דרושה מקררת

בחורה ממוצא פולני עומדת מול המראה:

מסתדרת, מתגנדרת, מתיפייפת וכו'. כעבור כמה זמן היא חושבת לעצמה: "צריך להתחתן. נמאס לי מהטיפוח הזה". זוג פולנים בארוחת ערב. אומר הבעל "מותק היין עושה אותך חושנית וסקסית". "או יקירי תודה! אבל אני לא שתיתי" עונה אישתו. "אני שתיתי" ענה הבעל. (הרל'ה אוסטרופולר) פולני אומר לבתו: "ילדתי היקרה, אל תתחתני עם הבחור הזה. הוא גם נכה, גם מכוער וגם יתום". הבת: "העיקר האהבה אבא, לא מעניין אותי המראה החיצוני ולא הרקע שלו". האב: "אני לא מדבר על זה. את לא חושבת שהוא סבל מספיק בחיים?" (הרשל'ה אוסטרופולר) פולניה מעירה את בעלה באמצע הלילה. "מה קרה?" נבהל הבעל, "שום דבר..." אמרה אשתו "...אני פשוט לא מבינה, איך אפשר לישון עם משכורת כל כך נמוכה". (Mr.G) שני חברים יושבים בבית קפה אומר האחד ספר איזה בדיחה על פולנים עונה חברו תיראה זה קשה על פולנים יש רק שני בדיחות כל השאר זה אמיתי. (אלכס) פולני אחד הגיע לרופא והתלונן: "דוקטור יש לי בעיה - אשתי בוגדת בי, אבל משום מה לא צומחות לי הקרניים". הרופא לקח את הפולני הצידה ואמר: "תראה חביבי, העניין הזה עם הבגידות והקרניים הוא לא אמיתי. זה מעין דימויי". הפולני נשם בהקלה: "תודה לאל! כבר חשבתי שחסר לי סידן בגוף". (יענקל'ה) פולני פונה לבוס שלו ומבקש: "אוכל לצאת היום מהעבודה קצת יותר מוקדם? אשתי רוצה שנלך לערוך קניות". הבוס: "מה זה?! כל היום לא עשית כלום והסתובבת ועכשיו אתה רוצה לצאת מוקדם? תדע לך שלפני תשע בערב אתה לא מגיע הביתה!". הפולני: "תודה רבה אדוני! תודה רבה!". (יענקל'ה) פולני אומר לבתו: "ילדתי היקרה, אל תתחתני עם הבחור הזה. הוא גם נכה, גם מכוער וגם יתום". הבת: "העיקר האהבה אבא, לא מעניין אותי המראה החיצוני ולא הרקע שלו". האב:"אני לא מדבר על זה. את לא חושבת שהוא סבל מספיק בחיים? ". (יענקל'ה) אימא פולניה קונה לבנה שתי עניבות יוקרתיות מאוד. יום אחד מחליט הבן להפתיע את אימו ועונד לצווארו את אחת העניבות. הוא נכנס לבית הוריו בשמחה. אמא שלו רואה אותו ופונה אליו בטון נעלב: "אז אני מבינה שאת העניבה השנייה שקניתי לך לא אהבת?. (יענקל'ה) שתי פולניות נפגשות ברחוב. בז'יז'ינה א': "איפה היית?". בז'יז'ינה ב': "במכון יופי!". בז'יז'ינה א': "שאני מבינה שהיה סגור!". (יענקל'ה) המשחבוא
 

Le Fay

New member
בדיוק קיבלתי אוסף מאוצר המורשת,

לשימושך: · האהבה עיוורת, אבל אחרי החתונה רואים מצויין‎. · ילדה יפה כמוך, ואיך זה שאין חתן‎? · תזהרי, אם הוא פנוי בטח יש סיבה טובה‎. · אני לא רוצה לראות אותך מאושרת - אני רוצה לראות אותך נשואה‎. · כמה שילמת על הסמרטוט הזה‎? · אני הורשתי לך יופי וחוכמה. מה שתעשי עם זה, זאת הבעיה שלך‎. · משלושה דברים לא מתעייפים: מים זורמים, אש בוערת ולראות מישהו אחר עובד‎. · בשביל שידרכו עליך, אתה צריך קודם לשכב על הרצפה‎. · בשביל להיות עשיר אתה צריך להיות עשר שנים חזיר, אחר-כך אתה כבר נשאר כזה‎. · כסף אף פעם לא הזיק לאף אחד‎. · אני - שום דבר לא קיבלתי במתנה‎. · על הקבר שלי אשים כספומט - ככה אהיה בטוחה שתבקרו אותי‎. · הכל כואב לי, אבל אני אף פעם לא מתלוננת‎. · אחרי שבעים - אם אתה קם בבוקר ושום דבר לא כואב - סימן שאתה מת‎. · הלוואי שלא יהיה יותר גרוע‎. · רק זקנים כמוני יודעים כמה אתם הצעירים טיפשים‎. · בסוף תראי שאת דומה לי‎. · תשברי, תשברי לי את הלב, אני הרי כבר רגילה‎. · את רוצה להרוג אותי‎? · מה קרה שנזכרת באמא שלך‎? · נו טוב, מה כבר אמא שלך מבינה‎? · אני את שלי אמרתי‎.
 

פנדיאני

New member
../images/Emo6.gif

אף אחת מהבדיחות לא גורמת לך להתפקע מצחוק, אבל הן אחת אחת מעוררת בך חיוך. יש בהן מן השנינות.
 
מתוך "ארחות צדיקים":

ועתה יש לכתוב עניני הצער לפי כל עבירה ועבירה הבא על הגויה - יתענה וילקה, ולא יאכל בשר ולא ישתה יין לכל הפחות ארבעים יום, או יתענה שלושה ימים לילה ויום שלוש שנים, פעם לשנה. ואם אחר התשובה חזר לסורו, יחמיר יותר עליו: בימות החמה ילך במקום נמלים הרבה וישב ביניהם ערום, ובימות החרף ישבור הקרח וישב במים עד החוטם. ואם עוד יחזר לסורו, יחמיר עליו יותר ויותר. המוציא שכבת-זרע לבטלה - יתענה ארבעים יום, ואפילו אינם רצופים, וישב במים בימות החרף כדי צלית ביצה וגמיעתה כל ארבעים יום, ולא יאכל בשר ולא ישתה יין ודבר חם לבד משבתות וימים-טובים, וירחץ הראש מעט במים, פעמים או שלוש, כל אותן ארבעים יום. אם חבק או נשק אשתו נדה - יתענה ארבעים יום. הבא על אשתו נדה - יתענה ארבעים יום רצופים, וילקה בכל יום, ולא יאכל בשר ולא ישתה יין ולא יאכל מאכל חם לבד משבתות וימים-טובים, ולא ירחץ כל אותן הימים, ויתוודה בכל יום. המנשק שאר נשים או מחבקם - יתענה שני וחמישי, וירחק מפתח ביתם. רבע בהמה, חיה או עוף - יתענה ולא ירחץ ארבעים יום, ולא יסתכל בבהמה חיה ועוף בשעה שנזקקים זה לזה. רוצח - ילך בגולה שלוש שנים, וילקה בכל עיר ועיר, ויאמר "רוצח אני". ולא יאכל בשר ולא ישתה יין, ולא יגלח שער ראשו וזקנו אלא פעם אחת בחדש. ויקשר ידו אשר רצח בה בזרועו ובצווארם, וילך יחף, ויבכה על חטאתו, ויתענה בכל יום עד שיגמור תעניתו וגלותו. ואחר-כך יתענה שנה אחת שני וחמישי. אם יחרפוהו - ישתוק. ואותן שלוש שנים לא ילך בטיול ושחוק. וכשיגלה, ישכיב עצמו לפני פתח בית-הכנסת, ויעברו עליו העוברים ושבים, אך לא ידרכוהו. משומד - יסיר מלבושיו הנאים, ויתאבל ויבכה ויצטער כל ימי חייו, וישפיל רוחו וגאוותו, ויתוודה שלוש פעמים בכל יום, ולא יאכל בשר ולא ישתה יין כי אם בשבתות וימים-טובים. וירחץ מעט ולא יחף ראשו כי אם פעם אחת או פעמים בחדש. ולא ילך לשחוק ולא לנישואין כי אם בברכת נישואין לבדה. וירחק מעבודה-זרה ועובדיה, ולא ישב אצל גלחים וכמרים, ולא במקום שמדברים דברי מינות, ויתרחק מפתח ביתם ולא ייהנה מהם. ומיד כשישוב צריך טבילה. ויסבול צער ויסורין כנגד חטאיו, כי כפר בעקר וחלל שבתות ובעל נכריות ועבר כרתות ומיתות בית-דין, לכן צריך ייסורים גדולים ותשובה גדולה. הבא על אשת איש או נערה המאורסה, הרי זה אסורה על בעלה, כיון שנתרצית, וחייב עליה מיתת בית-דין, לכן יסבול צער הקשה כמיתה: בימות החרף ישב בשלג או בקרח בכל יום פעם אחת או פעמים או שלוש פעמים. ובימות החמה ישב לפני זבובים או לפני הדבורים, או שאר ייסורים הקשים כמיתה. ויתוודה בכל זה בבכי ואנחה. ושנה תמימה לא יאכל מאכל חם, ולא ירחץ כי אם בערבי-שבתות וימים-טובים מעט. ולא יראה שום שחוק, רק לשמוע ברכות חתנים. ולא יעדן עצמו בשום דבר. וילקה בכל יום. וישכב על הארץ או על דף אחד בלא כר וכסת, כי אם בשבתות ויום-טוב ישכב על תבן וקש וכר בראשו, עד כי יסיר הרוח הגסה שבו ואותה תאווה. וחיי צער יחיה, וילבש שק על בשרו, ולא ידבר מעניין תאוות נשים, ולא יסתכל בנשים ובתכשיטיהן אפילו כשאינן עליהן, ולא ישמע קול נגונן, ולא יהיה עסקו עם הנשים כלל, לא ברמיזה ולא בשום דבר, ואפילו עם אשתו כשהיא נדה לא יתייחד עמה בשום יחוד.
 

uri80

New member
הבנתי. סיכום תכל'ס בשלוש מילים:

"להתענות ארבעים יום" יודעים לחגוג החבר'ה האלה.
 
למעלה