'דרורית הספרית'

'דרורית הספרית'

סלוני השיער בישראל נעשו להיכלים של פאר ופלצנות שיצאה מפרופורציה... כיסאות שעושים מסג',ו'מבשלת הבית',הם המצאות הזויות-אבל אמיתיות.יצא לי לקרוא כתבה על העניין.הכנסתי את דרורית למיספרה. דרורית הספרית הטרנד החדש בעולם המספרות הישראלי,הוא פאר.אפשר לומר,שהתספורת הפשוטה,הפן והגוונים,'התפנחו'(ולא ע'י מייבש שיער) לממדים מפלצתיים. אל מספרה מעוצבת בבירזי זהב וכיורים משובצים יהלומים,נכנסת לקוחה תמימה ולא חושדת.רונית ביקרה לאחרונה במספרה לפני שנתיים,ואין לה שמץ של מושג,כמה השתנו הדברים מאז.... דרורית:"צהריים טובים לך,ו 'גוד הר דיי' אני מאחלת." רונית מתיישבת בכסא:"אני רק צריכה לגזור קצוות שרופים." דרורית מביטה בשיער של רונית,תוך כדי העברת האצבעות בו:"בובל'ה,את כמו סופגנייה שנשרפהיותר מידי בשמן.בלי להעליב,אני חייבת להיות כנה איתך".היא לוחשת:"מי אם לא הספרית שלך תספר לך את האמת??אנחנו פה בשביל לספר את הראש,ולספר את האמת.אז בהזדמנות זו,חמודה,אני אתן לך עיצב טובה-האיפור הזה ממש,ממש פאסה.הוא יראה זוועה כשאני אגמור עם הפריזורה החדשה שלך." רונית נעה באי נוחות:"תראי,אין לי תקציב החודש לשום דבר אחר.רק הכרטיסים לפסטיגל,זה אלף שקל." דרורית מצקצקצת:"אוי ואבוי לנו.ככה תלכי לפסטיגל??.אנחנו נדסקס תיכף תשלומים.אני אכין לך תסרוקת,עוצרת נשימה!". רונית:"אני מתארת לי שבעלי יפסיק לנשום,כשהוא ישמע כמה השארתי פה היום." דרורית:"אפשר להציע לך סופגנייה?". רונית:"לא תודה...אני בדיאטה." דרורית רוכנת ולוחשת:"חמודה,עם השיער הזה כמו שהוא עכשיו,כבר לא יישנה לך אם את שמונים ק'ג,או שמונים וחצי.תאכלי." רונית מנסה למלמל משהו על 'בסך הכל אני שבעים ומשהו',אבל דרורית כבר תוקעת לידה סופגנייה מהזן הטרנדי,מצופה בחמאת עיזים וממולאת בריבת שרי. רונית מתחילה לנגוס. דרורית:"תסתכלי.תסתכלי.אפילו ברוריה פה(היא מצביעה לקצה המספרה) יש לה משהו יותר מושך על הראש מהקש שייש לך.בואי.ניקח אותך לחפיפה." רונית מנסה למחות,אבל הסופגנייה תקועה עמוק בגרון,ודרורית לא ממש רגישה לסימנים בשפת הגוף. היא מושיבה את רונית.הכסא מתחיל לרטוט.דרורית:"כשאת תצאי מפה היום,כל הגברים יסובבו את הראש כמו סביבון אחרייך!". רונית,שגופה מזועזע לגמריי מויברציות הכסא,קופצת ממנו ותוך כדי כך הסופגנייה נחלצת מפיה:"בנתיים הראש מסתחרר לי!.מה זה??.אני באתי לטיפול בשיער הראש,לא בשיער שעל כל הגוף,אז בשביל מה העיסוי המוזר הזה??." כעבור חמש שעות... דרורית,במבט מרוצה,אומרת לרונית:"בבקשה!.הנה הבחורה היפה והמודרנית שהסתתרהעד עכשיו!." על הראש של רונית בליל צבעים.שיערה פרוע לכל הכיוונים. דרורית:"נכון שאף פעם לא נראית ככה?? נכון??-תודי!". רונית:"כן...אני אף פעם לא נראיתי ככה... כמה אני חייבת לך?". דרורית:"יש לנו מבצע חנוכה.שמונה תשלומים.והנחה של שמונה אחוזים." רונית:"כן?.." דרורית:"שלושת אלפים." רונית:"שלושת אלפים שקל??" דרורית:"דולרים.אנחנו פה אנשי העולם הגדול.אנחנו מדברים רק בדולרים." רונית:"אני צריכה נס חנוכה כדי לשלם את זה !". דרורית חושבת רגע:"תראי,אנחנו יכולות לעשות בארטר." רונית:"אה,יופי.בעלי שרברב.אני אסדר שהוא יטפל לכם פה בצנרת". דרורית:"עם כל הכבוד,לא כל אחד נוגע לי-כלומר למספרה-בצנרת!.יש לנו שרברב שמגיע מניו יורק כשצריך." רונית:"עכשיו אני מבינה לאן הולך סכום העתק שאתם גובים פה..." דרורית:"אני אקנה ממך את השיער.נעשה לך תספורת קצוצה קצוצה שחבל'ז.מהשיער הארוך שלך אנחנו ניצור תוספות שיער.אחרי כל ה'קיזוזים',את תישארי חייבת לנו שמונה מאות שקל." כעבור חצי שעה... רונית בשיער קצר קרוב לקרחת. דרורית:"מה זה יפה לך...פשוט חבל על הזמן!". רונית:" נו,מילא.לפחות אני אחסוך כסף על פן וגוונים בחצי השנה הקרובה..."

למעלה