דרום אפריקה (סופי)

ashmash

New member
דרום אפריקה (סופי)

קניתי כרטיסים ובלילה שבין חמישי לשישי אני טס ליוהנסבורג ומשם אני ממשיך בטיסה לקייפטאון. אני אהיה בדרום אפריקה כשלושה שבועות. אז אם מישהו מעוניין לתת עצות, לספר רשמים מטיול שלו או לשתף אותי ואת יתר הקוראים במידע אני אשמח. בכל אופן, מחיר הטיסה (טיסה סדירה עם אלעל הכירטוס נעשה על שם חברת סאות' אפריקן איירוויס, דרך הדקה ה-90 הוא 555 דולר ועוד 60 דולר מס נמל (סה"כ 605 דולר למי שמתעצל לעשות את החשבון). מחיר טיסת ההמשך לקייפטאון עם חברת סאות' אפריקן איירוויס הוא 80 דולרים נוספים. למי שמתעניין. אלעד

סילביא

New member
אני אני אני

העצה ההכי חשובה שלי: תיזהר עם המטען מניסיוני ושל כמה חברה ששמעתי . יש נטייה למטען ללכת לאיבוד או להתעכב בדרך מיוהנסבורג לקייפטאון ולהפך לכן חשוב מאוד לשים טוב טוב עין ולשמור על המדבקות שהם נותנים לך כי אלו יעזרו אם וכאשר (מקווה שלא) תצטרך להגיש תביעה. דבר נוסף בעניין המטען: לנעול ריצ'ראצ'ים כי לסבלים ידים ארוכות..מאווווווד. עכשיו קייפטאון: יש איזור כפרי מדהים שנקרא FISHOOK ט SIMON משהו, מקום שכייף להרגע בו ויש שם ליד פישהוק שמורה שבה ניתן לשחות עם פינגווינים (כן דרום אפריקה ופינגוינים) חווי מומלצת בחום...אתה פשוט נכנס והם הולכים אחריך. זהירות עם העברית ועודף הישראליות שיש לנו נטייה להראות , קייפטאון שטופה מוסלמים לא חובבי ישראל , במיוחד הקניוןWATERFRONT אל תתפלא אם תיכנס ותרגיש כאילו אתה בדמשק סיטי או משהו. תזמין מראש מקום לביקור באי שבו היה כלוא נלסון מנדלה (ברח לי השם) כי תמיד יש עומס. תזכור שקייפטאון זה לא יוהנסבורג ו שלא כל השחורים רעים , אפילו חלקם נחמדים מאוד ואף אחד (כולל אני והמצלמה היקרה שלי והכסף שלי והתרמיל שלי) עוד לא מת מליסוע באוטובוס או רכבת של "שחורים". סלטנבוש: לא רחוק מקייפטאון זו עיירה של סטודנטים, פשוט כל האוכלוסייה סטודנטים והיא נמצאת במרכז איזור הכרמים שחובה לבקר ולטעום בהם. גם בתי החרושת שגבינה נמצאים באיזור..יאמיי אם אתה מוכן להרחיק קצת (שעתיים וחצי) מקייפטאון יש עיירה מקסימה שנקרת HARMANUS . מקום קטנטן וממש "עיר תיירים" בעיקר בקיץ. אגב באיזור אוגוסט , כך טוענת השמועה, ניתן לראות לוויתנים שבאים לנוח בחוף. בקייפטאון יש קהילה יהודית מאוד חמה, אנשים נהדרים שמאוד ישמחו לעזור בכל צרה שלא תבוא. יש שם מוזיאון יהודי (ליד ה GREEN MARKET שהוא אגב לא ממש זול)ו2 בתי ספר יהודית בשם "הרצליה" טיפ אחרון : דגים, דגים ודגים...למי שאוהב גדים, דרום אפיקה היא גן עדן. מצטערת אם זה היה ארוך מדי או לא חידשתי הרבה שיהיה לך טיול נהדר ותזכור TO CHILL (המילה המשומשת ביותר על ידי הדרום אפריקאים)

ashmash

New member
תודה! ושאלה

סוף סוף מישהו מתייחס לתרמילאים בדרום אפריקה בפורום תרמילאים (אההם). בכל אופן, היית רק בקייפטאון, כי אני מתכוון גם להיות בשמורת קרוגר ועוד כל מיני אזורים. בכל אופן אני אשתמש בעצות על המטען, כי אני מחליף טיסה בין יוהנסבורג לקייפטאון... ושאלה לסיום, האם מוכרות לך דרכי ההגעה הטובות ביותר ללסותו?

סילביא

New member
מצטערת - לא

לצערי הייתי רק באיזור קייפטאון אבל שיהיה בהצלחה

למעלה