים ויש גם סיבות לכך. בעקבות הטיפולים אם רואים התקדמות אני הייתי משאירה בגן רגיל!! - לשם כך צריך תמיכה ושיתוף פעולה של הגננת, והמשך טיפולים אצל אותם גורמים שמתאימים למצבה - מרפא בעיסוק, קלינאית תקשורת ומה שצריך. מתוך נסיון של מספר ילדים שעברו אצלי בגן - אם הבעיות הן לא קשות מידי לתפקוד בגן רגיל אני בעד שהילד ישאר בסביבה של ילדים מוכרים לו, גננת מוכרת וחברה רגילה - וכן אני מתארת לעצמי שיהיו גננות של יסכימו איתי אבל חלק גדול מהמטלה באמת מוטל גם על הגננת. והיום מדברים על שילוב ילדים עם ליקויים בתפקוד בגן רגיל - ועל אף זאת יש כאלה שממהרים להוציא ממסגרת רגילה למסגרת מיוחדת. תנו לה צ'אנס ויש לה עוד זמן להדביק את הקצב בגן בחברת הילדים הרגילה. תנו את התמיכה המקצועית שצריך, עבדו בבית ואני בטוחה שיהיו גם תוצאות בשטח. בהצלחה

האם הגננת היא המפתח???

טבעי שגננת לא תרצה להשקיע מעל ומעבר בילד עם קשיים. השאלה היא: א) האם ניתן להכריח את הגננת שתקבל את הילדה לגן ו.. תשקיע בה קצת יותר..?? ב) לפי שיחה עם הגננת, שנראית לי גננת טובה , היא סוברת כי הילדה לא תדביק את הפער במשך החודשיים שנשארו עד לסוף השנה. ולכן אין מנוס מגן טיפולי. כיום במכון להתפתחות הילד מודים שיש התקדמות ממש יפה בכל התחומים, ואני לא מבין איך הגננת קבעה כי הילדה לא תדביק את הפער, האם זה מתוך נסיונה האישי???? ואולי היא טועה???? אנו מדברים עם הפסיכולוגית של הגן שגם עדיין אנו לא יודעים מה מחשבותיה ולאן נושבת הרוח???, בפגישות איתה נאמר כי לא תהיה לה בעיה להתחיל ללמוד בבית ספר גם אם יש לה בעיות במוטוריקה העדינה דהיינו באצבעות הידיים. אם כך היא יכולה כבר להיות לאחר השנה הבאה כבר בבית הספר בכתה א'. יש בדעתי להיפגש שנית עם יועץ חיצוני שיגיד לי מה כדאי יותר לעשות, או לדבר עם פסיכולוג באופן פרטי. בינתיים אנו עובדים על הילדה בכל התחומים ורואים תוצאות. הילדה היתה שנתיים במעון עוד לפני גן הילדים הזה ולא היו לא כל בעיות מלבד בעית השמיעה. לילדה כשרון לריתמיקה והגננת מתלהבת ממנה מאד, כך גם היה במעון. האמת היא שבתחילת השנה הילדה היתה חודשיים בגן עירוני ואז היו לה בעיות קשות בשמיעה, במוטוריקה, בהשתלבות בחברת הילדים, והתנהגות. והילדה פשוט לא רצתה להכנס לגן ההוא. כמו כן הגננת היתה קוראת לי באמצע הגן להוציאה בגלל שהיתה בוכה ומשתוללת. לבסוף הגננת אמרה לנו באופן עקיף שאין היא מסוגלת לטפל בילדה והיא זקוקה למסגרת אחרת ולא יכולים לקבל את הילדה כשהיא בוכה. בקיצור העברנו אותה לגן פרטי, שם הייתה כשבועיים ואח"כ ראינו שגם שם הילדה לא תתקדם והחזרנו אותה לגן עירוני אחר.העירייה מצידה לא עשתה כלום על מנת כבר אז להכניסה למסגרת טיפולית שאותו היתה אז באמת צריכה בטענה כי עבר מועד ההרשמה, ורק בשנה הבאה תוכל להיכנס למסגרת טיפולית. כמו כן העירייה הסכימה לקבל את הילדה לגן העירוני החדש שבו 25 ילדים. את הטיפול בהתפתחות הילד התחלנו לפני כשנה ואז אמרו לנו שהיא צריכה גן טיפולי אבל התעלמנו מכך, ובגלל זה היום אנו הולכים גם לזה שמה נטעה פעם נוספת. העברנו את הילדה לגן עירוני עם 25 ילדים במקום 35 כפי שהיה, גם הגננת נראתה לנו יותר חמה ורגישה ואכן בהתחלה היו בעיות ועכשיו הגננת אומרת שהבעיות בנושא ההתנהגות משתפרת, היא עומדת בתור למחשב כמו כולם,נותנת לחרים להיכנס איתה יחד לפינת בובות, פחות עצבנית ופחות משתוללת ואם כך למה עכשיו שיש כבר גן טוב וקולט להעביר את הילדה. אז עם קבלתה לגן העירוני החדש הגננת ראתה שיש בעיות עם הילדה, היא היתה לאחר ניתוח צינוריות והתנהגה לא יפה ואמרה לנו שצריך אולי להפנותה לטיפול מיוחד אך לא היה לגננת כל אפשרות לסרב לקבלה מאחר והעירייה טענהשאין גנים טיפוליים באמצע שנה. אני רציתי להעביר את הילדה עוד לפני כ-4 חודשים לגן טיפולי אפילו לחצי שנה אך אמרו שלא טוב להעביר מסגרות כל כך מהר כי היא עברה כבר הרבה גנים. לי נראה שאם הילדה עברה מסגרות היתה יכולה לעבור ישר למסגרת טיפולית. שיא הבלגן זה שאמרו לנו כי מהגן הטיפולי היא ישר עוברת לכיתה א' ולא עוברת לגן חובה אחר ואחר כך לבית הספר. יש במערכת הזו כל כך הרבה בלגן שאני לא בטוח אם יד ימין יודעת מה עושה יד שמאל. אנחנו לא חשבנו להשאיר את הילדה שנתיים בגן טיפולי.... ואולי תהיה שנה בגן טיפולי ותעבור ישר לכתא א' הילדה כל כך חכמה שהיא כבר מעכשיו אומרת רוצה ללכת לבית ספר ולא לגן!!! יום אחד אני בא למחשב ורואה על השולחן העבודה אייקון נוסף של קידנט וכל פעם עוד איקון לא הבנתי מה עושה הילדה הקטנה הזאת במחשב אבל לבסוף כשהייתי ליידה ראיתי אותה אומרת ומבצעת . הינה אני מורידה קבצים, בסיום ההורדה אומרת עכשיו נפתח והינה לך אייקון. מה רבה הית הפתעתי כאשר ראיתי את המדפסת פולטת תמונות מאתר טלאטביז. שנעשתה ע"י הילדה כמובן, כבר נאלצתי להוסיף מדפסת "דמה" כברירת מחדל על מנת שלא תגמור לי את הנייר והדיו. כן גם ילדה יודעת לספור כמעט עד 100. בכל זאת עדיין אנו מתלבטים ונמשיך להתלבט עד סוף השנה ובכל זאת הייתי מעוניין לשמוע עוד דעות וכן השלמה לדעות שכבר קיימות. מודה לכם על תשומת הלב שאתם מקדישים להתלבטותי.

דובדבן 1

New member
סוף ינואר זה תחילת שנה

אלו הילדים הבוגרים של המחזור. והיא לא הפסידה שנה. לגבי שאר הפרטים יהיה זה מאד לא מקצועי להגיב כאן בפורם ולתת עיצה. איננו מכירות את כל המכלול והמורכבות של בתך. אני ממליצה לך להכנס לפורם של הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים, ולנסות להתייעץ גם שם. אבל בסופו של דבר רק את אמא שלה ורק את רואה את התמונה המלאה! ותמשיכי עם מה שנראה לך מתאים.

טלגל

New member
אמרת נכון הגננת היא המפתח,

ז"א אם באפשרותך להשאיר את הילדה בגן רגיל, אז זה רק במידה שהגננת מודעת לקשיים של הילדה ומעידה על עצמה שתוכל להכיל אותה, את צריכה לבדוק זאת עם הגננת ולראות גם שמספר הילדים לא יעלה על 25 ילדים. במידה ויהיו יותר הגננת גם אם תרצה לא תוכל לעזור לילדה לפי צורכה. כמו-כן הילדה רק מרויחה מזה שהיא הגדולה של הגן על אחת כמה וכמה ילדה עם קשיים. אני הייתי מתיעצת עם כל הגורמים המטפלים בה מקבלת חוות דעת ומחליטה מה הכי נכון לילדתי, כדי שהיא תוכל להתחיל את כתה א' ממקום של חוזק. בהצלחה

למעלה